by 9a2jg » Thu Feb 05, 2015 7:07 pm
Kad je Marinko "smlavio" RA javnost u Rvata, a i šire, cifrom od 700 kg QSL-ki, koje je navodno bio donio u Boćarski dom, ja se odma razletija po autootpadima, da mu nađem neke jače feder-platne za tu nosivost. Kako su tekli postovi, ljudi mu postavljali slike tisuću QSL-ki na digitalnoj vagi, koliko teže, i sve ostalo, onda je zamuko. Možda tako i 46,93 kg Japanaca malo smanje doživljaj, poglavito zbog one prispodobe o japanskom kanisteru od 5 litara, koji drži 25 !
U svakom poslu treba imati muda za ono što obavljaš. Ili ih imaš, ili nemaš. Treće nema. Tako je i sa ovim pisanjem. Stvari treba nazvati svojim pravim imenom, ili se okanit pisanja, radi pisanja.
Ovo što Marinko (opetovano) radi se zove, hrvatskim jezikom, latinica, UCJENA.
On je svjestan važnosti kontinuiranog obavljanja QSL saobraćaja, i da se ne može, osim više sile, nekome uzeti danas taj posao, i dati drugome. Zato on, vrlo perfidno, ucjenjuje. Može mu bit.
Zato jer je QSL biro HRS vrhuški uteg, a ne jedna od najvažnijih stvari koja još (labavo) veže članstvo i Savez.
Zato jer nikad i niko nije čuo Pukija, tajnicu, i Ljilju da rade veze, a kamoli da imaju QSL-ke.
Zato jer neki članovi IO-a šalju QSL-ke samo "podobnim" i istomišljenicima.
Zato jer su u istom kolu laži, izmišljotina i fabriciranja uspjeha, a da bi se HZTK-u prikazali "uspješnim", i što duže ostali na vlasti.
Ja Marinku želim brz oporavak, i da vrati QSL ormare u Dalmatinsku 12, pa, ako ga volja radit, neka radi, a ako ne, neka se okani.
Tako bi i ove šta su imali 110% uspjeha na ispitu za P klasu, mogle dat ruke u razvrstavanju QSL-ki.
A i peteročlana porodica bi imala više životnog prostora. Sad ga ima malo, jer ih je u tu situaciju doveo pater familias, isključivo, svojom voljom.
Kako mi reče naš insider u D-12, ima tamo i digitalna i analogna vaga. Istine, točnosti, i izviješća radi. Ili, možda to nekima ne paše ? Pretpostavljam kome.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja