by 9a2jg » Sat Oct 22, 2016 8:57 am
Ima jedan dobar vic, ide ovako: Šta je to demagogija ? Demagogija je kada starkelja uvjerava mladu žensku, da je najbolji mehk ko duša, jer da se od tvrdoga dobije rak na maternici !
Tako i početnici (kvazi) demokracije u D-12, pokušavaju uvjeriti neuki rvaski puk, pretežito radioamatere, da je ispunjena zakonska forma, i da imamo jednog službenog kandidata za predsjednika HRS-a.
Podsjeća me na vic, iz 1971.g. , dnevnik na albanskoj TV je počimao sa : Dobra večer, druže predsjedniče !
Nakon par godina, došlo i tamo do "demokracije", počeli se prodavati TV aparati, uveden i Drugi program. Kad bi novopečeni vlasnik aparata upalio isti, i stavio na Prvi program, tamo je bilo veličanje lika i djela Envera Xoxhe. Kad bi prebacio na Drugi, tamo mu se smiješio njihov UDBA-š, i priprijetio prstom : No, no, zar nećemo na Prvi ?
Mi, pretežito djeca socijalizma, smo iskusili na svojim plećima, sustave sa jednim kandidatom, koji je bio (na početku protekle pjatoljetke) zacrtan i unaprijed odabran.
Obašli smo i jače totalitarne režime u Europi, pod čizmama Honeckera, Ceausescua, Jaruzelskog i sličnih. Jedan im je zajednički nazivnik, narod ih je trpio, jer je morao.
Gledam skupštine, zadnjih desetak godina, diskutanti (pokojni i živi) svi stanu na prste jedne ruke. Članstvo drago, vi ste im pomogli da ubiju demokraciju, njihov je samo naum, i želja za vlašću.
Ne mogu vjerovati da, 45 godina poslije, opet gledam jednog kandidata, kojega pokušavaju instalirati samozvani "elitisti" iz sjene, oni isti koji kuhaju bosanski lonac u hrvatskoj metropoli, zadnjih 13 godina. Ne mogu vjerovati da ovom izblesiranom narodu nije dosta.
Ako ste toliko zatucani, nek vam bude, obistinit će se da imate vlast kakvu ste zaslužili.
Mi, koji slobodno mislimo, radit ćemo i dalje, kao i do sada, i misliti kako je bila zelena moja dolina.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja