Da rezimiram za one koji nemaju volje čitati prilično opširnu prepisku, radi se o "QSO" sa stanicom koja nema uređaje za 2m, op priznaje da nikad nije radio na 2m, ali uredno je poslao (t.j. "njegova sekretarica") QSL za vezu koju nije nikad održao.
Nisam sakupljač salveta kao što to kaže Adam (iako ne vidim razloga zašto radioamatera ne bi veselilo sakupljanje qsl-ki - i to ne samo za diplome), ali vjerodostojnost veze je nešto puno više iznad toga. Naročito na VHF gdje ulazi u područje amaterskog doprinosa istraživanju propagacija.
Nije se radilo o nikakvom "razapinjanju" (naročito ne Edija), već o činjenicama, koje se, na žalost, mnogim tzv. amaterima nisu sviđale iako su istinitite. Jednostavno, za mene je 2m DX QSO nešto previše ozbiljno za podvale takve vrste, jer to dovodi u pitanje svrhu hobija kojim se bavim cijeli život, te sam stoga morao reagirati.
Evo, i tu smo se opet lagano vratili u topic... QSO, i QSL koja ipak nije vjerodostojna u 100% slučajeva. Ako si, Adame, na to mislio, onda se tu slažemo, no vjerujem se da su to ipak izuzetci a ne pravilo.
73
Zvonko
HA HA HA 9A kontesti for Dummies in How - Know !!! Baš fino.... sad mi je sve jasno ???
Ako se dobro sjećam, brodica dobija lučku oznaku na temelju mjesta gdje je vezana, a ne boravišta vlasnika kao automobil?
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests