by 9a2jg » Tue Apr 05, 2016 9:16 pm
Je , praf zboriš. Taj CW, to je nešto prevaziđeno...
Zato in i je 76 % CW veza, 20 % SSB, a 4% DIGI !
To je za Heard, kod ovih Francuza će bit nešto manje, ali ne puno. Frajeri imaju nekoliko vrhunskih telegrafista ; već sam ih slušao pri većim brzinama, i kako hendlaju s pile-up-om. Skidam kapu !
Nego ima puno novitadi, samo ne smin kazat...
Jutros san radija Heard na 21 CW, a oko podne i na 28, otvorija se mali prozorčić u propagacijama... Međutim, na scenu stupa drug Marfi. Frajer mene primi kao OH2JG !!!!! Nikoga nema živoga okolo, samo ja i on, ja nisan falija, a kako je on to primija, ja ne znan ! Ja, ne budi lin, posla in poruku, lipo, kratko i kulturno, sa svin podacima... Majke ti Božje bistričke, nije pasalo ura, evo ti odgovor !
Vele, je, u pravu si, ali ti ne možemo priznat vezu ! Daju mi i "savjet" : Učini drugu !
Da oni bidni znaju da ih ove sve dane čujemo na 28 na časnu rič, ne bi tako govorili...A da griše, potvrđuje mi i njihov info da su kasno popodne radili 9A3GMT, na 80 m CW, u qrz.com ga nema !
Ali, to nije sve !
With a litlle help of our friends, dokučio sam 5 postaja iz Hrvatske koje su ga radile, a uopće doma nema uređaja, na kući antenu, a okolo ne ide radit , garant ! Ima i pokoji moj prika među njima !
Ali , šta reče Luka Bebić za Sanadera, prijatelj je prijatelj i kad je teško optužen ...
Ali to nije sve !
Klapa prva, drugi put !
Iz susidstva ga radi tip, dvi veze na telegrafiju, a telegrafiju, i ne zna, i ne razumi ! Ka za dišpet, jutros na Radio Split podsjećanje na proslavu najstarijeg grada u Hrvatskoj, starog 2400 g., Starog grada.
Stari ljudi su govorili da Splićani imaju Vlaje, a Forani Brušane.
I tako smo zatvorili krug s pitanjen : Di su uređaji, TS 530S , komada dva ?
Oli su i oni na reversu HRS-a ?
Bim neću spominjat. Djani je obaša sva gradska skladišta. Nema ga.
Nema ni likvidatora.
Ali to nije sve.
Ima još.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja