Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Tue May 17, 2016 2:30 pm

Eno godišnja Skupština u RK"MARJAN" pa ako nekoga zanima ...rekli su mi da je danas,bit će oko 18 sati ili tu negdi.Nisam član ali obavijest vrijedi.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 17, 2016 3:23 pm

Godinama smo pozivali jedni druge, u istom gradu, na skupštinu, a za obljetnice koje su množitelji sa 10, organizirali bi ZAJEDNIČKU skupštinu. Niti su zvali, niti su obavijestili.

Pretpostavljam razlog. Uz odsustvo Marijana Kelave, doša bi ja (da mi je poslat poziv) a onda bi se mora suočit sa desetak prebjega iz mog matičnog kluba, od kojih je svaki nešto odnija sa sobom (može i ukreja, ne bižin ja od pravog izričaja), a onda bi bila neprilična situacija, jer ja ne znan, i ne mogu mučat.

A opet, bolje ovako, oni mirni, ja nemiran, Narodna milicija (za sada) nema posla. Dok se drugačije ne naredi. Bolje da je jedan nemiran, nego njih više komada, neće in ić u tek pivuša.

Ja in želin, ka i uvik, svako dobro i prosperitet, samo, ko je kreja u mom klubu, krest će i u drugom. Već imamo dva primjera, samo, oni čekaju (valjda) još koji, žešći ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 17, 2016 6:48 pm

Bit ću malo zloban ali pitam sebe a i drugove ko daje oko 2000 kn misečno za 4 utorka čakule,pive i gledanja TV-a? ;) :roll:
A AKL-u nije uspilo zadržat 10m2 prostorijice,a klub 20!god.stariji pa i slavniji ako ćemo pošteno :!: NHF

73,9A6R

P.S. Svi punti kad se zbroje.....muljanje. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 17, 2016 8:17 pm

Bio sam čuo glasinu da je naš prebjeg (koji je odnija linear) bio "uskočio" s nekom lovicom. Ne boj se, nije nikada u klubu u kojem je odrastao.
Ima i ona, stara, nenadjebiva : Nesta para, nesta prijatelja...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 17, 2016 9:16 pm

Ako i je mala je to lova.Ovdje se radi o cirka 24000 kn godišnje samo za "hladni pogon"RK !
Ne računajuć nikakve druge aktivnosti.
Iz kojih "fondova"se ona izvlači,EU morti a? A za to triba napisat dobar program,rad sa mladima itd. :o A doli nema tečaja 15 godina.Najmanje..

To ja tebe pitam. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 18, 2016 2:42 am

Slušaj, on je javno napisa da je "kupija" telekomunikacioni prijemnik Collins, od pokvarenog predsjednika mog kluba za sto maraka ! Prijemnik koji sam ja godinama pokušava, i na kraju uspio uvjeriti svoj Radnički savjet, da ga otpiše, donio u klub fizički, i onda "nestane" za siću, u jednoj protuzakonitoj raboti ! Naravno da taj predsjednik nije imao prava ni ovlasti išta prodavati, a još manje staviti taj prljav novac u svoj džep !

Di su pusti mjerni instrumenti, signal generatori, watmetri, koje sam donio u klub, sa ovjerenim spiskom, serijskim brojem... Sve nestalo... Uvjeravaju me da su u privatnim zbirkama, da su neke vidjeli.

Da li neko donacijom pere savjest, ako je uopće ima, ne znam, samo znam da se teško odvići starih navika...

Koliko CBM-u treba za hladni pogon ne znam, niti me briga. Ono što boli jest činjenica da ne postupaju u duhu suradnje koja je trajala desetljećima, i gdje smo MI, svih tih desetljeća , bili "stariji brat" koji je pomagao i vodio, utirao njima, kao vojnom klubu, pravo građanstva, a oni se sada ponašaju kao da drugi klub u Splitu ne postoji !
Identično ponašanje kao ZTK i ŽZTK u Splitu, u naravi, osobni stav doživotne tajnice, koja tamo opstoji zahvaljujući rukama doživotnih predsjednika uzdaničkih klubova Gomilice i Vidove gore, a i RK Marjan.
Ja mirno spavam, i mogu svakog pogledati u oči, da li prijatelj Mike moralno postupa, to zna samo on.
To se nije učilo na Banjici, to već spada u kućni i građanski odgoj.
Pametnome dosta.

P.S. Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 18, 2016 12:39 pm

Pari mi se da je on tkz. RIG collector.. :D Kad je Đuru uspija zahebat onda znaš koji je to igrač!
Miku san jučer i jutros vidija na zbornom mjestu..kafić,staro društvo sa posla,rel.mladi penšjunati,mnogi su rat vidili samo na TV..dobro nisan ni ja neki ratnik ali ja radim,nisan ništa mukte od Države dobija.Radim kod privatnika za sitne novce 200 uri misečno a oni sa otpremninom lipo u penšjun i ujutro onda ispijaju kavicu uz čakulu i prelistavanje S.D-e. :roll: Jedino što su uglavnom stariji od mene.Mike nije tija poć u mirovinu,to je istina i triba je reć.Ali i plaća mu je bila vrlo dobra.Nije se isplatilo ić u mirovinu. :D
Sam je tražija da još ostane ali ovi ni čut.Tako je to išlo.Znan ja gotovo pa sve.
A ja se i slični koji imamo učešća u DR-u moramo do kraja života ili radnog vijeka za....t sa ovon bandom od poslodavaca koji nam daju tek toliku plaću da ne budemo bukvalno gladni. :x
Znam,ti ćeš omar reć a kako je onima bidnima koji nemaju ni to zero pinez.Kako in je?Katastrofalno in je.Prodaju obiteljsku srebrninu.Ko zna šta mene čeka?
Što se ova dva naša kluba tiče ja se ne sićam da je tu bila neka velika ljubav? Ili je ja nisan primjetija :?:
Opet se vraćam na pitanje svih pitanja :Odakle 2000kn misečno za čakulat 4 utorka bez tečajeva :?: ;)
Znači opet ista HR priča:Nekome sve a drugome ni celera!! Bravo...imamo Hrvatsku ,zna je uzvikivat jedan Veliki Hrvat ! Ustvari nemamo ni za pivu. :( Aj ća :o

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 18, 2016 1:20 pm

Što se ova dva naša kluba tiče ja se ne sićam da je tu bila neka velika ljubav? Ili je ja nisan primjetija :?:

U životu uvik neko nekoga iskorištava. Tako je radio klub Ante Jonić pomaga steć "pravo građanstva" vojnom radio klubu Galeb, i pojia govno. Raspali su se ka cvrčak, kad pukne u osmi misec, poza obida.
Normalno, jer sam naziv je bija odbojan, a članstvo jednobojno, propast garantirana.
Sve je to bija proučija Marinko Velat, strateg i osnivač RK Marjan, uzima je mlade i pametne, školova ih je, u Lovranu, Muzilu (Pula), Banjici, Nišu, stvara one koji će nastaviti graditi Jugoslaviju.
No, on je bija i pametniji od toga. Nekoliko svojih (prikrivenih, moš mislit) bezbednjaka je rerutira u naš klub, mi ih nismo izolirali, dapače, dali smo in ista prava kao i sebi. Jedan je čak bija i predsjednik kluba, jedan mandat. To je njega jebalo, svo vrime predsjednikovanja, nije mu išlo u glavu kako mi to balansiramo, građanskom umješnošću.
Oni su uvik bili dobrodošli u sve naše PPS-ove, ja neke njihove (ka npr. u Lori) san moga vidit samo na razglednici.
Zato su nas i tukli iz razarača Split.
Kad je tribalo udomit par stotina CB-eaša, 1978.g. ,nije DPZ otišla predsjedniku RK Marjan, nego našemu, ne s molbom, nego ucjenom.
Sve važnije akcije, od MIS-a, svih vježbi, ekspedicija na Himalaje, sve je to odradilo ljudstvo našeg kluba. Najbolje susrete radioamatera u povijesti Jugoslavije, je odradio moj klub, 1982.g. u hotelu Lav.
Kad je doša rat, prvi smo se u Hrvatskoj uvatili humanitarnih poruka, i svega što uz to ide. Njih nije bilo nigdi, možda zato što je kompjuter i uređaji bili u predsjednika doma ? Ajde, bar se Mike s tim ne kurči ( a i kako bi, kad znamo istinu?), ka doživotni predsjednik RK Vidova gora, koji dan pred kontest, neki dan, bez srama i stida, izjavi novinarki u pero da su oni PRVI to počeli !!!!
Karta sve trpi, verata vozi, pizda rodi, i vojska obuče.

Ko o čemu , Bračanin o šoldima. Nemoj stalno zapinjat koliko njima triba za ladni pogon, zna najbolje Mike. Ali, ne virujen, pa da se peče na tihoj vatri, da ne kapne štagod od ZTK, jer ne diže on tamo za kurac ruku, da doživotna tajnica tamo stoji, sa momčadi koja se samo brine za jedno, da njima bude dobro.

Iman plakete sa 10-god. , 20-god. RK Marjan, kad je bilo 30.g. san bija u ratnoj BiH, kad je bilo 40. onda smo zadnji put bili skupa, u našem prostoru, s gostom-predsjednikom HRS-a Perom, bez vode, bez struje, ja i dva omladinca donili, svaki po kanistar, i stavili u zahode, ako zatriba.
Svi su ti oni bili u prvi red, i drug Goran, i Mike, pokojni Slaven, pok. Jakša, i mnogi drugi. Tada smo molili Peru za pomoć oko prostora, nije se udostojio ni nazvat Pavića u Poglavarstvo Grada.

Sada je 50 , ima nas još živih, pri zdravoj pameti, reka bi i prikoviše, fala dragon Bogu, i potežemo crtu, nisu sve uspomene lijepe i za pamćenje, ali, ako slonovi dugo pamte, ljudi još i više.

Želim im još najmanje 50, berićetnih godina, samo nisu Pale, i nisu sami na svijetu.
Pametnim dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 18, 2016 1:40 pm

A bija san i ja u vas to kad nije bilo ni vode ni struje.A Jozo nije da da se sve održi u Marjanu u onoj ogromnoj učionici.Ahhh.Koje sranje kad se sada sitin. :( Bija je i pok.Vinko 2JJ,pok.Slaven 6SUH...bilo je svita.
Nisan dugo uopće bija kod vašeg kluba pa ni neznam kakva je sada situacija sa tim prostorijama.A sve i da se vratite di su van uređaji :?: :o
Morali bi od nule počet..oprosti ali ja to tako vidim. :?
Sam govoriš da se sve pokralo.
Pok.Velatu je moj pok.otac proda jedan mobilni UKV uređaj,to se dobro sićan.Mislim da mu je za brod triba.
A baš me zanima doklen će Marjan "izdržat",eto. ;)
Pratin ja to,ovamo sa brda. :D
Ma da barem poprave onaj ukršteni dipol za 3.5 i 7 kojemu se davno odspojila jedna strana dipola za 7 ! :o Kako ono mogu gledat :?: A Miki in drži svu radio aktivnost iz onih prostorija.A ko će drugi :?: :)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 18, 2016 1:52 pm

A Jozo nije da da se sve održi u Marjanu u onoj ogromnoj učionici.Ahhh.Koje sranje kad se sada sitin.

Bolje da si ti napisa, nego ja. Sićan se te groteskne situacije ka danas. Pokojni Ozren, duša mu se nauživala Raja, je pita i molija, sve zaludu.
A i Peri je to bila usputna stanica, za rodni otok, s ljubovcom, na putni nalog, seveda.
I mukte ribu u Milnu.
Bilo mu je bolje najveće govno iz fonje pojist, nego šta je iša na mukte ribu. Ka i još neki (pokojni) ispitivači. Pa tako par puti.

Ja ne mogu razumit, sidi ljudi, a pameti nisu stekli. Nikako da zapamete onu američku : Ništa nije tako skupo , ka besplatan obid !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK