by 9a2jg » Wed Jul 13, 2016 2:14 pm
Nema veze, ti se jidi, ja ću pisat , a nisan se pošteno ni zagrija...
Od glave riba smrdi Reni, to zapameti u templa, dok si živ. Faraon je vlada Hrvatskom 25 godina, inaugurira sustav u kojemu nema mjesta za istinske hobiste, amatere i volontere, bez obzira kako je naziv hobija ! Sustav upravljanja je bija jednostavan, mafijski, svi kraci hobotnice su dobijali svoj dil, i svi su bili zadovoljni. To, šta je sustav vrijednosti bija ne izvrnut, nego toliko iskrivljen, da ga se nije moglo prepoznati, nikome nije padalo na štumak. Posebno ne onima koji su na račun svog, radioamaterskog, ili CB hobija (pa su se u hodu prešaltali na amaterske bez-CW klase) dobili nekakvu sinekuru, nemalu plaću, jubilarne nagrade, stimulacije, otpremnine, mukte ljetovanje u Kraljevici, samo ako je muča, i vozija za gazdon.
Među njima ima i pokojnih, sve san ih poznava, mogu mislit da se nisu mogli pogledat ujutro u zrcalo dok su se brijali. Meni su se gadili, kao izdajice hobija, amaterizma i voluntarizma, a kako su se oni osjećali, i ovi koji još danas funkcioniraju na tim principima, znaju samo oni.
Kad dojen gori, jedan dan, kad mi dođe vrime, napričat ćemo se, do mile volje. Na ovozemaljskom svijetu su dobro pazili da se ne druže sa nepoćudnim elementima, takva je bila direktiva.
Imaš ti te osobe, u svojoj najbližoj okolini, desetljećima su tu, u tvome klubu, i okolici, hrane tu hidru, svojim bespogovornim dizanjem ruku, nezamjeranjem, i čokanjem mrvica sa tog stola, sa kojeg su se prvo namirili oni koji su i inače na toj plaći.
E, ali tukalo je neke stvari prikazivati po dva, tri, čak i 4 puta, na različitim mistima "aktivnosti", kao npr. Zvjezdano selo.
Ne zove za kurac voditelj Zvjezdanog sela predsjedničkog kandidata na Zvjezdano selo "u goste". Predstoji hladna obrada mozga, "a la president", ako mu se ovi odazove.
I vidiš, u tu i takvu strukturu se neki iz radioamaterski aktivisti guraju, a nemaju ništa od toga, samo srozavanje imagea, sraz morala, i ekvilibriranje na granici moralnog, poštenog i zakonitog. Tu su ti i Puki, i Vincek, i Kefa, i mnogi drugi, ne znam što im to treba. Đuka je tu fikus, koji im služi kao jocker zovi !
Sve dobitnike svih tih priznanja, nagrada i novaca od društvene zajednice, čitaj HZTK, bi ja stavija na hrpu, a na drugu bandu dva dobra hrvatska radioamatera operatora, ne sumnjam uopće koja bi banda pritegla.
I nakon resetiranja radioamaterskog priznanja Nikola Tesla nisu dali istu desetinama koji je zaslužuju, ali i tu moćnici iz D-12 igraju svoju igru, prljavu do zla Boga, devastiraju i dezavuiraju nagradu do neprepoznatljivosti.
Zašto ? Zato jer je i tu inauguriran sustav koji ne prepoznaje rezultate nego podobnost.
Tu razum ne stanuje.
Zato, ne nerviraj se, nego na banj, barenko na Firule.
Jer, nas, obične ljude nepravda izjeda, iznutra. Njima je to stil i način života. Zajebi bližnjega svoga da bi ti prosperira. Dobi isto priznanje ili nagradu, tri četiri puta, i usput propovidaj viru Isusovu, kako je to normalno i pošteno.
Neću više, opet će me zvat, od Save Golića, Jakobovića i mnogih drugih, koji kidišu na mene u obranu svojih "prava".
A ja samo pišem da smo svi jednaki, samo su neki malo jednakiji.
To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja