Na Festivalu tehničke kulture prišla je k meni u Karlovcu tajnica i pružila ruku. Kultura. Razgovor. Ugodni.
Navodno je bio i predsjednik, ali nije mi se javio.
Razgovarao sam s Otom Predanićem. Dugo se nismo vidjeli.
Navodno je bio i predsjednik, ali nije mi se javio.
HRS nije u stanju objediniti rezultate jedinog hrvatsko takmičenja. Samo zaključak koliko HRS drži do svojih datoteka i ažuriranja.
Ako vam ne daju raditi kako treba, dajte ostavku.
Financijski plan koji to nije ili ga je pisao polupismen. Možda ga je pisao netko tko zna da bez obzira šta napiše u njega, to će proći.
Krenimo od stavke Rashodi, Izdavaštvo 2017. Časopis HRS-a.
U rashodima je predviđena stavka - Honorari autora i urednika (1 broj) 5.500 kn !!!
Samo malo niže, stavka priprema za tisak cca. 52 strane 14.000 kn.
Ako odbijemo korice, tih pedesetak stranica iznoci cca 200 kartica teksta. Ako uzmemo cijenu kartice teksta od 50kn kao prosjek, po odluci o visini honorara..... onda samo za honorare treba isplatiti 10.000 kn, plus 1.800 kn uredniku plus 20kn po kartici teksta lektoru sto je jos nekih 2.000 kn jer se ne racunaju tablice i slike.
Dakle, očito je da savezu nije u interesu izdavati časopis, gdje su oni predvidjeli na honorare autora 3.700 kn za 52 stranice časopisa ;D ;D ;D
Gospodo, urednici i ostali, stranica teksta nije kartica teksta. Kartica iznosi 1875 znakova zajedno sa razmacima, dogovorno 1800 znakova a kako je krenulo sa ovim glumcima koji prevode, dogovorno je sad po novome da je kartica 1500 znakova.
Tako da, one priče da nema tekstova jer autori ne žele pisati baš i ne drže vodu. Nema tekstova jer nema para.....
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests