Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sun Aug 28, 2016 2:51 pm

Prikosinoć, kasnije navečer, govori meni žena : Mužu, probudi se, evo ti na TV mreža neka emisija o radioamaterima. Ja jon odgovorin, u polusnu, to biće sigurno o lumenima sa Zvjezdanog sela, okrenen se i nastavin spavat.
Ujutro govori meni žena : Mora bit da si ti višćun, kako si moga znat koja je to emisija ? Ka prvo, you stupid woman, da si pinku promislila kakve emisije ta TV plasira, bilo bi ti jasno da je emisija puna hvalospjeva i krivotvorina o "velikin uspjesima".
Ka drugo, njihov je Agitprop napisa na HRS web naslovnici, da ih je posjetila ekipa HTV-a i snimila emisiju za regionalni HTV dnevnik. Stvarno je, izgleda, kratak put, od plaćene dalekovidnice, do minorne negledajuće TV mreže.
Ka treće, šta je veća fabrikacija "uspjeha" , to je i veća potreba za promidžbom, pa šta košta da košta. Obrazac iz Staljinovog SSSR-a. Nema veze šta je otrežnjenje bolno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 29, 2016 8:59 am

Slab odziv glasačkog tijela >:(
Kako to objasniti osim da je sve "otišlo na kvasinu" i da su ljudi digli ruke od svega i pomirili se s ovim tužnim stanjem.

No ako to išta znači sadašnjem ili budućem Izvršnom odboru rezultati ukazuju da je "nešto trulo u zemlji StručnoSlužbenskoj"

Dovoljan (2) 18.2%
Nedovoljan (1) 54.5%

Moje je bilo da ukažem na probleme a na odgovornima i na njihovj savjesti je da poduzmu odgovarajuće korake.

Evo da malo citiram i Ivu.

Ivo, majke ti božje, ti ka da si pa sa kruške ! Pa takvi su nam odazivi i na službenim biralištima u RH, da ne rečen i na izbornoj skupštini HRS-a !

Ljudi se neće da zamjeraju, nerado javno, i s potpisom, izražavaju svoje mišljenje, a što godinama koristi grupica osoba koja tim tavorenjem pokreta sebi osigurava dugovječnost na vlasti.
Shema je vrlo jednostavna, ugušiti sve potencijalne i aktuelne slobodarske i istinoljubive glasove, da bi sile mraka mogle vladati nekad uzornim krovnim savezom. Pri tom se nisu birala sredstva, od podvala, potvara, laži, insinuacija, do namještenih situacija.
Situacija je danas takva kakva jest isključivo zato što imamo šutljivo članstvo, još šutljivije zastupnike.
Možda sam ja glup, možda su ti zastupnici baš instruirani da šute, i time produžavaju agoniju HRS-a ?
Možda je stvarno nekim silama u interesu, kako me uvjeravaju mnogi kolege radioamateri, da sve polako ode u tri PM ?
Ako je to tako, mi smo u neovisnoj Hrvatskoj samo statisti, u jednoj Carmini Burani.
I to me kolege uvjeravaju da je vjerojatno moguće, samo mi još to ne znamo.
Niti ćemo primiti honorar.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 30, 2016 5:03 pm

Kako ja gledam, ako nitko (odnosno dovoljno veliki broj ljudi) nije zainteresiran za poboljšanje stanja u HRS-u zašto bi se itko kandidirao za predsjednika i uložio svoje slobodno vrijeme trudeći se napraviti nešto što (skoro pa) nikome ne treba ?

A da će biti HRS-a bit će, dok pod svojim nadzorom ima QSL službu. Kad to nestane, hmmmm, nisam uvjeren.

Tajnici je očito upala sjekira u med. Ne mora ništa raditi a kunice svaki mjesec sjedaju na račun.
A vi klubovi mislite se sami za sebe kako ćete preživiti ... A vi predsjednici i tajnici klubova radite i dalje 100 puta više od tajnice HRS-a - za džaba. Vi volite radioamaterizam.

Što reći do - sramota me što sam član.

Alkar Ivo u sridu, te imade tri punta.
Čeka se druga trka.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 30, 2016 6:41 pm

Tako je.

9A6R
9a6r

Postby 9a7zz » Tue Aug 30, 2016 8:21 pm

Što reći do - sramota me što sam član.

Dobro je napisao.Evo da ja dodam ,za sebe.
Ponosan sam što NISAM član!Ko jebe njih i qsl-ke.Drugo ništa ni vi nemate.Samo vas guze kako im se prohtije.E pa neka vas guze.Mene neće.Ako dođe netko normalan i pošten,zasuče rukave za novi HRS druga stvar.Takvima bih pomogao koliko god mogu.Sa ovima sada se mogu samo sprdati.Što i radim! :lol:
9a7zz

Postby 9a2jg » Wed Aug 31, 2016 6:26 am

Viktore ja izuzetno cijenim ljude koji javno kažu što misle, i ispod tog izričaja stoji njihov potpis.

Kad smo otvarali ovaj forum, Djani i ja smo imali na kile obećanja, ne mulaca, nego ozbiljnih ljudi, koji su obećavali brda i doline, da će javno govoriti, pisati, protestirati. Od svega ništa.

Odavno sam napisao da nas sa (ovakvim) HRS-om veže samo QSL biro. Da je u Zagrebu neko poduzetan, pa da to uzme pod svoje, na tržišnim osnovama, da budu sve strane zadovoljne, ne bi u (ovakvom) HRS-u ostalo 10 % sadašnjeg članstva.
Ostali bi samo oni malobrojni koji imaju koristi od njega. Ponovo odgovorno tvrdim da je ovakav HRS maćeha prema 95 % članova.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 31, 2016 1:58 pm

Malo si reka.... :cry: Mislim na postotak. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 31, 2016 2:34 pm

Izračuna san koliko je uzdaničkih klubova u Hrvatskoj (slovima, latinica, rvaski : pet), plus onih par koji to jesu, ali ne žele na glas priznat.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 31, 2016 3:06 pm

Znači i HRS je privatiziran?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 31, 2016 3:38 pm

Od kako je Pero bija odnija doma laptop , vlasništvo HRS-a, pa naprid.
O kupovanju beneficiranih uređaja neću trošiti riči, oni šta su ih dobili na poklon (za proviziju) su ih lani prodavali, a ima ih još... Moj problem je što izvor neće da mu spominjem ime.

Kad malo bolje razgrneš, u pravu si ; sve je to lupeština.
I onda se meni smiju šta za vokac pišen ugovor !

I sutra bude veselja u metropoli.......
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK