by 9a2jg » Tue Nov 08, 2016 10:12 am
Davno prije (2. svjetskog) rata, u Sarajevu, uvijek na istom uglu sjedio prosjak, Svaki dan ujutro, bi prošo jedan gospodin, i dao mu milostinju, i tako godinama. Jedan dan prođe, i ne dadne ništa. Prosjak se zaleti, povuče za rukav, govoreći : Gospodine, a kud moj dinar ? Znaš, poče ovaj, oženio sam se, gradim kuću. A što s mojih leđa, odgovori prosjak.
Stručna služba HRS-a je javno napisala (i poslije mog maila izbrisala, ko da nikad nije ni pisalo!) da će zastupnicima u skupštini DOSTAVITI materijale. To nisu učinili. Printao sam sam, za sebe , 32 lista.
Paket od tisuću listova, sa PDV-om, košta 28 kuna. Kuverta, 2 kune. Poštarina 3,10 kuna.
Sto klubova, sa ukupno 10 koji nisu dostavili podatke, ili su u postupku gašenja. Znači, trebalo je poslati na adrese 90 klubova, za 100 zastupnika. 320 listova papira, 90 kuverti i 90 poštarina, sveukupno troška 468 kuna.
Ni to nisu bili kadri odraditi.
Nakon mog prosvjeda, istina Bog, ponudili su se da mi pošalju TISKANE materijale. Naravno da nisam odgovorio na tu ljubaznu ponudu, jer me to vrijeđa, po više osnova. Prvo, zašto bi ja bio iznimka, a svi ostali đuture. Drugo, nisam baš toliki jadnik (jes da mi je najnovija penzija "skočila" na 3025 kuna ! ), da ne mogu to sam sebi izprintat. Treće, i po meni najvažnije, oni su to napravili smišljeno, znajući da, i kada dostave TISKANE materijale, dvije trećine zastupnika ih ne pročita, ovako će još i manje ! Ziher. Ovo je sigurno, ka na banci.
Postavlja se pitanje : Zašto ? Pa upravo stoga što žele da brže i lakše otaljaju skupštinu, ispune formu, a za sadržaj , odavno, ionako niko ne pita.
Svaki onaj ko im to svjesno dozvoli je suučesnik.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja