RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2016 9:35 am

Pokazuješ totalno nepoznavanje povijesnih činjenica, vojska na Bleiburgu je došla pod oružjem, a onda su nastupile igre velikih sila, predvođene VB-om. Ali, kako da ja tebe išta uvjerim, kad iz tebe izlazi šuplja retorika a la Luka Podrug, koje san se nasluša zadnjih 25 godina.

I , upamti, ovaj je bio nad jamama gdje su bacani pogubljeni ili živi ljudi, od Brača, nadalje, po cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji, ja nisam siguran da ti jesi, čak ni na Braču.
Ali, to tebe ne smeta da drugima, pa i meni, pokušavaš dijeliti lekcije !

Što se tiče pameti, memorije i možđana, ponovit ću se, dok sam radio u Vladi sam morao skrivati, s još nekolicinom, svoje rezultate MENSE.

Ako ne vjeruješ, kad primiš plaću, ja penziju, možemo se natjecat, ko bude bolji, neka nosi.
I upamti, ja uvik iden na sigurno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 05, 2016 10:17 am

A kako ti molim te znaš di sam ja bija? Bit će da imaš staklenu kuglu pa u njoj sve vidiš? China shop,sve po 8. :D
I došli sa puškama i pištoljima.Bilo je vrlo malo okršaja a na tom polju skoro pa ništa.Ako su tebe drug Valter i partizani filovali neistinama to je druga priča.Ja znam pravu istinu.Onda su ih razoružali,u kolone..nije bila jedna jer u njoj ne može stat toliko mnoštvo ljudi.I onda ide klanje,mučenje i sve te grozote.Ako ti niječeš sve navedeno onda to nije normalno.Pa ja sam priča sa sudionicima tih strahota!!!
Sad ti meni trubiš o igrama velikh sila ko da ja nisam iša u školu i niti jednu knjigu iz povijesti nisam pročita.Čitam dragi Borivoje i dan danas se gledaju i dokumentarci.Barem je danas sve dostupno.Da je netko od tvoje rodbine skončao život tako, da kažem gore od beštije,nebi ti ima ovakvu retoriku.
Jebe se meni za L.P. i druge udbaše.Da, dobro si pročita.Znam ja puno toga ali niman voje ni vrimena s tobom se dopisivat.Ja danas iden radit..ti si u zasluženom penšjunu.Vidiš tu se s tobom slažem.Ti si svoj radni vijek završija,ja nisam jer sam mlađi.Ja danas mogu i zapivat onu vašu:"
"Ustajte vi zemaljsko roblje...". :lol: Ispravi me ako san falija riči. ;)
Molaj me molim te ka Boga dragi Borivoje..pusti me na miru.I prestani iskrivljavati povijesne činjenice.Istine radi...

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2016 10:42 am

Ostavljam te u uvjerenju da jedino ti znaš povijesne činjenice, ako te to pravi sretnim i (navodno) nadmoćnim. No upamti, pobjednik je uvijek istina, ma što mi mislili, ili govorili.
Ugodan radni dan želim.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 05, 2016 12:09 pm

I ja to govorim.Žaj mi je svih tih nevinih žrtava..i ne samo tih da se razumjemo.Ovaj put smo govorili o Križnim putevima Hrvata. Ima i puteva drugih neviih ljudi.Ja sam za istinu.Tko je kriv,pred licem pravde ukoliko se može dokazati i kazniti.A onaj gore će suditi to znamo i ja i ti kako.
Također ugodan dan a meni ostatak i neće biti baš tako ali nema veze.Sićam se i gorih dana.HI.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2016 1:20 pm

Ja sam mislio da smo, za danas, gotovi, ubili smo prvu smjenu, ali.....

Kako sam 1990' kupovao sve što je bilo prije zabranjeno objavljivati, kupio sam i knjigu Jazovka, i pročitao je, od korica, do korica, više puta. Suautor je donedavni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja, i Barbike, kažu, osvjedočeni desničar.
Dakle, ako laže koza, ne lažu slova. Na strani 13 (vidi simbolike!), drugi pasus, citiram za cijelo :
"Danas je teško utvrditi koliko je hrvatskih kvislinga i civila stradalo u Blaiburgu, i oko njega, kao i na "križnom putu" diljem jugoslavenskog teritorija, čija su krajnja odredišta bila čak i Skoplje i Priština. Iz izjava bivših oficira Jugoslavenske armije moglo bi se zaključiti da su razne kvislinške formacije, od kojih su one hrvatske bile najbrojnije, nakon formalnog prestanka ratnih operacija imale oko 100.000 poginulih, što je gotovo polovina od brojke njihovog ukupnog stradavanja tijekom sve četiri ratne godine, dok se još 120.000 ljudi vodilo pod rubrikom "zarobljenici" ".

Ako Jurčević, i momčad osvjedočenih desničara lažu, grijeh pada na njih, i napisano. Ako , pak, pišu istinu, onda je neko reka Reniju pet puta veću cifru stradalih. Neko laže.

I nadalje tvrdim, i zalažem se, za istraživanje, procesuiranje i kažnjavanje svih ratnih zločina, i zločina protiv čovjeka, ma s koje strane dolazili.

P.S. I Gogo, i Emir, kad ne bi imali više činjenica u diskusiji, počeli bi rečenicu sa : Borivoje,..... Fažanska, pulska i banjička škola...

P.S.2 Ipak ću te morat pinku razočarat, ženin najbliži rod je također strada tamo, i o tome se nikad nije javno govorilo. Pustimo mrtve na miru, Bog in da pokoj vični.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 05, 2016 10:56 pm

Najmrže mi je licitirat brojem ljudskih žrtava. :x Ma da je i jedna ! Nije normalno. :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 06, 2016 9:19 am

To se zove efekt samoposluge. Zašto se nijedan put ne zajebu na kasi u svoju štetu, nego uvik na tvoju (kupčevu) ?

Dobar primjer je Jasenovac. U pučkoj i srednjoj školi smo učili da je tamo pogubljeno cca 700.000 osoba, raznih vjera i nacionalnosti, uglavnom nepoćudnih elemenata.
Došla je 1990' , izašle neke nove knjige, nova istraživanja, novi dokazi, cifra se spustila na nešto preko 100.000.

Imam knjigu koju je izdala Zemaljska komisija za utvrđivanje ratnih zločina, po završetku svog rada, 1946.g.
Imam i knjigu jednog svećenika sa Šolte, u njegovoj vlastitoj nakladi, a koji je čudom preživio Jasenovac, i sve strahote rata.
Tek kad se izvrše komparativne usporedbe, i donesu meritorni zaključci, pravih istraživača povjesničara, a ne plaćenih osoba, ikoje trenutne garniture, može se govoriti o konačnim brojkama.

Slažem se da brojke ne služe za licitiranje, ali iskrivljene brojke služe isključivo za rajcanje naroda, i stvaranje (ili produžavanje) zle krvi među narodima.
U našim uvjetima, bar do sada , nismo svjedočili politici hladnih glava i valjanog vaganja nesumnjivih dokaza, nažalost, baš obrnuto.

Raduje me kad čitam forume mladih ljudi koji su otišli zadnjih godina iz Hrvatske, trbuhom za kruhom. Skoro svaki piše, manje više ovako : Jebe mi se za partizane, ustaše i četnike, ja tražim posla, da mogu pošteno raditi, i živjeti život dostojan čovjeka.
Do jedan, taj mladi čovjek, osuđuje starije da su im glave još u prošlosti, da su preopterećeni time, i da, između ostalog i zbog toga, mladi nemaju nikakvu perspektivu.

To je glavni problem Hrvatske tzv. Bijela smrt. O tome je javno govorio i pisao , u vrijeme formiranja ove Vlade, moj dobar poznanik Stjepan Šterc, čak su govorili da će dobiti svoje Ministarstvo, a onda su naglo zamukli.
Onima kojima je dobro, odgovara ova žabokrečina, i tunel bez svjetla na kraju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 26, 2016 1:00 pm

Kako sam upravo saznao, noćas je u bolnici u Zagrebu umro Daki, 9A2WJ. Dugo godina smo se poznavali, povezali preko telegrafije koju smo oboje voljeli, njegovali i prenosili, samo što je on išao i stepenicu više, bio je prepoznat i priznat u Europi i u svijetu, međunarodni sudac za HSCW, trener, mentor, i veliki radioamater. Bio je učesnik i aktivator na mnogim IOCA, IOTA, i FF ekspedicijama, posebno će mi ostati u sjećanju njegove CW veze sa tih aktivacija. Imali smo mi i prijepora, poglavito oko QSL-ki, ali su uvijek za to bile krive treće osobe... Prije nešto više od godinu dana smo popili pivu u dvorišnom kafiću Dalmatinske 12, i to mi je zadnji put da sam ga vidio, i u živo razgovarao s njime.
Njegovom smrću, eter će biti siromašniji za jedan kristalno čisti, i školski točan telegrafski signal, koji nas je uvijek znao obradovati, sa mnogih lokacija.

Počivao u miru.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 26, 2016 3:40 pm

Profi RA.

Posljednji pozdrav.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jun 27, 2016 6:26 am

9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK