I nije da ja tu prigovaram Martinu, veli se treba prvenstveno počistiti pred svojim vratima. Primjedba se prvenstveno odnosi na moje klubske lancmane koji vode na 9a dxcc listi a kod kuće nemaju KV stanicu. Sve to jeste donekle njihov rad (kao klupskog op), ali, ako se mene pita, kićenje tuđim perjem.... No svakom na volju, kako tko voli, neka izvoli...
Kako priča počme od K1N, a završi na tuđim uređajima i opremi, a svome guštu, i svom DXCC-u !
A dal si ih ih i kupio ? Pa ako i jesi, nisu tvoje kod tebe doma (apropos, znam mnoge koji klupsku stanicu kupljenu za klupsku lovu koriste doma - al to je problem njihovog kluba).
Alkar Zvone u sridu, te ima tri punta.
Lopov je onaj koji krade, i onaj koji drži vreću. Lopov je onaj koji je odnija klubski uređaj doma, bez ijednog pratećeg dokumenta, potpisanog od odgovorne osobe kluba, a po odluci IO-a.
Lopov je i onaj koji je privatizirao klupsku lokaciju, i uređaje, jedan kroz jedan. Taj je klincima iz kluba ukrao i operatorsku budućnost.
Mi smo, iz našeg kluba , ispratili u drugi gradski klub, nekoliko naših članova, koji su sa sobom odnijeli UKRADENE radiouređaje, lineare, mečboksove, nema šta nisu. Da ironija bude kompletna, jedan od njih je NJIMA maznija jednogodišnju članarinu članova kluba (moj bivši radni kolega). Ništa se oni nisu naučili iz povjesti, od prebjega nikada ništa ne dobiješ, samo postojeće razvodniš.
Diskutanti na HRS forumu nisu shvatili zašto Martin brani trule stavove o imovini kluba, njenom ispravnom korištenju, i šta je legalno, a šta moralno ? Pa, zato što sam ja nekidan napisa, i potpisa se da mu ženska odradi najnoviju aktivaciju 9AFF-101.
To je ono o čemu Kefa piše, samo apostrofira DXCC. Kefa lud, Kefa budala. A nije. Samo , kao i ja, živi u jednom vremenu koje više nema iste društvene vrijednosti, kao kad smo počimali bavljenje ovim hobijem, prije pola stoljeća.
I zato ga razumijem kada piše da mu je na zidu samo DXCC, a da je ostale spalio. Sve velike događaje u povijesti su pratili veliki ljudi i veliki događaji. Od Nerona i Rima, do Gumenog i QSL-ki.
Evo sad nešto i Marinko prijeti da će Goginim stopama. Teško da će uspit, jer još nije zabilježeno da broj postola 43 ulazi u 46 ! Ali, i cura rodi dite, a muža nema.
I okorjeli DX-er svakodnevno samospotira sebe, sa klupskog znaka. Sve je išlo u tri pizde materine.