O predsjedniku više neću trošiti riječi, sve sam rekao, kaže američka poslovica da starog psa ne možeš naučiti novim trikovima !
Par riječi o IO-u. Javno sam ustao, ima i tonski zapis, da sam pozvao da ne glasaju ZA postojeća (stara) dva člana IO-a za novi saziv, jer su mogli puno, a nisu učinili ništa. To su Mark 8A i Ivica 0W. Reakciju nije trebalo puno čekati, na glasanju za NO njih su dva bili PROTIV ! Zaludu ti nekom razumnom promatraču da objasniš da imam kamion argumenata protiv njihovog izbora, a oni protiv mog samo zavist, inat i revanšizam, ipak smo svi mi krvavi pod kožom.
Ono što želim naglasiti su dva momenta, izbor mladog čovjeka Jerka 3EME , i, nekad mladog, Hrleta 6XX, u IO HRS-a.
Jučer popodne stigoh u Bol, raspakiram se, zvoni telefon, zove rečeni Jerko, pita da li bi se sastao s predsjednicima ostalih radio klubova na ovom području, poradi snimke stanja i prijedloga mjera za ozdravljenja klubova, a u svjetlu govora novog predsjednika. Rekoh mu da ću se odazvati uvijek, i u svako doba, samo da me obavijesti dan-dva prije, i da nije isuviše kasno, da se stignem vratiti na otok.
Ne želim blokirati, u načelu, hvalevrijednu inicijativu, mlade osobe, željne akcije, i neopterećene našim desetljetnim pizdarijama.
Želim vjerovati da je Hrle, s godinama, ne došao pameti, nego postao mudriji. Javna prepiska nekih Istrijana pod topicom Izbori na HRS forumu se da sažeti u Borinu ocjenu
!Pa dobro, gdje su ti članovi koje su godinama osposobljavaju. Nema ih ni na papiru a kamoli u zraku. Znači imaš članove a u stvari ih nemaš ?"
To se i nama dogodilo. Voditelji ARG-a su uložili nemjerljivu količinu truda i rada i na kraju nula bodova. U klubu nema mlađih od 50 godina.
To je bila moja generalna standardna ocjena uzdaničkih klubova, svih ovih godina. Nadam se da će Hrle konačno shvatiti da put mladog operatora NE vodi preko ARG-a i izleta.
Zazivaju nove programe, neka se samo vrate iskonima i korijenima, vrate telegrafiju i operatorstvo na pijedestal koji zaslužuje, i sve će se posložiti.
Ako su baš sve zaboravili, neka uzmu programe tipa UB5ARTEK, i dan danas su aktuelni.
Jutros nas svih Radio Split podsjeća na 25-godišnjicu napada na Split. Neću drvit o pojedinostima, stoput sam ih pisao. Ono što želim da se NE zaboravi je činjenica da je velik broj radioamatera aktivno učestvovao u obrani Grada i odbijanju neprijatelja. Ima ih i pokojnih, ali živima nije nikad odano priznanje !
" A kada razarač Split opet dođe, Radio Split se više neće čuti,..." To oni.
A mi ? Bum, cile , bum, adio, i nikad više...