Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue Jul 26, 2016 2:15 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 26, 2016 3:24 pm

A u Normandiji ubili svećenika i ranili pet vjernika u crkvi.
Mnogi sada jebu sve do devetog kolina Merkelici i ostalim pasjim skotovima iz EU tora. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Tue Jul 26, 2016 3:51 pm

Događa se ono kako smo i pretpostavili.Dok se mi se dignemo i ujedinimo,mislim na sve Kršćane bit će plača.Možda san u krivu ali.... :(
Zato Crkva i zagovara ujedinjenje.Pa nije to bez razloga.Sad sve izlazi na vidjelo!Ovo će pogodit sve Kršćanske zemlje i ne samo u Europi.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 26, 2016 3:54 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nova ... 08795.aspx

Europi predstoji dirigirani kaos. Dirigiran iz Turske, Saudijske arabije, i još par zemalja, a kaos, jer se na sporadične ekscesne situacije nije moguće kvalitetno pripremiti, ni (o)braniti.
Svi u Europi kliču Orbanu, i njegovim stavovima. Ovog sam ljeta imao goste, Slovake, Čehe i Poljake, koji ga fale do nebesa, iako ne dijele njegove (sve) desne stavove. I u Hrvatskoj njegovi stavovi prema imigrantima imaju sve više i više pristaša.
Otpor prema Merkeličinoj politici u samoj Njemačkoj nezaustavljivo raste, u Austriji još i brže, a za stavove jedne Švicarske odavno znamo.

Predstoje dvije stvari, preispitivanje svake zemlje prema politici imigranata , i diktata EU na tu temu, i , što je prevažno, zaštita od ekstremista, preventiva, obuka snaga za brzo djelovanje, i pokrivenost ozemlja njima.
I najmanji eksces, ili krizna situacija, može srušiti kulu od turizma, u čas posla.

Ko danas se sjećam noći, sa 17. na 18. kolovoza, 1990.g. , i bjesomučno pozivanje talijanskog konzula preko Radio Splita da se svi talijanski građani odmah vrate kući, jer da u Hrvatskoj nisu - SIGURNI !
Bogu fala, gro njih ga nije poslušao, i to su nam , još dan danas, najvjerniji gosti, dapače, već nam dolaze njihove kćeri i sinovi...

Ali, o tom potom, kad budem pisao o obljetnici balvana u Civljanima...

Balvani u možđanima su ostali, u D-12...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 26, 2016 4:26 pm

Nadam se da kod nas neće ništa puknit ili koga priklat jer bi nam se ovo malo turista omar razbižalo i propade na jematva. ;)
Možda bi s vrimena na vrime tribalo i pozdravit sa Salam Alejkum ka oni ministar.Možda nas ne budu dirali.Ko će ga znat? :? Erdogana još nisan pita. :lol: Ja znan da on sve zna. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 26, 2016 4:50 pm

Golemoj većini ljudi u Dalmaciji nije jasno da mi imamo monokulturu ! To jest pojam iz agronomije, ali je primjenjiv na nas. U nas je sve fermalo šta je proizvodilo, kad bi ferma turizam, za 6 do 8 miseci bi se ujedali međusobno, a o gladnima da i ne pričan.
U nas furešti dolaze samo zato jer je SIGURNO, lipšega mora ima na Cipru, Malti, ili grčkim vanjskim otocima. Nismo ni jeftini, a zanemarili smo školovanje pravog kadra, odgovarajućih struka, za turizam, i tako već dva i po desetljeća.
Država nas ne jebe dva posto, čak su, za vrime vlade pokojnog Račana, ugradili u planske dokumente da podupiru samo razvoj malih i srednjih hotela, a privatno iznajmljivanje, koje čini 62% svih iznajmljivačkih kapaciteta u Dalmaciji, NE SPOMINJU !
Pogoduje se samo velikim igračima, primjeri turske marine i njihovog kapitala u Dubrovniku, koji rovare, da ne govorim. Izraelski kapital na platou Srđa i Bosanke, najavljena prodaja ACY marina, to samo pokazuje rastakanje obiteljske srebrnine od strane one generacije koja nije stekla ništa.

Jednom davno, kad je jedan kupac doša kupit kuću u mladoga čovjeka, upita ga da li je on sagradio. A ne, odgovori ovaj, to je napravija moj pokojni pape. Onda ćemo se lako dogovoriti, zaključi kupac.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 26, 2016 9:34 pm

PRESTRAŠNO :!: :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2016 11:34 am

Danas je dan, kada se u bivšoj državi obilježavao dan ustanka, kako u Hrvatskoj, tako i u BiH. Kako desničari stalno manifestiraju svoje stavove u Srbu, gdje bi se danas trebao obilježiti taj datum, tenzije su velike, i baš zato neću ništa komentirati. Svaki komentar, na plus 37 je dolijevanje ulja na vatru.
Tako je bilo i 17.8.90' u Civljanima, kad je počela balvan revolucija. Alpska kombinacija, balvani, plus oružje, plus rakija, plus 37 iznad nule = adio pameti. Znamo kako je završilo. Traktorijada.
Znamo kako će i ovo u Srbu završit. Prijavama. Već viđeno.

Ne da ima još, ima prikoviše, samo, ostavimo kad zaladi.......
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2016 1:20 pm

Ja ću samo kazati da treba trezveno sagledati povjesne činjenice koje su dovele do nemilih događaja.Bez mitova i legendi koje su tako česte na ovim prostorima.Pritom ne mislim samo na Hrvatsku i Srbiju.Zločina je bilo sa obje strane ali po meni je sve davno zakuhala srpska ekspanzionistička politika.Zvala se ona Memorandum SANU ili kako već,nebitno.Puno prije su oni počeli "čokat"HR zemlje.Takve politike i nedjela smo i sad svjedoci,u realnom vremenu, po cijelom Svijetu od Pacifika do Europe.Hrvati nikad nisu vodili ekspanzionističku politiku.Do Drine da ali ne preko nje,jer to i nije nikada naše bilo.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jul 28, 2016 1:18 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/musk ... 09247.aspx

To tamo di smo ja i pokojni Ozren, ne jedan put, vozili humanitarnu pomoć, a u povratku ih vozili u mostarsku, ili splitsku bolnicu. I di su sve račune platili hrvatski porezni obveznici. Dno dna.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK