Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture dodijelio je jednu Nagradu za životno djelo, sedam Godišnjih nagrada, jednu Povelju i tri Počasna zvanja za 2015. godinu. Među dobitnicima Godišnjih nagrada su i članovi HRS-a: Savo Golić, 9A2GS i Damir Car, 9A4DC. Dodjela priznanja biti će organizirana tijekom Tjedna tehničke kulture, od 17. do 24. listopada 2016. godine.
(Info: Marina, 9A3AYM)
Nemaju vijesti, pa recikliraju stare...
No, objavljuju na SVOJU sramotu. Jer, nijedan od dva laureata nije predložen od strane HRS-a !
Nije nijedan predlagač ni poslao via HRS kancelarija, jer je to nepotrebno tutorstvo, i još jedan u nizu pokušaja patronizacije klubova.
U potpisu profesionalka se potpisuje imenom, što implicira da smo prijatelji, ne buš jela Gabrijela, ti šumom , mi drumom, od prvog dana.
Kako li je samo nije sramota staviti uz ime i pozivnu oznaku, dobijenu "na guzove", što bi rekli Sarajlije...
Same dobitnike neću komentirati, jer će mi se opet užariti telefonske žice... Svi smo djeca socijalizma, a u hipu zaboravismo kritiku i samokritiku, a, što je još važnije, da se ne osuđuje grešnik, nego grijeh.
Grijeh je, naime, kad se određena sredina "pretplati" na nagrade, priznanja, zvanja...
Poslije se ta neravnomjernost sagledavanja društvene valorizacije osvećuje onim "malim" sredinama, desetljećima. Primjera bezbroj.
Nekidan u HRKljušu gledam ko radi, po direktivi iz klubova, samo članovi "državotvornih" klubova. Naredilo, brajo...Banjičara, ko u priči.
Tako je bilo i prije rata.
Nismo MI pobijedili, ONI su. Mi samo nismo izgubili, ali to nam ne vrijedi puno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja