by 9a2jg » Sun Mar 20, 2016 3:54 pm
U svakom sustavu, društvenom uređenju, ili suverenoj zemlji, imaš vojsku, policiju, i službe koje se na njih naslanjaju, da sami sebi izboksaju fenomenalne uvjete za mirovinu. Nije toga pošteđena ni LN.
Vrsnik moje kćeri, policajac, ne specijalni, ide iduće godine u punu mirovinu. Neću to komentirati, samo ću podsjetiti da je to godište rođeno 1976.
Nama, znači, ne može biti bolje, jer nam odlaze ljudi , u punoj snazi u mirovinu. Nema ko punit vriću odakle se isplaćuju penzije penzionerima, i krug se zatvara.
U našem hobiju je puno uniforma, odora, i undercover agenata, tako da "obični" hobisti bivaju preglasani, i ispišani sa velike visine. Da bar pišač šara, pa ajde, de, nego stalno na istu ciljanu skupinu !
U strukturi HRS-a ima dosta onih koji su rano umirovljeni, pa sami ne znaju šta bi sa sobom, prika mu je odradija sve zemlje, ima lokaciju, nešto je uređaja sa reversa, nešto se maznulo, nešto se dobilo kao provizija za povoljnu kupnju "beneficiranih" uređaja, sve u svemu, nije se puno vadija portafoj.
Ti i takvi prikrivaju sve nepodopštine, amoralne i krim radnje, samo problem običnih ljudi je u tome što je u ovoj zemlji puno drugog kriminala, pa ovaj, sitni, ne dolazi nikako na red za procesuiranje.
Dvaput sam podnosio prijave, jedanput mi je rečeno da je to kriminal, ali sitni, drugi put mi je rekao da ja neću toliko dugo poživit da vidim, i posvjedočim procesuiranje.
Mladog bi čovika to prestravilo, i ponukalo na ekonomsku emigraciju. Mi smo prestari, i , na žalost, zadojeni onom Šantićevom, Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba, toliko, da smo bili slijepi kraj zdravih očiju.
Nismo htjeli vidjeti očigledno, nismo htjeli sebi priznati da se nismo borili za ovakvu Hrvatsku.
Zato imaš osobe u HRS-u, sa pukovničkom penzijom, koji su se meni smijali, dok sam bio u Zboru narodne garde, moj sadašnji predsjednik kao Prvi hrvatski redarstvenik, a oni svirali kurcu, i svaku večer grijali ženi, ili ljubavnici, guzicu.
To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja