Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Sun Jul 19, 2026 6:13 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/drz ... ostalo_d_0
O Ovome sam pisao, zadnjih 26 godina, na desetine puta. Od Vlade pokojnog Račana, do danas. Stalno se pogoduje hotelskim kućama i lancima, koji su preko 90% u stranom vlasništvu ! Znači, hrvatska Vlada svojski upire u korist stranaca i njihovog kapitala. Ograđuju nam plaže, naplaćuju ih, ključaju lokotima, stavljaju zaštitare...
Tamo gdje to ne mogu, uzmu koncesije za ležaljke na plaži, i onda, umjesto maksimalno 30% koncesirane površine, u stvarnosti to bude preko 75% ! Gledam to svaki dan.

Prodali smo sve, od mora, zemlje, do duše... Više nema što prodavat.

Ono što nismo prodali, devastirali do neprepoznatljivosti, naravno, uvijek podobni, sa ispravnom stranačkom iskaznicom. Ono što je Tito insistirao da čuvamo kao zjenicu oka svoga, ne bratstvo i jedinstvo, kako desničari trube, nego nacionalne parkove, devastirali su da više ne mogu. Sve podobni. 200 obitelji. Koje su Dr.-u Tuđmanu savjetnici šaptali njihova imena. Ne moš falit, imena su im svaki dan u medijskom prostoru.
U socijalizmu je gradnja u NP-u bila krivično djelo. U neovisnoj Hrvatskoj se takvi predmeti vuku po instancama, dok stoka sitnog zuba ne zaboravi. Tako i treba.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 27, 2026 8:27 am

https://www.index.hr/shopping/clanak/ci ... ajnovije_d
Deru nas veliki trgovački lanci iz Europe, cijenama većim nego u svojoj zemlji, a za manje pakiranje. To me upozorila (odavno) moja stara gošća iz Austrije, s prepoznatljivom rečenicom svih gostiju "pa kako vi, domaći, izdržite"? Izdržali smo i bitku na Sutjesci (70% Dalmatinaca), a da nećemo ovo ? Sitnica... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 05, 2026 1:11 pm

Plenković najavljuje dodatak za sve umirovljene hrvatske branitelje, bez obzira na to prema kojem su zakonu ostvarili mirovinu.

Dodatak ne bi bio jednak za sve, nego bi ovisio o duljini sudjelovanja u obrani Hrvatske. Prema istom kriteriju povećale bi se i najniže braniteljske mirovine.

Vlada namjerava ukinuti i posljednje preostalo smanjenje mirovina pripadnicima vojske, policije i drugih ovlaštenih službenih osoba. Plenković je rekao da bi izmjene obuhvatile oko 200 tisuća ljudi te da bi godišnje stajale dodatnih 100 milijuna eura.

Je li ovo EPP zbog 5. kolovoza ? Da sad provedu reviziju svih mirovina i invaliditeta, otpalo bi ih pola. To govore oni tihi branitelji, oni koji se ne brkače po forumima, nego tek nakon treće, ili četvrte pivuše na zidiću isprid kvartovske butige, otvore srce.

Pravi branitelji imaju sramotno male mirovine. dijelom i zbog činjenice da istu mnogi primaju nezasluženo.

Mislim da ja osobno mogu najkvalificiranije govoriti o tome, jer imam mirovinu iz radnog odnosa, i nepristran sam. Pravi branitelj bi zaista trebao primati dosta više, za normalan život, a svi pravi hrvatski branitelji, koji ispunjavaju uvjete, bi trebali imati tzv. braniteljski dodatak. On bi trebao biti od 10-40% prosječne braniteljske mirovine, sukladno broju mjeseci/godina u obrani Hrvatske.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 20, 2026 8:37 am

https://www.index.hr/sport/clanak/skoti ... ajnovije_d
Ne trebaju nama Škoti "objašnjavati" da Hajduk nema novaca, to znamo (odavno) i sami. Sve dolazi na naplatu, pa i odgoda dugova i potraživanja.
Ono što upada u oči jest činjenica da nitko od funkcionera na plaći u Hajduku nije sebi smanjio plaću ?!!!
Mi smo, u onom bivšem, nenarodnom, režimu učili na fakultetu, da je to PRVA mjera koju inokosni organi moraju donijeti, kao znak dobre volje, na tragu financijske konsolidacije kluba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 24, 2026 10:02 am

https://www.hamradio.hr/wp-content/uplo ... 6-2028.pdf
Koliko je meni poznato, član ispitnog povjerenstva može biti SAMO hrvatski državljanin. Ali, o tome sam višekratno pisao, bez odjeka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 27, 2026 11:56 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pro ... ostalo_d_0
Za čijeg je mandata projektiran i sagrađen ovaj monstrum ? Da nije za onoga koji se kune u floru i faunu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 28, 2026 6:40 am

U Pađenima, oko vjetrenjača više ne obitavaju ptice, i zemne životinjske vrste. Oće tako sad bit i na Velebitu ? Red vjenčanja, red stupova... Ko jebe medvide i 30 rijetkih vrsta ptica, čije je jedino obitovalište bilo tamo !
Ni ono šta su nan preci ostavili u amanet ne znamo sačuvat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 29, 2026 11:28 am

https://www.hztk.hr/otvoren-ljetni-radi ... -2026.aspx
Članak samo potvrđuje što ja pišem više od 25 godina. Pohvaljuju se, nagrađuju i obasipaju plaketama između sebe, a tobože 80-godišnjice Narodne tehnike !
Kud su oni koji su krampali, dok je tu bila ledina, bez vode i struje ? Kud oni koji su se (prisilno) morali složiti da cijelogodišnje financiranje ide za Zvjezdano selo, ne samo radioamateri, nego SVE organizacije Narodne tehnike ? Kud organizatori Radne akcije, od organizacije, financiranja i sprovođenja ? Uradili Marsovci, ili Inuiti ?

Sve ove koji su nezasluženo primili priznanja može biti sram ! A i one koji su im dali, ta znamo kojim su volšebnim metodama zasjeli u ZTK Split. I to sve Mate pozdravlja!
Aferim !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 30, 2026 8:22 am

Neupućeni se pitaju zašto nas ne vole ? Iz prostog razloga što smo stariji od njih, mi smo osnovali NTH, a ne oni nas ! Upamtite, RK Ante Jonić i Aeroklub Split su jedni od osnivača NTH, a ne obrnuto ! To njih hebe ! Ali, ne mogu ništa, jer prvo bijaše kokoš, pa tek onda jaje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 23, 2026 3:06 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gos ... sti_prva_d
Nije trebalo puno Gospićanima da shvate kako je ono što sam ja neki dan pisao bila - istina. I da je isti trbuhozborac nastupao kao i kad je bila vakcina !
Variola vera, mala beba za ove, mahere za sve.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK