by 9a2jg » Wed Jan 07, 2015 7:53 am
Slušam jutros HR Radio Split, omiljeni voditelj Jadran Marinković, komentira današnji dnevni tisak. Čita rezultate anonimne ankete o turizmu, na prvom mjestu neefikasnosti i neljubaznosti - poštanski uredi !
Znam, sad će svi skočit, od Branka do Deana, orkestrirano drvlje i kamenje, šta na Jadrana, šta na mene, šta na iskrene ispitanike ! Nije prvi put.
Istina je jedna, i jedina, desetljećima su se tamo uhljebljivali po teškim vezama, bilo ih je ko kusih pasa, bahatili su se u svom neradu i javašluku, a neefikasnost im je u svjetskom vrhu. Jedino u čemu su u vrhu jesu cijene njihovih usluga, koje su astronomske. Ne moramo kolegama radioamaterima ponavljati što i sami znaju, da smo u svojoj državi, neovisnoj Hrvatskoj, izgubili onu povlasticu o slanju pisama s odrezanim kantunom, po cijeni tiskanice ! Isto važi i za paketiće QSL-ki. U svojoj državi, nema više slanja paketića kojem su vidljive dvije strane, pečatom tiskanice i manjoj cijeni.
Velikim Rvatima na pažnju, u onom, kako oni kažu, nenarodnom, i protuhrvatskom, režimu i sustavu smo sve to imali.
Ima lijepi broj dana kako mi je Mario rekao iz Dojčlanda da mi je poslao odgovor na direkt za Lord Howe. Uopće ne sumnjam da nije. Razvidno je do koga je, Hrvatske pošte, koja je hrvatska samo po naslovu.
Možda je i HRS (konačno) poslao klubovima i pojedincima paketiće QSL-ki, a kako nam je, svojedobno, insider rekao ? QSL-ke nisu, i ne mogu biti zamjena za (prisilno kupljeni) časopis.
Jedino što im je zajedničko je varanje i neispunjavanje preuzetih i plaćenih obveza.
Puki, Marinko, i Mate, plaćamo ISUVIŠE za ono što dobivamo !
Ma što čitatelj iz Velike gorice mislio o tome.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja