by 9a2jg » Thu Jul 28, 2016 6:32 am
Jučer u osmrtnicama SD vidim mog bivšeg načelnika AKL Split Berislava Krbavca. Pokoj mu duši, bija je dobar čovik, korektan prema meni, mom radu i radioamaterskom poslanju, Spominjem ga radi tri stvari.
Prva, omogućio mi je da koristim službeni pečat iz FIO-a (Flight information office) AKL-a Split, za ovjeravanje QSL-ki SWL-ovima iz cijeloga svijeta koji su slušali radio farove, pa i ove u SFRJ, i na Balkanu, slali meni, ja to ovjeravao i vraćao, dvadesetak godina. Svo to vrijeme sam bio jedini te vrste u jugoistočnoj Europi.
Drugo, pokojnik mi je omogućio da za svjetska natjecanja koristimo tzv. Predajni centar, između aerodroma i Divulja, odakle smo, kao YU2AKL ostvarili više svjetskih rezultata u svjetskim WW natjecanjima.
Treće, preko njega sam znao privoliti Radnički savjet za otpis ispravnih sredstava veze, mahom kratkovalnih prijemnika i mjerne opreme, koje su, na žalost članova kluba, i radioamatera Dalmacije, pretežito raznijeli (čitaj , rvaski, latinica : ukrali) pojedinci, koji se dan danas busaju u prsa svojim "zaslugama".
Upravo zbog ovog trećeg razloga sam ovaj post stavio pod ovaj topic. Jer, kako ljudskoj taštini nema kraja, neke ukradene primjerke sam vidio, skoro, po fotografijama po internetu.
Zna se i čijim stranicama.
Jednom lopov - vazda lopov.
Ima još.
P.S. Mogu ljudi umirati, ali ostaju verificirane odluke Radničkog savjeta, sa spiskom opreme, nazivom modela, serijskim brojem , i brojem SUKL-a, tako da nema dvojbe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja