Spomenuti gospodin je bio zastupnik na Izbornoj skupštini HRS-a 12. studenoga 2016.
na kojoj nije zastupao sebe, nego klub 9A1AKL i sve njegove članove. Kako je to njegovo
javno zastupanje članova 9A1AKL izgledalo znaju svi koji su bili na toj skupštini. Usput,
za one koji možda nisu informirani, na toj istoj skupštini bio je predložen za Nadzorni
odbor HRS-a, ali na javnom glasanju nije dobio dovoljan broj glasova i nije izabran.
Zašto sam ovo napisao? Iako mislim da se problemi trebaj rješavati u vlastitoj kući,
a ne javno, sa grčem u želucu moram se složiti sa postupkom članova 9A1AKL.
Oni su jednostavno morali javno reagirati i ograditi se od javnih istupa njihovog člana
(i zastupnika) s kojim (istupima) se ne slažu i te njegove istupe, napisane izjave i sl.
smatraju netočnim. Ovo je presedan kojega je isprovocirao spomenuti i zato mislim da
je reakcija članova 9A1AKL bila jedina moguća i da njihov post ne bi trebao završiti u
košu. I, mislim da bi na tome trebalo završiti.
Negdje je bilo spomenuto da je Koki bolestan (valjda u izbrisanom postu?). Koki, znam
da ćeš ovo pročitati, ali ma što mislio, ja ti želim što skorije ozdravljenje, zdravlja i svako
dobro, ali sa tvojim stavovima o radioamaterizmu u Hrvatskoj se ne slažem. Nikad se
nismo upoznali (barem se ja ne sjećam), osim što smo imali dva QSO u domaćim
natjecanjima (oba CW i oba QSL !!!) i što smo raspravljali na forumu, ali ipak ću se
''drznuti'' i dati ti savjet: bavi se radioamaterizmom, radi QSO-e i skupljaj QSL-ke.
Organizacijske probleme prepusti mlađima. Ja i ti smo prestari za to, naše vrijeme prolazi.
73
Martin 9A2JK
Dragi Martine, poći ću od kraja, na tvoju, i još poneku žalost. Nisam bolestan u glavi, a i psihofizička mi je sprema zavidna, jer sam prije nekoliko mjeseci prošao detaljistički liječnički pregled, potrebit za produženje dozvole za oružje. Ako nisi znao, to je kompozit više pregleda, a jedan od njih, psihotest, je identičan onome koji moraju proći piloti vojnih zrakoplova.
Ne vjerujem ti da si ovaj forum čitao zadnji put prije godinu dana, ali ako si sam u to povjerovao, neka ti bude. Da ti ponovim, jer sam navikao da ti sugovornici po više puta ponavljaju istu stvar : Ono su BIVŠI članovi AKL-a, neki su zadnje članarine platili 1985.g, pa naovamo. Stoga te molim ne rabi sintagmu "članovi AKL-a".
Drago mi je da citiraš moj nastup na skupštini, no, opet manipuliraš, pa moram koristiti ispravak netočnih navoda. Da li je to , s tvoje strane, namjerno, to samo ti znaš.
Dakle, ja sam na skupštini, kao i na svim skupštinama, redovnim i izbornim, predstavljao RK Split. Ako ti pokušavaš to osporavati, onda imamo problem, ali u tvojoj glavi. Isuviše je puta (što ja brojim, samo za ovu skupštinu, tri) ured stručnih službi HRS-a, tražio izjašnjavanje odgovorne osobe kluba, pečat, potpis.
To je išlo toliko daleko da su i sami zastupnici nekoliko klubova protestirali, javno tvrdeći da je to nepotrebno, da se pravi cirkus, i sve u tom smislu. No, kako si bio na skupštini čuo si što je o tome rekao Nikola 5W. Sve potpisujem.
Što se tiče sadržaja, opet te moram demantirati, ni abera ne spominjem bez znanja, naputka, i odobrenja predsjednika kluba. On je za tebe i mene moralna vertikala, u obrani Hrvatske od 1990.g. , pa ako u njega sumnjaš, onda mu to i kaži, ali ti ne preporučujem, jer ovo što ti radiš nema veze s radioamaterstvom, nego s kućnim odgojem. Meti ispred svog praga, ne ispred tuđeg.
I , na kraju, ali ne i zadnje, jer je druženje s tobom priča koja traje, ovaj JEST na stanici 5 do 8 sati na dan, da porefan šta nisan u doba rata u Hrvatskoj i BiH, reintegraciji Podunavlja, i sl. Kako točno napisa, i naše veze su QSLL, valjda će Marija napisat i poslat 9A16P, ja san svoje odavno posla.
Čestitam ti blagdan sv. Vinka, popularno Vincekovo ! Vužgi !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja