Vrag mio ne da mira, ali moram se složit s puno toga...
Ne bih baš tražio tajnika među računovođama, mislim da taj outsource ne bi previše koštao HRS, kad sam ja za firmu plaćao 1200 kn/mj za 1 M kn godišnjeg prometa.
Ali izmještanje s ove adrese na neku gdje se ako ništa može pristojno doći, to da, i to u 3x3 m, a za tajnika koji bi usput vodio i web itd dosta je i pola radnog vremena. Da ne kažem da bi ukinuo sastanke IO u ovom obliku, uz svu silu komunikacija koja nam stoji na raspolaganju.
MOžda sam previše anakron, ali prije +30 godina UKB komisija SRH se nalazila na 80 m LSB, a pred koju godinu RADIO HRS imao je mislim 1.5 formalnih sastanaka uredništva - jedan cijeli na preuzimanju dužnosti i polovicu u Kraljevici kad je pola ljudi bilo odsutno tijelom, a prisutna polovica i duhom

, a motiv je bio što smo ionako bili na mjestu lica, pa kao eto itd...
Proces donošenja odluka, a o tome se u osnovi radi, nipošto nije vezan za fizičko prisustvo, pa ne krojim valjda odijelo po mjeri?
Naravno, dok nama koji o sebi imamo jako visoko mišljenje ovakve sitnice doputuju iz guzice u glavu, proći će još dosta vremena.
Odgovorno tvrdim da bi s 2000 članova koji plaćaju razumnu članarinu i za to dobiju odgovarajući servis takav HRS bio posve samodostatan i bilo bi me baš briga hoće li me neki birokratić iz HZTK gledati milom ili silom, jer bi se za novce s pametnim programima mogli izboriti i sa strane.
Jebi ga , Đuro, taman ga ja jutros pohvalim, on opet zasere motku, do balčaka...
Drug Gumeni stalno gubi iz vida jednu OSNOVNU stvar, a to je da HRS nije u zgradi Dalmatinske 12 gost, ni stanar, nego OSNIVAČ, i to odmah poslije rata, zahvaljujući nekolicini radio klubova, koji su osnovani odmah po oslobađanju Trsta, među kojima je i moj matični klub.
Druga je stvar što su se svi dosadašnji predsjednici ponašali ponizno prema Faraonu, u stilu, najmoprimac-najmodavac. Naravno da su dio naknade sulude zaštite zaštitara na ulazu zgrade plaćali , ni krivi ni dužni, i radioamateri ! O cijeni knjigovodstvenog servisa sam pisao, mnogo puta, nikad odjeka, sada drug Gumeni otkriva neukom rvaskom puku toplu vodu. Kategorija najma prostora, za normalne ljude i odnose, ne bi trebala ni postojati.
Osnivači su kokoš, a HZTK jaje, iako su se svi sudionici, zadnjih 25 godina, ponašali obrnuto.
Ali, što je najvažnije, kad je bio vakat, NI ON NIJE napisao, doslovce, ni slova, u svezi izmjena Statuta, a o legalnosti izglasavanja istog elektronskim putem bi se mogao napisati esej !
Sve je on to odšutio, uredno, kao i uvijek, da bi sada sam sebe kostimirao u ulogu Mesije, koji će neukima otvorit oči !
Jadno, i prekasno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja