Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Dec 03, 2016 10:26 am

Dobar in je ovaj "softver" za evidentiranje članstva ! Imaju li još koji inovativni "proizvod" ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Sat Dec 03, 2016 2:41 pm

Ko da rade nesto za NASA-u.
9a3z

Postby 9a2jg » Sat Dec 03, 2016 2:48 pm

Dobro in je reka Adam, u jednoj rečenici : Sve go excel...!
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 04, 2016 7:59 am

Dobro je da je web naslovnica HRS-a inertna, tako se može vidjeti i (još jedna) anomalija. Naime tamo još stoji poziv na predlaganje kandidate za društvena priznanja, ali za 2015.g. ! U kršteno bi se doba, u Dalmatinskoj 12, u prosincu, dijelila društvena i radioamaterska priznanja, ali za godinu na izmaku !

Još nešto mi je upalo u oko, i potvrdilo neka govorkanja.
Na HRS forumu, Emir napisa
Planirali smo iduće godine organizirati expediciju samo za članove RK HFF, no to će ovisiti o lovi koju ćemo dobiti od Grada Zagreba.

Dvojica mi rekoše da su ZARS-ovi muftije obećali Emiru više love u 2017.g. ako bude šutio na skupštini ! Sada izlaženja u tijeku skupštine počimaju dobivati neki smisao, da ne ponavljam kako mi nije odgovorio na direktno pitanje zašto je odustao od diskusije !
Očito, u Zagrebu je još prisutan Buković-Šporer sindrom ?

Ima još, ali triba poć i na misu, zapalit drugu adventsku svijeću...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 05, 2016 8:03 am

Dočekasmo i Advent, ma bez dobitnika RA priznanja Nikola Tesla ! Ili se nešto davalo, ispod žita, i dnevnog reda ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 06, 2016 3:20 pm

Mudro su izračunali , Nikola, Emil, i Zdenko, kada završiti tečaj u klubu, da se na vrijeme podignu naši novci, sa računa HRS-a.

I inače, i bolje upućeni se ne bi snašli u financijskom izvješću HRS-a, pogotovo kad se godinama prikazuje, po grupnim stavkama, đuture, samo da se ne zna pravo mjesto troška.
Redovna skupština će za 5 mjeseci, tada ko živ ko mrtav, izblijede sjećanja, emocije, automatski se dižu ruke, nazočne većine, samo da se otalja... I tako iz godine, u godinu, zadnjih 15-ak...
Interesantno, nikoga nije sram, niko ni da se zacrveni, sve "pokriveno" Planom, kojeg donese bivša garnitura, realizacijom, koju kirurški precizno, jer im je u financijskom interesu, odradi sadašnja garnitura, sve je (prividno) na svom mjestu, a niko zadovoljan, osim profesionalnih muljatora u odorama volontera.

Jutros mi prišapnu Nikola da će rezultati Kupa Jadrana biti za svetu Lucu ! Ja sam samo skromno i ponizno upitao : A koju ?
Dušu dalo za poticaj operatorima da rade u 9ACW DX C-u, ubilo se...

Ivo, a di su KV uređaji i oprema Saveza ? Sad si ti u Nadzornom odboru, ili delaj, ili se makni !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 07, 2016 1:08 pm

Jutros mi javlja naš insider, iz metropole, da će i "softver za evidenciju članstva" biti zgotovljen za svetu Lucu. Nije mi znao reći oće bit u bičvi, ili će koja od djelatnica, za tu prigodu, posudit jednu najlonku ?
Kako znamo, sveta Luca je i zaštitnica vida, ufamo se da će nekima otvorit oči, od NO do IO, a i šire...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 09, 2016 7:23 am

Kako sam pisao već na ovim stranicama, op. Jerko 9A3EME, novi član IO-a HRS-a nas je kontaktirao, odmah poslije skupštine, a s namjerom organiziranja sastanka na jednu temu, dogovor o suradnji radioklubova u županiji. Pozdravio sam inicijativu, i čekao poziv...... Poziv ne dođe. Umjesto istog, čitam na HRS forumu http://www.hamradio.hr/index.php?option ... Itemid=102 .

Svačije je pravo da se udružuje s kim hoće, bez daljnjeg. No, dogodilo se ono predvidivo, oni isti koji su podržavali bivšu vlast, i podržali kandidata za predsjednika, su našli zajednički jezik.
Svaka ptica svome jatu, tako je uvik bilo i bit će. Samo, drugovi po hobiju, nemojte nas zajebavat i ponašat se ka da smo maloumnici.
I prije ovog saziva IO-a se znalo ko je ko.
Zna se ko je odobrava sve amoralne i protuzakonite postupke bivše vlasti, glasao ZA elektroničkim, i inim putevima, ukratko , održavao ih na vlasti.
Daleko vam lijepa kuća.
I prije svete Luce smo progledali, a nismo imali problema sa vidom, Bogu fala i svetoj Luci, ni do sada.

Za kraj, ali ne i zadnje, ću vam ponoviti što piše na jedinom grbu mog matičnog kluba : Friendship & peace. Podloga je šahovnica, već 70 godina.
Neka pati, koga smeta...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 09, 2016 7:05 pm

Mene niti malo ovo ne čudi.Osim toga sve sam ovo i predvidio i napisao u mom postu od prije tjedan dana.Drugovi se pomažu,što je i normalno i što je bilo predvidivo. ;) Veseli me da se tečaj "produžija"na CILIH misec i po !! :lol: :lol: Samo neznan jel u sklopu s njim telegrafija i kupanje u bazenima na Poljudu :?: :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 09, 2016 8:06 pm

Mene pogotovo ne čude neke stvari. Jer, kako napisah, prije cca mjesec dana, 1976.g. su nas drugovi iz RK Marjan doslovce molili da održimo zajedničku svečanu godišnju skupštinu , njima 10. godišnjica, nama 30. godišnjica. Naši budale, pristali, iako je nama bilo 31 godina, a oni se stalno šlepali na nas, i uz nas.
Ove godine, kada oni obilježavaju 50 g. postojanja, nisu se , ni sjetili, ni udostojili, zvati predstavnike mog kluba da nazoče skupštini i/ili proslavi ! Ili, možda, jesu se sjetili, ali su onda, brže-bolje, zaključili da ipak nismo isto društvo.
Učinili su nam uslugu, ali iz vlastite sebičnosti, i skučenog pogleda na radioamaterizam, a pogotovo na dobrosusjedske odnose, koje smo , bar mi, uvijek gajili, no daljnji razvoj događaja je nedvojbeno pokazao kako je to bila jednostrana ljubav, a mi smo njima bili samo brak iz interesa.

Ne jednom sam, tijekom prve polovice osamdesetih godina prošlog stoljeća, ja osobno popizdivao na skandalozne odluke raznih tijela u Tehničkoj kulturi, koji su najčešće davali jednako sredstava, nama i njima, mi pucali po šavovima od aktivnosti, oni tavorili, ali, drugarica uravnilovka je harala SIZ-om tehničke kulture, skupštinama i komisijama. Drug Mike bi mi se samo smija u facu, tija je s time reć da, radio ne radio, svira ti radio.
Njima je uvik moralo bit, a mi smo radili.

Moga bi ovako do prikosutra, ali neću, mi smo ti koji su osnovali PPS u Srednjoj tehničkoj školi Nikola Tesla u Splitu, ne oni. Oni ga sada uzimaju u usta, i u program, baš kao i Zvjezdano selo, koriste ga oni koji nisu makli nožnim prstom, kad je trebalo.

Postoji okrug Potemkinovo, a postojala je i krstarica Potemkin. Nije teško skontat di ko spada.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK