Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Sat Mar 19, 2016 10:30 pm

Znam ljude sa vojnom manje od 2000 kn.

Zašto ja takve nikad nisam sreo ? Jel' se ja to krećem u pogrešnom društvu ? Jesi li se ikad upitao kako ljudi kao ja , sa 44 godine radnog staža, imaju manju mirovinu od tih "ratnika" koji su , redovito, odlazili sa 30-40 g. starosti u mirovinu, i još zadnjih 15 - 20 godina rade na crno, di stignu, kradu od hrvatske države, i na račun takvih se mladi ne mogu zaposlit. Osobno ih znam dvadesetak .
Garant iščupaju Rudonji rep, a svaki drugi ima dijagnozu PTSP. Dr. Rubala je amater za likare koje poznajem, i one koje ne poznajem, ali sam se naslušao njihovih (ne)djela.

Evo ti novi ministar. Došo iz mirovine na ministarsko mjesto. Toga nema u kapitalističkom svijetu, kojem smo stremili 1990' , i za njega glasovali. Nije on kriv, on je samo častohlepan, kriv je sistem, praksa i rutina.

Sutra je novi dan. Cvijetnica, mesijanski i trijumfalni ulazak Isusa u Jeruzalem. Početak Velikog tjedna, uvod u najveći kršćanski blagdan.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 20, 2016 4:06 pm

Koki moj...zato što je sve do srži korumpirano,pokvareno.Hrvatski narod je nikakav,nažalost.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 22, 2016 8:43 am

Udarna vijest na krugovalu, novi ministar posjećuje šatoraše. U šatoru, jakako, kako i sama riječ kaže. Lassie se vraća kući ? Jer, kad ogolimo stvari, oni tamo stoje zbog BiH i HVO-a, ne zbog RH !
Zar oni, koji tvrde da neizmjerno vole Hrvatsku, ne vide da više nema novaca, da se dotjeralo cara do duvara ? No, njih nije briga, oni tjeraju svoje, ostali plaćaju...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 27, 2016 7:32 am

http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s ... dug-drzavi

Sve radnje koje su se dogodile plod su postavljanja gradonačelnika koji je cijeli rat presjedio u Italiji, na tu funkciju. Operativni dio "posla" su odradili "specijalisti za tu vrst posla", u naravi su Gradu prodali njegovo, s neotpisanim i nevraćenim dugovima, i s obvezom preuzimanja svih radnika !

Ovo me podsjeća na braniteljske kredite koji nisu vraćeni , preko 80 % !

Jedni muzu državu (porezne obveznike) gdje stignu, drugi žive s onim što imaju, šute, i fale Boga za još jedan dan života.

A svi se kunu u Hrvatsku !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 27, 2016 1:03 pm

Ma to su bagra,govna vlaška,uglavnom ...lupeži,jeba in pas mater!I "gradonačelniku" isto. :x I on je pokvarena vlajčina. :x
Sjebali su ne Split već cilu Županiju.Krepali do jutra bagra profiterska.Gori su od četnika.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2016 12:26 pm

Osobno sam preneražen oslobađajućom presudom Šešelju. Zar taj Haški sud može niže pasti ?
Pratio sam "događanja naroda", još od 89' i 90' u Pazovi, preko zločina u Istočnoj Slavoniji, do kraja rata, nisam mogao vjerovati u drugačiji ishod presude, nego da je kriv.
Ova karikatura od presude, još jednom ubija žrtve, a njihove najmilije tjera u još veći nespokoj.

Nije nevažno što je izricanje ove presude na dan "krvavog Uskrsa", i pogibije Josipa Jovića, miješaju se gnušanje na presudu, i spomen na poginulog ratnika.

Puste braniteljske udruge su toliko razjedinile branitelje, zadojene financijskim interesima, da, uopće ne sumnjam, neće biti snažnog i adekvatnog odgovora Hagu i svijetu.
Branitelje se pacifiziralo, kupilo, potkupilo, poslalo u (nezaluženu) mirovinu, sve da bi bili sterilni, i servilni Europi.

Ponavljam svoj izričaj, napisan ovdje, na početku šatorovanja, sa svim njihovim zahtjevima se slažem, ali ne s metodama koje primjenjuju.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 1:02 pm

Kakvo čudo?Pa zar neznaš da se Memorandum SANU 2 već provodi.On je četnički vojvoda.A četnici su bili Antifašisti.Jel se sićaš?A Ustaše su bili Fašisti.Jeli tako?
Treba opet da se izmirimo po napucima EU i naravno opet bratimimo.Srbiju drže za lidera na prostorima"Balkana".Niko nam nije kriv što smo imali jalove vlade,MVP,nikakvu, pače u zadnje vrijeme prosrbsku vladu.Treba li još pisati?Imam još puuuno toga.
Inteligentan si čovik,ne triba ti puno. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2016 1:11 pm

Ovom, balkanskom, ludilu nema kraja.
Opet "velike" sile kroje sudbine malih naroda, i bez Jalte, Versaillesa, ili Rapalla.
Prekraja se povijest, ne štuju se žrtve, a pravda je, što reče pjesnik za ideal, voće na grani, koju ljudska ruka, nikad dohvatiti neće.
Osmrtnice u Slobodnoj, svaki dan po par branitelja, mlađi od mene, ojađeni, s tugom u srcu, kad se osvrnu što je ostalo od Hrvatske.
Nemamo stajaću vojsku, nemamo regrute, nismo osposobili poštenog vezistu dva i po desetljeća, da ne spominjem po specijalnostima.
Svak bi nas moga prigazit i ispišat u 48 uri.
I nikako da dođemo pameti...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 4:10 pm

Tome je tako jer je ovu državu udba stvorila priko leđa svih nas.Kad već nismo htjeli izgubiti rat onda su se udružili sa inozemnom financijskom oligarhijom da nam sve izvuku.Do zadnjeg zrna žita.Umra ja odma sada ako je to laž.Ali ti to sve znaš.Neću širit temu jer nema smisla.GL
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 01, 2016 3:09 pm

Posla mi je MORH izostatke, s kamatama, šta mi je dužan, od 1991' , do danas.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK