Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Aug 26, 2026 11:02 am

Doša san na otkupnu postaju za ambalažu, svi utučeni, pokisli, niko s nikin ne govori... Pitan "moga" Pakija o čemu se radi. On mi pokazuje prston na objavu na zidu !
Omar mi je pa na pamet Šicer, dobošar, i daje se na znanje !
Dakle, od prikjučer, niko ne smi donit više od 80 limenki ili boca u jednom kalendarskom danu ! Znači, ne daju jin zaradit više od 8 euri na dan ! Oni koji je to napisa je, more bit, izučija zanat od Britanaca, dok su bili kolonizatori na indijskom potkontinentu.
Pita mene Paki da kako to ? Lipo, odgovaran ja, ka da san napisa domaći rad. Oni su našli ko će in to (skoro mukte) radit, sad su vas stavili u kvadar, i ošacovali koliko će van bit minimum za zaradit, i ti moj škuri radi, ili ćemo dovest novoga !
Kako je karma jebena stvar, gora od bumeranga ! Kako su ti škuri istirali Rvate, sad in oni koji su ih doveli, prite njihovim sunarodnjacima, ako neće radit po napucima.
Mogao bi citirati bezbroj prigodnih poslovica, ja ću samo jednu, bezvremensku : Ne gradi se sreća na tuđoj nesreći !

Austrijo ne gledala sunca, Kuprešanke ostaše bez ku..a !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 27, 2026 8:21 am

Bili su u pravu naši političari 1990, mi nećemo bit mala Švicarska, mi smo ih prešišali ! Ja jutros u Konzuma, kruh od 400 gr. 2,05 eura. Komentira gošća na kasi, da je skuplje nego kod nje u Baselu !
Atroke Amerika !
Smoje, Smoje, dobro si nas zajeba...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 28, 2026 6:35 am

Dobro je pivala Kraljica Torcide : "Malo mi za sriću triba... " ! Hajduk pobijedija, ide dalje, za puk je to jedino važno. Nema veze šta je nikidan poskupija odvoz smeća za 200 %, od jučer je i voda krešila, marketi nikad skuplji... Nema veze šta Hajduk prodaje tri najbolja igrača, a i Livaja je pred nogometnom penzijom !
Govori meni sinoć jedan Mađar da se on čudi kako smo mi još živi ?
Nije on gleda oni film Živjet će ovaj narod !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 29, 2026 11:09 am

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... _sd_ticker
Di god takneš - katastrofa ! Ne od jučer, desetljećima, samo je svaka vlast gurala pod tepih. Zašto ? Jer je hobotnica prevelika i prejaka, čak i za vlast. Čitaj, hrvatski, latinica, svak je dobija svoje, onda ustvari ne znaš protiv koga se smiješ i možeš boriti ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 30, 2026 6:15 am

https://www.index.hr/sport/clanak/cudes ... 28960.aspx
Kaže poslovica-pitalica koja su dva najpoznatija hrvatska imena na slovo F ? Pilip i Vrane !

Moram se prekoriti, bio sam malodušan, nisan virova Pilipu, mislio sam da je prednost na puno mlađem i bržem boksaču. S radošću moram reći da sam se prevario.
Sve moguće čestitke novom svjetskom prvaku, koji je došao iz male Hrvatske, zemlje male, ali ljudi velikoga srca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 30, 2026 8:55 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/vlada ... ostalo_d_0
Sa obadvi ruke glasam za mladu policajku iz slučaja Nakaze, ona je primjer hrvatske skromnosti, poštenja i vjerovanja u pravni sustav RH ! Sve ostalo su puka naklapanja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 01, 2026 8:48 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... ostalo_d_0

Godinama su šleperi vozili za Liku, iskrcavali otpad, kao da je to najneprijateljskija zemlja na planeti ! Tko ? Prljave firme, s blagoslovima odozgo ! Svak je uzeo svoj cut !
Jer, da nije tako , ne bi to funkcioniralo. Shvatio sam ja to, neprirodno brzo, kad me je usred rata jedan pita : A di san ja tu ? Odma su mi se otvorile oči.

Ako van šta nije jasno, pitajte Plamenka, on će van sve reć, od ratnog puta u 114.br.HV-e, do filmskog seta na Starinama. Uhljebi u gradu i županiji će potvrdit.
Zato smo mi, dragovoljci DR-a i deložirani iz naših prostora na Vrhu Sućidra. da bi uvalilo probisvjete i drogaše. Ali, ima boga, na slavu mu, sami stanari su dva puta pisali da se vrate radioamateri, a izbace drogaši.
A za sve hvala drugovima Goranu i Laureatu šta su se svojski zauzimali da nas se izbaci.
I jopeta, ima boga, jer mi bilježimo miljunske posjete na ovom forumu, a oni aplaudiraju sami sebi. Oće opet koji kongres Jugoslavena u Supetar ? Nije bija odavno ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 02, 2026 6:09 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/suk ... ajnovije_d
Kako se to nisu badali logaritamskim tablicama ili šiberima ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 03, 2026 12:47 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mos ... ajnovije_d
Baš me čudi šta Ličani ne vjeruju laboratorijima u Hrvatskoj, koje drži, financira i kontrolira vlast.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 04, 2026 5:37 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/doz ... sti_prva_d
Čitam članak, kao da gledam jednočinku s kafkijanskim zapletom, i mirnim čovjekom iz susjedstva u glavnoj ulozi. S partijskom knjižicom, zna se koje boje.
Na Dunavu, u Rumunjskoj, dokle su došle rimske legije, stoji zapis u kamenu : U cara Trajana kozje uši.
Mi bi rekli : Zaklela se zemlja raju, da se sve tajne (do)znaju !

I ti svi silnici nikako da shvate da sva ta rješenja, odluke, dozvole, pišu mali ljudi, koji jedva sastavljaju kraj s krajem, i iz kojeg , prije ili poslije, progovori nova Ankica Lepej ! Ovo svo razotkrivanje, nije došlo radom državnih tijela, nego akcijom zviždača.
Hrvatski ratnici su obranili Gospić, i cijelu Liku, i oslobodili je. Raduje me da su i oni (konačno) učinili odmak od ponašanja vlasti, i stali uz svoj narod, s željom da djeci i unucima ostave nezagađenu zemlju.
I hrvatska policija je stala uz svoj narod, naglašavajući da je narod u migrantskoj krizi odmah i bez rezerve stao uz svoju Policiju, u mnogim slučajevima ataka migranata i ostalih kriminalaca na policijske djelatnike (ice).
Daće bog da opet budemo složni i jedinstveni kao 1991.

Onda, predsjedniče, šta je još ostalo ?
Ovaj put ne Vukovar, nego Gospić, Senj, i cijela LS županija. Ili tako, il' nikako. Mi, u Dalmaciji, bi rekli : Ili gaće uz guzicu, ili gaće niz guzicu. Doćeralo cara do duvara.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK