Da živin u Supetru, ne bi moga jutros ić na misu u veštit, ili svetačku robu, odma bi puka glas da feštan 10.travnja. Ima zaduženi drugovi, koji sinjaju, meću kvačice, tamo di triba, i dojava, zna se di.
U Bol je SDP na vlasti, je da me je otac od aktualnog načelnika prijavljiva Narodnoj miliciji u Supetru, samo je tadašnji komandir iste, iako je bija Srbin, bija sto puti pametniji od načelnika.
Ja radija u Kupu narodne obrane SRH, on meni prijavu ! Ja radija za Dan mornarice i pomorstva, oni meni zvali milicijsku patrolu !
Ja u Zbor narodne garde, jedini iz mista, oni mojoj ženi ne tili dat bocu plina, s komentaron "ovo je ona šta jon je muž u ustaškoj vojsci".
E sad, po njima, ja bi triba danas feštat, iako nisan ja piva, ni "u Madridu grobnica od zlata,..." , ni "Sarajevo ispod Trebevića, ...", sve mi se događa, ka da jesan !
Zašto ?
Zato, to je Reni lipo napisa, dreto-šćeto, nismo mi pobijedili, nego ONI, oni uživaju blagodati Lijepe naše, a mi krpamo i životarimo, iz dana u dan, iz miseca u misec.
Njih HRS i HZTK nagrađuje , daje priznanja i lovu, mi smo marginalci, s najvećin crimen-om koji se može u Hrvatskoj zamisliti, išli smo branit Domovinu bez računice, srcem. Zato nam se ovo i događa.
Mir s vama.