https://www.hamradio.hr/34-susreti-radioamatera-zrhb/Više od 30 godina tamo se sastaju jednoslovci, kojima je neovisna hrvatska država i njene institucije, dala te jednoslovne znakove. Slika govori više od tisuću riječi, tako kažu, i tako jest. Stožerna točka susreta je bio stol, sa QSL kartama na njemu. Ne vjerujem ja da je to za inat našem predsjedniku, koji je počeo mandat sintagmom, da , citiram, "treba tražiti druge oblike potvrde veza" ! Zadnje QSL-ke koje sam od njega dobio su iz 2008. , dok je još bog hodao po zemlji, a on radio IOCA aktivacije.
Znam da Blidinje nije Sun city, ali naš narod lipo kaže da se pokrijemo onoliko koliko nan je lancun dug. A i ne moraju se kupovati najskuplje Lufthansine karte, kao za Južnu Ameriku. Još samo da, za našega vika, saznamo koliko je HRS krnuo love na privatne ekspedicije bivšeg predsjednika, pa da možemo mirno umrijeti.
No, to je u rangu javnog zahtjeva da saznamo koliki su troškovi QSL biroa ! Ili, čekanja Godot-a, UPS, izvješća od rada iz kuće, bivše i sadašnje tajnice.
Ali, sad će nama granit sunce, od nastupajućeg ponediljka, kada obje udarnice prionu novim radnim pobjedama ! Govorili su za bivšu tajnicu da je "težak karakter", ma pusti, pogana usta, onda su se mogle dogovarat da ide prvo jedna na dopust, pa druga . Sad se, očito, ne mogu. Prosto pravilo trojno, vidi se ko je remetilački faktor.
Kvadrat nad hipotenuzom, to zna svako dete, jednak je zbroju kvadrata, nad obe katete.Op, cvrc, gevezen, zajn...
Nego, ko je spalio žito ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja