Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2016 7:08 pm

Dok si živ evo i drugi će nešto saznat.A da počmeš pisat knjige?Da ostane pisani trag u koricama.Ili u Pdf-u...ha ha

Slušaj, imam dva hard diska sa neredigiranim tekstovima, o događajima, od 1978' , do danas.
Od svih koji smo radili na Zvjezdanom selu, već je umrlo 5 osoba, svaki dan nas je sve manje, ali ostavit ću svoja sjećanja zapisana, dal' će to biti knjiga, ne znam, ne želim se igrati pisca, a ni tema nije toliko pretenciozna ni interesantna, iz prostog razloga što danas samo spominjanje dobrovoljnog rada, udarništva, i zalaganje za zajedničku (ne društvenu) imovinu, izaziva otvorene podsmjehe !
Niko ne želi od sebe pravit ridikula, na pravdi Boga velikoga, a zna da nije ridikul !

Prvi san ( ne falin se) u državi prozva ridikulozni tečaj od 5 dana besmislicom, sijede glave u D-12, i oni što imaju od tog direktne koristi, od druga Laureata, voditelja ZS-a i tajnice ZTK, su to svjesno ignorirali, a zastupnici bez pameti automatski dizali ruke na skupštini HRS-a ! Jer, da su imali zrno pameti, ne bi odobravali izvršeni program, ni sredstva za novi Obrovac, iduće fiskalne godine !

Ovako, lako je tuć tuđin kurcen po drači, izvadi brajo svoga na megdan s dračom, pa udri, da te vidimo !
Niko od tih likova nije izvadija ni kune, samo su se naplatili za držanje nastave i putne troškove, uredno, po PS-u !

Moran te ispravit, nije meni i mojoj generaciji bija tečaj 5, nego sedan miseci, tri puta tjedno po tri školske ure, subotom se zapisat unaprid za tuć par uri na zujalicu, na vrj Pjace, Ispod ure !
U nediju, ne ić na misu, nego ukrest ključ od PPS-a, kraj kina Tesla, i radit na 3,5 i 7 CW, na tuđe ime ! Pitaj Markišu, zvanog Beton, ako meni ne viruješ.
I onda je to isto ka i pet dana, zajedno s tečajen za neplivače, posjetom Radmanovin mlinicama, i Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika !
Dobro da in nisu metnili i tečaj kroja i šivanja u tih pet-šest dana !

I sve to, već osan godina, oktroirana vrhuška servira hrvatskoj javnosti kao , citiram, "izvrstan vid upražnjavanja potreba mladeži u Tehničkoj kulturi" !

Ko koga ovdje zajebava ? Ja znam, par ljudi, cijelu naciju, troše nemilice državne i naše novce, i , samo na papiru, štancaju operatore ! Baš kao i u Supetru, Gomilici, i bilo kojem uzdaničkom klubu, rezultat je poražavajući, koliko je omladine ostalo, odnosno, pravilno rečeno, nije niko ni osta.

I ama baš niko, u ovoj napaćenoj i pokradenoj zemlji, da stavi prst na čelo, zbroji dva i dva, opali šakon po stolu, i reče : Dosta !

E, ali za to triba imat nekoliko stvari. Muda, glavu bez putra, i ruke nešporkane pekmezom !
Ecce homo !

P.S. Samo me nemoj pitat kad je zadnji put rađeno iz objekta na Vidovoj gori, koji su financirale SVE bračke općine, grad Supetar, i SVE turističke zajednice otoka .
P.S.2. Nemoj me pitat ni di su uređaji, zna se, u predsjednika doma, šta će u klubu, mladeži nema, a prostorije su iznad Automat kluba, moga bi ih koji kockar, u trenutku duševnog rastrojstva, lambrit, i prodat !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 01, 2016 4:46 am

Vidim bivši prijatelj cipa veze na donje bandove sa V.Broćanca.Ali i na nekim drugim znakovima.Inače on mi je stalno tupija o HAM SPIRITU i dosljednosti.Sve se iskvarilo pa čak i tkz.veliki vjernici koji spavaju sa Biblijom ispod kušina. :roll:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 01, 2016 6:10 am

Puka san ga jutros na 137 i 472 kHz.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 02, 2016 7:14 am

Jučer ujutro san ga puka na 24 CW sa dipolom za 18 i 60 W. Znači, svaki onaj koji sluša, koji je strpljiv, i zna telegrafiju, može...

Nakon mog pisanja o sindromu Rendula, odma osvanula veza za uzdaničke klubove, CIG na 1,8 , CCY na osan slotova, pravično dile ka braća govna, jedno meni, dva tebi, klubu osan slotova, nakon javnog prozivanja, njemu 12.
Uzdanica mi je krešija, sad ima vezu u logu i na 40 m. Biće opet radija mobitel. Bar da neko zaradi u ovoj ciloj priči. T-mobile.

Čuja san novi turistički slogan : Dođite u Istru, odavde se najlakše radi na 1,8 !
Nije bez veze ministar, drugi mandat za redom iz Istre !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 02, 2016 4:21 pm

Čuja san te ja, maloprije, u 16:08, di si ga puka na 24 SSB (FT4JA). Znači, bolest popustila...

Ma lako mi je za tebe, jutros čujen di Dean cipa na svoj znak, prvo na 21 CW, pa 24 SSB, oće to društveno materijalno dobro...

Ja san ga, laganica, prije obida, na 24 CW, srića moja što je na drugoj strani odličan operator, rasni telegrafista...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Apr 02, 2016 7:42 pm

Izgubija san ja puno sa ovom gripom. :( Nakon te veze san iša opet leć,ubit oko jer mi glava otpada ka i sada.Puna prehlade a tilo ne sluša.Možda uradim još koju ali vrime mi je pobiglo a slotove sam slabo napunija.Tako sam VK0 uradija samo na jednom bandu!I ne vidim nešto spotova od VK0?
Ko zna oću li više dočekat novu exp. na Heard? ;)
Inače ovo mučenje sa antenama mi je već dozlogrdilo i tribat će napravit barem mali korak naprid.Dopizdilo mi je satima nešto dozivat ili slabo čut jer su žice.Čim imaš nekoliko elemenata kao na 28.....no problem.I to na najvišoj QRG?Mogu zamislit kako je na nižim.
Gren pokušat čut FT4JA na 50.Vetranić se već namistija u strijelce. :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Apr 02, 2016 10:12 pm

Pa je Prozor, ali pa je Heard i na 7 CW, uru i po zvanja...

Kaj ima na 50 ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 03, 2016 7:54 am

Teško je radit DX kad je SPDX C u điru, a sudionici ne poštuju band plan, i ne ostave na miru (bar) onih prvih 5 kHz. Među njih se "upleo" i 9A1CFR, nemilo su nam smetali. Onda nije ni čudo da je , u to doba, VK0EK radio JEDNU vezu svakih OSAM minuta, na 7 MHz.
Čitam njihove novice, žale se na loše propagacije... Nije mi jasno, odvukli su dva tima, drugi kamp nisu aktivirali, i neće, a aktivnost i broj veza su im (relativno) mali. Ima li nešto što mi, u Europi, ne znamo ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 03, 2016 11:50 am

Kad ti je ekipa sastavljena 90 a možda i više posto ljudi iz treće životne dobi onda se i ne treba čuditi što je tome tako.Znam da su ti ljudi i jači telegrafisti,operatori od svih "salonskih" RA ali ruku na srce vrime čini svoje.Umor je zajebana stvar.Ja jedva stojim na nogama,6 dana fibre,gripa.Još mi se valja cili svit ispod nogam,teške ruke kojima pišem.Stariji judi u dxpediciji da,ali okosnica mora bit mlađa.Međutim ja znam da je to tako jer mladi ljudi ne mogu odvojit misec dan u komadu G.O.,onda trka za novcem.Nema se vrimena...uvik ništo fali a najviše pameti i zdravlja.Koje su to budale!
Tek kad ga izgube znat će ga cijenit ali bit će prekasno.Ne živi se samo o kruvu i vodi !Pogotovo ne o radio-vezama.Svi mi pretjerujemo jer su nam to ti SLOTERI nametnuli.Prije je bilo jedna-dvi veze a sad nabili KW,sustave antena,megawati izlaze iz njih.Čoviku sa antenom i solo uređajem gotovo nemoguće uradit DXCC.
Tvornice pazi LEGALNO proizvode lineare od 4-5 KW! I napišu LEGAL LIMIT!!! U KOJOJ ZEMLJI JE RA DOPUŠTENO RADITI SA 4 KW???AKO KABEL POJEDE 30 POSTO TE SNAGE OPET DO ANTENE DOLAZI PREKO LEGAL LIMITA !!! SVE JE IŠLO U TRI P.M. :x :x
E sad nastupa budalina iz Podravine sa RA ETIKOM prevedene sa Bosančice. :roll:

9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Sun Apr 03, 2016 12:05 pm

Sinoć uvaženi gosp.Vetranić i ja nismo uspili dočekat vezu na 50 sa FT4JA. :( Prop.je došla do JN90 lokatora najsjevernije a to je "peta"čizme od Italije.
Gledam sinoć u fibri u posteju ko je di radija VK0 i FT4 do sada.Opet čudi ljudi čudnog imena a i čudnih bandova.Neki ni TV antenu nemaju a po 8-9 bandova uradiše VK0 :!: Gotove sve te ljude i osobno poznajem i kad me vide malo će mi to objasniti,meni neukom.Pusti ljudi ih uradiše na 160m,pa 80.Nije meni krivo ali to je jednostavno nemoguće pogotovo s obzirom na propagacije.E da su ih još i na 6m uradili bacija bi sve ovo u kontejner jer ovo što se radi kod nas zaista nema ni smisla ni morala a ponajmanje HAM SPIRITA.O REMOTU neću trošit rići,jer su o tome već pametniji dosta napisali.

Ako popizdim pisat ću pismo DXCC DESKU o ovome. :x

P.S.Nisam ja "čistunac ni picajzla"ali ovo što se radi U 9A sa vezama prešlo je svaku mjeru i probilo sve granice.

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK