Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Dec 03, 2016 9:05 am

Jedan je jedini, na Balkanu, i baš mene dopa da mi predaje Osnove elektrotehnike, u 1. polugođu prvog razreda. To mu je jedinih 6 mjeseci u životu radnog staža.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 03, 2016 6:38 pm

Neki su sakrili uređaje u gomile,nekima su bili u Njemačkoj na popravku samo da ih nebi dali u svrhu koja je tada bila nužna.Sramotno.Mala je to rič !

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 03, 2016 6:47 pm

Rečeni je drža Atlasa 350XL u kasi, na radnom mestu, a poneki i doma. Tek prije desetak godina se smilova, pa Atlasa da na revers u Pučišća. Za stvorit "bazu" , da je jednomu malomu, tek položenom operatoru iz kluba, klupski uređaj na revers doma, tako se stvaraju preduvjeti da se postane doživotni predsjednik, stvara se aureola onog koji daje. U životu nije nikome da ništa svoga !

Gledan cluster, cipa 9A2G na 3,5 , ajde da bar jedan član IO-a radi na bandovima...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 03, 2016 6:51 pm

On tvrdi da ga je i popravija.
A drugi cijevi u jednu a uređaj u drugu gomilu.
Trećem je uređaj bio na popravku u Njemačkoj.
Ima toga koliko hoćeš.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 03, 2016 8:11 pm

Viđa san svakojake predsjednike radioklubova. Većina ih je imala, najmanje jedan, uređaj, vlasništvo kluba, doma, i nije ga vraćalo. Još su prije uređaji bili pretežito za KV, ili za UKV, pa su, bidni, morali odnit doma - DVA ! Naša bi se tu i poneki kompjuter, pa laptop, a kad smo već kod potonjeg, bilo je bivših predsjednika HRS-a koje se moralo opetovano molit i zahtjevat da ga vrate, kad već nisu više na funkciji. Uređaj traži napajanje, antenu, elektronac, tako da bi imaginarni revers bija puna stranica, da se pisa...

No, kako rekosmo, na mladima svit ostaje, kad su tako "uspješno" promovirali elektroničko glasovanje, što da ne uvedu elektronički revers ? Nešto kao prst na mobitelu, za ukucat SMS, kad na vrata od tramvaja kroči ZET-ov kontrolor. Kad ko upita di su uređaji i oprema Saveza, javi se drugovima kod kojih su, da im je poslat elektronički revers SMS-om ! Forma zadovoljena, a u trag im ne može ući niko.

Iman ja još ideja, bez brige...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 04, 2016 1:04 pm

Ne triba meni HDD u kompjuteru, dokle god iman vjerne drugove iz Službe. Zovu me, da izvršim ispravak netočnog navoda, u svom postu od prikjučer, da nisan iša molit političke strukture u Bolu za novce potrebne za RA akcije. Podsjetili su me da san molija, i izmolija, neka sredstva, potrebna za sudjelovanje u tiskanju diplome i QSL kartica postaje YT4N, koja je , ljeta 1978.g. obišla i radila iz mjesta gdje su plovile partizanske brodice i kuriri, od Neuma, preko Lovišta, Korčule, Vele luke, Visa, Hvara, Bola, Makarske i Podgore. Pređeno je 220 nautičkih milja, i urađeno 1.100 veza.

Uvik smo mi pomagali Bosance, od SORA, di mi je pokojna mater bila dva puta udarnik, a ja jedanput, do vječnog izdvajanja iz dohotka, nikad dosta, i nikad nisu bili zahvalni. Valjda tako mora bit.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 07, 2016 10:36 am

9A16YOTA 7.012,0 599
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 08, 2016 7:31 am

Gledam jučer DX cluster, 9A5W spotira 9A16YOTA, 9A2AA spotira 9A702AA, 9A1700SBD je neki dan spotiran od strane 9A5V. Svi iz Dubrovnika, i okolice, svi spotiraju samog sebe ! Za sebe (sami) kažu da odgajaju buduće mlade operatore. Lipo ih odgajaju, lipo ih uče, od početka naopako. Desetke puta sam pisao o samospotiranju, i zloporabi DX clustera, i njegovog osnovnog poslanja. Kad se tomu doda neslanje QSL-ki, profil operatora kojeg oni "tesaju" je očit.

Nisu dica kriva, kriv je onaj ko ih vodi.
Samospotiranje je narcisoidni poremećaj, i građenje kulta ličnosti, osoba koji to nisu stigli zavrijediti u normalnom radioamaterskom životu i aktivnosti.
Nijedna prečica u životu nije dobra, od odgoja, preko školovanja, do odrađivanja životnih i radnih zadataka.
Zoran primjer je Zvjezdano selo, neki drugi tečajevi od mjesec-dva su samo izvedenice istog.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 09, 2016 7:12 pm

Ja znan jednoga koji nije tija platit 500kn za kontest lokaciju uz ljutito "obrazloženje"da on nemora ništa platiti jer je doajen radioamaterizma.Ma je na kraju isto platija! ;) :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 09, 2016 7:42 pm

Znamo o kome pričamo, vrijednom autospoteru, antipropagandi radioamaterizma, i lošem primjeru mladeži koja će eventualno doći.

Ne jednom sam pisao o "doajenima" i doajenima. Kao prvo, ne moraš ti sam sebe proglašavati doajenom, jer , ako to jesi, to kazuje krsni list, prva potvrda, i pečat radiokluba, o prvoj plaćenoj članarini, odnosno datumu prve položene klase (razreda).
Mi smo , desetljećima, imali doajena hrvatske i ex jugoslavenske RA scene, Borivoja Pešića, ali "velikin Rvatima" je smetalo što je bio predratni i poratni oficir, pa su ga, doslovce, "otpremili" iz mog kluba u RK Marjan, ali ni tamo nije, za ostatka života, uživao zasluženi tretman i čast.

Neuki misle da biti doajen znači biti prvi među jednakima ; wrong, jer za biti prvi među jednakima trebaš ispuniti čitav niz društvenih, moralnih, i profesionalnih ispita, RA vještine su tek šlag na torti.

Pametnima dosta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK