by 9a2jg » Sat Oct 08, 2016 8:23 am
Evo , napisat ću rečenicu koju sam već jednom napisao , davno, na ovom forumu.
Nakon "pobjede" na izbornoj skupštini , studenog 2007.g. , pobjednici, Mate i Krešo su nas pozvali na čašćenje u pivnicu Medvedgrad, na križanju Savske i Avenije Vukovar. Kad se društvo malo ponapilo, pita Mate nazočne : Ajde, da vas testiram, znate li ko je bio prvi predsjednik HRS-a u neovisnoj Hrvatskoj ? Naravno, nije se niko mogao sjetiti. Zašto ? Pa, iz jednostavna razloga, nije iza sebe ostavio išta po čemu bi ga se , oni koji ostaju, mogli sjećati.
Ovoga će zaboravit još i brže, jer, ne da se neće imati po čemu dobrome sjećati, nego je sa suradnicima doveo HRS do ruba neprepoznatljivosti, kako zakonski, tako i prema HZTK, društvu, i, što je najvažnije, prema članovima, ne klubovima, nego ljudima, živim stvorovima, koji rade, dragovoljno, od srca, ali i dugo pamte. I, iako nije kršćanski, ali je ljudski, ne opraštaju.
Osobno ću upamtit epizodu garniture Mate-Krešo, u svezi nabave beneficiranih uređaja, ili tzv. ugovorno domoljublje. Imam na desetke mailova iz tog vremena gdje su me poznavatelji komercijalnih prilika upoznavali i upozoravali da je cijena, na tu količinu, trebala biti mnogo manja. No, kad bi ja naivno progovorio, da objave te materijale na forumu , i potpišu se, nijedan nije htio !
Poslije su neki prodavali, baš takve uređaje ! Koincidencija, ili "rješavanje" provizije u naturi ? Ja ne znam ništa, samo čitam....
Zato Vinceka, kao možebitnog predsjedničkog kandidata i ne šmekaju, on piše knjige. A to je hereza. Jer, čim neko piše, neko i čita...
Zaustavite (hrvatski) Reuters !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja