by 9a2jg » Fri Jul 01, 2016 9:30 am
Oteto - prokleto ! To je poslovica još iz turskih zemana na ovim prostorima. Rado ju je koristio naš nobelovac Ivo Andrić.
Sve vladajuće garniture i kaste namiste sva pravila i propise da njima bude (pre)dobro, a raji, koji su porezni obveznici, i koji im pune vreću zvanu državni proračun, kako bude.
Još dok sam bio mali, naši su sklepali riječi, na temu pjesme O Mustafa, o Mustafa, "ko ima para, kupa se u moru, a koji nema, doma u lavoru..." .
Izuzetak je , naravno, Zvjezdano selo. Majke ti Božje, više san ja kotizirao društvu Naša djeca, kad bi sla ćer u Pionirski grad u Zagreb, nego šta ovi plate za dicu u Zvjezdanom selu i kupalištu Stobreč/Podstrana/Duće.
Zašto ? Jer se ostatak nadomiri iz NAŠIH novaca !
Zašto ? Jer imamo zastupnike u skupštini koji i ne pročitaju materijale, ali uredno dižu ruke ZA !
Zašto ? Jer njih par tako skuplja "preduvjete" za još koju HZTK-ovu nagradu/priznanje i novce !
Zašto ? Jer je inauguriran naopaki sistem, i ustanovljena pogrešna mjerila vrijednosti koja u radioamaterskoj organizaciji ne cijene ni valoriziraju radiooperaterstvo i konstruktorstvo.
To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja