Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Thu Jan 08, 2015 3:38 pm

Zove se Šerif,puno je gleda kaubojske filmove di je šerif Bog i batina u gradu i djeli pravdu kako mu se hoće.Onda je nakon toga upozna emira i sve je išlo po zlu.Ja sam se jedva škapula. :lol: Vjera u našeg Spasitelja i Otkupitelja me spasila.Nije se za zezat sa tim emirima :!: ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 09, 2015 10:40 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 10, 2015 9:34 am

Završila i ova predizborna kampanja za predsjednika. Šatoraši lijepe plakate po Zagrebu, a Josić daje potporu kandidatkinji HDZ-a, zar nismo predvidjeli upravo taj scenarij, do u bobu !
Dan nakon izbora, ruši se šator.
Od izbora do kraja rujna vukovarski Stožer " u mirovanju".
Sve se to vidi, i bez kugle, kupljene u "sve po osam" China shop-u.
Markićka u defenzivi, Ivan u policiji.
Kaže sinoć Kolinda u sučeljavanju na HTV-u, jel to slučajno da se sve dešava 14-og ? Ništa na Balkanu, a i šire, nije slučajno. Radujte se narodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 10, 2015 2:47 pm

Da,na Pravoslavnu Novu Godinu. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a7zz » Sat Jan 10, 2015 8:04 pm

Vidim Koki da ti smetaju invalidi Domovinskog rata pa ih onako nazivaš.I to što Josić daje podršku Kolindi.Vidim da bi ti bilo draže da je da uhljebu koji misli samo na sebe a da malim prstom ne mrda.Ima puno zajedničkog sa ovim iz HRS-a.Ovaj ti se ne sviđa a drugi izleda da.A oni isti.U čemu je kvaka???A budi siguran da se šator neče srušiti dan nakon izbora.Pjevaš tuđu pjesmu,nije ti baš na čast.
9a7zz

Postby 9a2jg » Sat Jan 10, 2015 8:54 pm

Viktore , krivo vidiš, i krivo zboriš.
Kokiju niko ne smeta, a najmanje invalidi DR-a. Jednog takvog imam i u familiji.

Ja sam ih nazvao "šatoraši" jer je taj naziv uvriježen u svim medijima i portalima. Nit je izraz uvredljiv, niti može koga vrijeđati.

Kad već čitaš, onda čitaj sve, s reda, a ne nešto izvlačiti iz konteksta. Koki je prvi i jedini na RA portalima napisao da se slaže s njihovim ciljevima, ali ne i načinom, i metodama koje rabe, a pogotovo ne stavljanjem svetinja DR-a u promidžbenu funkciju jedne stranke, i jedne opcije. Koki je , također, napisao da se niko normalan, ni za puno veće novce mijenjao s Glogoškim.

Mogao bi ti ovako pisati unedogled, ali ću ti samo postaviti par pitanja :
1. Kako to da invalidi prosvjeduju samo kada je SDP + koalicija na vlasti ?
2. Kako to da isti imaju najveće beneficije u zemljama članicama EU, a Republika Hrvatska ima najmanji BDP po glavi stanovnika ?
3. Branitelji Hrvatske su se, osim protiv agresora, borili i za pravnu državu, odakle im pravo da insistiraju da oni i ulica skidaju i postavljaju ministre i ostale, legalno izabrane, dužnosnike ?
Ima još mnogo pitanja, ali, i ova su dostatna. Ja znam odgovore, znaš li ih ti ?

Šečer za kraj, Koki ne pripada nijednoj političkoj opciji, prema tome, nisam trbuhozborac ijedne stranke, partije, ili koalicije, to mi daje prednost da vidim, čistije, jasnije, i dalje.

Nije samo Koki javno izrazio mišljenje da će se šator raspremiti kad završe izbori, to je napisalo i na desetine većih i mudrijih umova od mene i tebe. Jedna od činjenica koje mi daju za pravo da tako mislim, i zaključujem, je isti model ponašanja kao i Stožer u Vukovaru, kad je Penava zasjeo na gradonačelničko mjesto, aktivnost Stožera je zamrla, osim jučerašnje podrške Josića Kolindi. Zna se.

Primam oklade i za svoju drugu tvrdnju da će se oni "aktivirati" u rujnu ili listopadu, kad će početi i prve predizborne aktivnosti za parlamentarne izbore.

Jučer i danas primam, kao i mnogi građani, SMS-ove i mailove, koji prikazuju predsjednika Josipovića i koaliciju na vlasti kao one koji šuruju sa Srbijom. "Izvor" je strana štampa. To nikom ne smeta ?

I još jedno slovo, Koki ima mirovinu od 2.960 kuna za 44 godine radnog staža, i još vodi spor sa MORH-om za neisplaćena financijska sredstva, kako u ratu, tako i poslije demobilizacije. Nikad mi nije palo na pamet protestirat na način kako to čine "šatoraši". Možda nekome smeta što sam legalist, baš kao i Bojan Glavašević ?

Ima još.

P.S. Koki je osvojio prvo mjesto na pjevačkom natjecanju Prvi glas Splita 1968.g., u kategoriji narodnih pjesama. Da točno, pjevao sam tuđu pjesmu, Bosno moja, divna mila...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 10, 2015 10:20 pm

Pjesma je OK.Pa Bosnu su nastanjivali prije 1000-te god.95 posto Hrvati.Kroz stoljeća borbe i odsjecanja teritorija tu smo,gdje smo.
Ova Hrvatska je stvorena na temeljima žrtve i krvi poštenih i prehrabrih Hrvata i ostalih narodnosti pa manjim dijelom i Srpske nacionalnosti.I to treba kazati.Ali da mi abolirani Četnik sjedi u saborskoj fotelji to je za mene poražavajuće.Netko im(mu)je to omogućio,ne?
Jeli možete zamisliti da u Kongresu ili Senatu u USA sjedi abolirani Taliban :?: :roll: Naravno da tu nema komentara.U nijednoj "normalnoj"državi to nije moguće.
Ja za to nisam ustao 91.Visoke političke dužnosti u normalnoj demokratskoj državi ne može obnašati nijedna osoba sa mrljicom u biografiji.A kod nas to prolazi.
Zato pitam.Jesmo li mi zrelo društvo,narod ili nas netko konstantno hebe,da oprostite.Ili jedno i drugo?
Gospodin Glogoški kažu prima oko 24000 kn mirovine mjesečno.To su lijepi novci ali pošto je teški invalid više mu i treba.Koki kaže da ima mirovinu 2960kn mj.Ja svaki dan radim cijeli mjesec za manje od te svote.U mjesec dana 4 slobodna dana.I što sad?Sretan sam što je tako jer se moja a i vaša situacija učas može preokrenuti.Možemo svo troje a i Viktor biti sretni što smo još živi i relativno normalni.Puno ih je "puklo",oduzelo si živote,puno ih je bez KUNE sa par djece.Nemojte to nikad smetnuti s uma.Možda je teže majci sa gladnom djecom nego Glogoškom!? A nema mirovinu,možda ni socijalnu pomoć,neke i bez supruga,prodale sve vrijedno što su imale.60000 djece u HR je GLADNO.I to samo statistički gledano.A umirovljeni profesori i profesorice kao gosp.Dr.Josipović po kontejnerima traže naše OTPATKE da bi nešto pojeli! On ima toliko nekretnina samo po ZG a kolege mu umiru od gladi i neimaštne,a on nabacuje priču o pravdi i pravednosti prije 5 god.da bi sad "progledao"da to nije ispalo baš tako pa nam sad nudi"pravi put".Ma koga on hebe u možjane? Dali smo se prijatelji za to borili 90-95?Jeli ovo Hrvatska koju smo tada(velika većina)sanjali i za nju ustali? Ja tvrdim da krade svatko ko može i stigne pa i mrvice ako je amoralna osoba tj.lupež.I znam što bih sa takvima nakon sudskog procesa i dokazivanja.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 11, 2015 7:03 am

Sve pet, većina normalnih, malih (da se ko ne uvrijedi) ljudi misli , manje-više, isto, samo su im izričaji različiti.
Točno, nismo se borili da nam u Saboru sjedi abolirani četnik, ili bilo koji mrzitelj Hrvatske. No, nismo se borili da tamo sjede i neki Hrvati koji su se nakrali od svoje subraće po rodu i krvi.

Od početka je počelo krivo, štancanje "branitelja" je dovelo do štancanja raznoraznih potvrda o invalidnosti, a što je rezultiralo brojnim nezasluženim primanjima. Treba samo pažljivo čitati što se piše ovih dana, invalid HVO-a iz Vareša piše, u svom intervjuu da je on "okidač" za prosvjed u Savskoj, jer da je on izgubio neka prava ! Kad se pročita cijeli članak, vidi se da je taj invalid stekao neke potvrde , ne na uobičajen način, izgubio status pod vladom HDZ-a, a neke prinadležnosti i beneficije pod vladom SDP-a ! Stoga, svaki je invalid priča za sebe, nijednom nije lako, ali, i dalje tvrdim da su odabrali krivi metod i sredstva za postizanje cilja.

Demokracija je čudna biljka, svi se u nju kunu, ali neki ponajviše kada im odgovara, no nju treba otrpiti i kada nam globalnia raspodjela političkih i društvenih funkcija ne paše, na lokalnom, županijskom, ili državnom nivou.
Već sam dvaput pisao, kako mi je mjesni načelnik sin onog istog SDP funkcionera koji me je, prije 40-ak godina prijavio u stanicu Narodne milicije u Supetru za subverzivnu radioaktivnost, a ja radio telegrafijom u Kupu narodne obrane SR Hrvatske ! Kakav otac takav sin, ni ovaj nije bio puno bolji, niti je učestvovao u obrani RH.
Zar nisam pisao, više puta, da sam radio u Vladi RH, i, kada je došao na vlast pokojni drug Račan, prvi mu je akt bio da smanji plaće, od 40 do 60 %, državnim službenicima i namještenicima, "koji su bili kadar HDZ-a".
Ja izdržo neko vrijeme, a, kada sam došao na nulu, otišao sam u Dalmaciju, da ne moram ja njima plaćati što radim na Markovom trgu ! Dan danas su mi ostali dužni regres i božićnicu za 2001.g. !
I u ovoj, trenutnoj Vladi, javno kritiziram sve pogrešne poteze, poglavito one koji vode uništavanju i devastaciji prirode, od zaštite vodnog dobra, šuma, pomorskog dobra, krajobraza, i zaštićenih područja. Nije ovo jedini portal na kojemu pišem o zaštiti flore i faune Hrvatske.

Prema tome, dragi kritičari mene, i mog javnog pisanja, dogovorite se, čiji sam fan, HDZ-a, ili SDP-a, vaše mišljenje poštujem, ali ga zadržite za sebe, jer nemate nijedan dokaz svoje tvrdnje.

I, na kraju (za sada), mirovine su javni podatak, jer se isplaćuju iz državnog proračuna, na zakonskoj osnovi, i tu ne bi smjelo biti tajnih podataka, za normalne ljude. Ja sam svoj iznos javno naveo, jer nemam što sakrivati.
Poznajem par osoba, radioamatera, koji imaju pukovničku mirovinu, a u HV su stupili poslije mene, na bijeli mobilizacijski poziv. Neki su već i umrli u takvoj penziji, pokoj im duši.
E sada, neka kritičari, koji predobro znaju koliko je skup (ili jeftin, kako s koje strane gledaš) život, sami ocijene, da li je pošteno da dragovoljac iz svibnja 91' ima dva - tri puta manju mirovinu od onoga kojeg su unovačili ?

Poslovica kaže da svak ima vlast kakvu je zaslužio. Možda smo mi i zaslužili ovakvu vlast, od HRS-a, HZTK, do državne vlasti ? Šta smo mi to Bogu toliko zgrišili da nan je ovolika pokora ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 11, 2015 1:18 pm

Već sam napisao.Apsolotno je nebitno tko je u kojoj stranci,boje kože,vjeroispovjesti itd. ako gura u ova naša kola da se malo pomaknu prema naprijed.Uvijek sam bio tog mišljenja pa i danas.Ja bih bio PRESRETAN da nam je dobro,da živimo boljim standardom ali neznam kako ovako naprijed kad sve što proizvodi pozatvaraše.Ma sve Vlade do sada.Ja kudim svih jer to se nije smjelo dopustiti.Da se ovako skoro do kosti opljačka jedina nam domovina!Kad započmem ovu temu trebalo bi mi tlak mirit.Ma nije mi toliko ni stalo do samog sebe ali di će mi(nam)dica i unuci radit?Hoće li uopće imat mogućnost opstanka na ovim prostorima.Eto idu i naftu bušit radi love,BTW ako od te nafte ostane 20 posto HR možemo se tuć u guzicu.Srića da od toga neće bit ništa. ;)
Nastojat porkat rupe u državnoj blagajni rasprodajom SVEGA je VELEIZDAJA dragi moji.Pljačka se 25 god.isto VELEIZDAJA.Zna se kako se to rješava u normalnim zemljama.Jesmo li mi takav narod ili je to igra onih koji nas ne žele vidit na političkoj i geografskoj karti Eu i Svijeta?Pa su ovo NAMJERNO I SMIŠLJENO uradili i rade.Treba i o tome malo razmisliti.Nastavit će kasnije jer moram na izbore i u spizu,HI.Do čitanja.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Sun Jan 11, 2015 3:21 pm

Eno Glogoški da će rušit Vladu.Nije doduše reka na koji način :?: Pa postoje prijevremeni i redovni izbori pa ako treba past će i ona ka neke prije nje.
Način na koji je to izreka nije baš lijep.Ja san za promjene definitivno ako će nam donijeti napredak.Ako je mislija na silu jako me razočarao.Osim toga koliko ljudi bi mu dalo potporu u takvom činu?S obzirom na jako mali broj prosvjeda u HR u svezi ekonomske i gospodarske krize,ne vjerujem da će imati potrebnu većinu za to.Ili je još moguća Seljačka Buna kao A.D.1573 :?: ;) Jer radnika imamo manje nego seljaka,zar ne?Koliko tvornica nam je ostalo?Seljaka jamačno imamo više.S obzirom da smo postali nešto slično kmetovima revolucija nije moguća već SB!.Vederemo.... :D

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK