by 9a2jg » Tue Dec 16, 2014 3:01 pm
Na današnji dan, oko ove ure, prije točno 30 godina, uručeno mi je priznanje SRJ-e, na prijedlog Konferencije SRH-e, brončana plaketa Nikola Tesla.
Ovo pišem da se ne "muče" raznorazni "prijatelji" i obožavatelji mog lika i djela, s "nominacijama" po HRS forumu. Neka se sprdaju doma s ocem i materom.
Informiram ih da sam, poslije ovog, dobio i značku SRH-e, i Orden rada s srebrenim zracima, sve u socijalističkom društvenom uređenju.
Nadam se da im je sada puno "lakše" koga će nominirat, i za što, iz Dalmacije. Pogotovo kad, hvala Gumenom, nema novaca uz komad papira.
Za priznanja HZTK i Ministarstva, je druga priča. Tamo uz papir ide i lova, pa je filter politički i strukturno "obojen", moraš bit ateist, da nisi bio za vrijeme rata ni u ZNG, HV, ili MUP-u, da nikada nisi pišao uz vjetar, i da ti (eventualno) javno pisanje ima okus mlake kamilice. Tu, ni puno šutljiviji, i vjerodostojniji od mene. nemaju šanse.
Neću spominjati uhićenja, istrage, prekršajne i kaznene prijave, uvjetne i pravomoćne kazne, neki bi morali vraćat lovu.
U socijalizmu smo imali lijepi običaj, naći se u prostorijama Narodne tehnike, jednog dana prosinca, popričati, razveseliti se, čak i zapjevati. Bez besplatnog lisnatog i sa bocom konjaka Zvečevo, ili vinjaka Cezar (ili Zrinski) kojeg bi sami donijeli. Nikad ekscesa, nikad niko ni napit, uvijek sve u miru i toleranciji, kako i priliči Adventu.
Ne moram ni pisati kako bi prvih pola ure bilo razvrstavanje i uzimanje svojih i klupskih QSL karata !
Reko bi neko, nesta para, nesta prijatelja. Nije baš tako, jer onda pare nisu dijelile prijatelje i kolege po hobiju. Istina je da se sada pare troše na stvari koje baza ne želi. A vrhuška bez baze. Znači, misli da može raditi što je volja.
Ničija nije do zore sjala...
Evo malo skeniranog dokumenta, neka pati, koga smeta...
- Attachments
-

- Tesla.jpg (64.07 KiB) Viewed 42265 times
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja