Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2016 9:26 am

Na pažnju operatorima, ET7L će raditi do 1. svibnja, prima i mailove za SKED-ove, ako kome fali ta zemlja na neki opseg ili vrst rada, ljudi su visoki profesionalci, odlični operatori.
QSL via US0LW, Igor Tokar, P.O.Box 2009 , Kharkiv 61202, Ukraine. Dva dolara je dosta za neograničeni broj veza, na jedan znak. Sretno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 14, 2016 9:16 am

Jutros su počeli raditi Mađari sa posebnim pozivnim oznakama HG225... Sufiks treba tvoriti riječi Samuel Morse, ima i jocker (ne zovi, to je hrvatski izum) za ondje gdje se slova duplaju, HG225MSE.
Diploma u elektroničkom obliku je, naravno besplatna, a svoje napredovanje ka osvajanju iste, možete pratiti on-line.

Ne reklamiram ja Mađare, iako tamo imam mnogo prijatelja, neke već desetljećima, nego ukazujem na revnost i organiziranost. Ja sam danas, najranije, učinio nekoliko veza sa tim SES postajama, dolazi mi mail , na moju e-adresu koja nije javna, sa propozicijama, i poziv na učešće !
Mađari, skidam kapu !

P.S. Ovo nam sad i Mađari, poslije Španjolaca, dijele lekcije kako treba poštovati i njegovati telegrafiju. O Rusima da ne pričam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 14, 2016 9:46 am

Ono što je dobro i treba pohvaliti.Ali Koki daleko smo od njih.Svima nam je to jasno.Nismo konkurentni. :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 14, 2016 9:54 am

Ma Reni, za Boga miloga, skupa smo prije 10 godina bili u Murteru ! Čeh je tamo prodava odlične RA karte svijeta, ne sićan se, je li bilo 30 ili 40 kuna, svejedno.

Papirnati LOG-ovi, s amblemom HRS-a, ali u PRIVATNOM aranžmanu, su tiskani zadnji put 1999.g.!!!!!!! Ja kupio 6 komada 2009.g. u Kraljevici, poslin ih više nije bilo za kupit, sad mi je žaj, šta nisan kupija više.
HRS-u ne pada na pamet tiskat iste iz jednostavnog razloga što oni to ne OSJEĆAJU da ljudima treba ! Oni su se odnarodili od baze, koju , praktički, i nemaju.

Kad ja dođem na češke, slovačke, mađarske ili poljske stranice, meni je puno radioamatersko srce, uvijek nađem nešto za sebe.

Naprotiv, kad dođeš na sterilni HRS forum, kojega su oni stvorili takvim, da im ne bi ko protuslovio, dođe ti muka...

P.S. Bolje da ne pričam svoju (našu) muku, bija mi je ovdje, u Bolu, lani frend radioamater iz Mađarske, oni imaju uvjete, bolji gljava.....
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 14, 2016 10:07 am

Koki shvati šta ti ludi Renny govori...u tim Savezima nisu na vlasti likovi kao u našem.I to je cila istina.
Ja sam to odavno shvatija.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 18, 2016 12:54 pm

Drage kolege radioamateri!

Obilježimo radno 18. travanj - Svjetski dan radioamatera - World Amateur Radio Day.

Demagogije pun Tamić. Ka prvo, radioamateri svojom aktivnošću promiču i slave ovaj lijepi hobi - cilu godinu. Oni koji apožito slavi danas, je ka i oni virnik šta dođe u crkvu na Uskrs i na Božić ; ne pomolit se, nego da ga vide !
Drugo, dica smo socijalizma, vodstvo mora dat primjer, kad je ko čuja predsjednika na bandu di radi ? Tajnicu, morti ? Šta će se ona, sa 110% riješenog testa, mišat sa sitnom boranijom ?
Treće, dan desnicu u vatru da ćete na nekom od bandova nać Đuku ! Siguro, ka na banci ! Ka da Bandinjo propusti posjetit "svoje" Rome (čitaj, rvaski, latinica : biračko tijelo) !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 20, 2016 7:31 am

Lijepo od Hansa, PB2T, bivšeg predsjednika IARU R1, da je na taj način promovirao Hrvatsku i njen SOTA program...

Interesantno kako "svoj" brani i promiče "svoga". Nismo zaboravili Emirovu javnu podršku Hansu, a protiv dr. Hrane, kad su bili izbori, prije deset godina... Balkanski jal, i još ponešto...

Sreća radioamaterska što djela govore više od ljudi, pa da Hans i Emir žive još sto godina neće ostvariti ono što je dr. Hrane ostvario do sada, a da ne spominjem nastupajuću veliku ekspediciju, iduće godine u Pacifiku.
Ponavlja se poznata priča, sa balkanskih prostora, o jalu, i najvećoj bolesti kod ljudi - zavisti.

Idemo dalje...

P.S. Ako apstrahiramo za trenutak politiku, i nečije simpatije, ili antipatije, prema nekome, svakome je srce jače zakucalo kad bi dr. Hrane sa Pacifika svakog punog sata, prvih pet minuta, pitao na svom materinjem jeziku : Ima li ikoga iz bivše države (Jugoslavije) ? Mnogi litlle pistols su tako odradili vrijedne daleke zemlje...

To nismo, i kako stoje stvari, i nećemo doživiti od Hansa, i sličnih... Zna se i zašto, od Kosova, nadalje...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 20, 2016 3:33 pm

U potpunosti se slažem.Ja sam svjedok,jer je i meni tako omogučija poneku vezu a ne samo BIG GUN postajama.Bija je fer,nema šta.I nije činija razliku..pravo RA ponašanje.E da oće opet poć na T31 koji sam radi QRL-a ali i loših prilika te mojih slabih antena propustija uradit.A ona i VK0Macquarie mi još fale . :(
Ovaj Sanđžaklija me "nebi čuja" da se tamo nađe a po Svita bi mu vikalo da ga zovem.To sam siguran.Sriča balija ne ide tamo već samo na EU-090. ;)
A kako bi je i potvrdija kad stočar ni na direkte ne odgovara. :x
A zavist ...to sam u RA hobby-ju puno puta doživija.Ima ih i u ovom gradu. ;) Njima na čast...samo što je taki nemaju. :!:

9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Fri Apr 22, 2016 1:42 am

Evo san ih,EP2A puka i na 10 CW.Sa 3.5 su mi utekli na 160 a tamo nemam antenu.Večeras san ih uradija na 7CW! Sutra nastavljam lov.I priko vikenda.Rade do 25-og.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 22, 2016 9:02 am

Bogati Reni, a šta nisi zva bivše prijatelje u Broćanac za 80 i 160 m ? Prominili su VN osigurače u TS Konjsko ! Provjereno.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK