Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Fri Jun 19, 2026 8:16 pm

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... ru-1563161
Umjesto da se zavuče u mišju rupu, okupator se ponosi s time ! Ima ih i u RA zajednici, i nikad nisu procesuirani...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 27, 2026 5:33 pm

Sedam hrvatskih branitelja u današnjim osmrtnicama u SD-i. Prestrašno. Neka im je laka hrvatska zemlja. PUMB.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 05, 2026 7:06 am

Mi, koji smo pohađali pučku školu, u ono kršteno doba, imali smo za obveznu lektiru Cankarov uradak "Domovino, ti si kao zdravlje !"
Obvezno je bilo znati napamet i kultnu pjesmu Alekse Šantića "Ostajte ovdje...!"

Može netko imati više putovnica i pasoša, ali, Domovina je jedna. Ako se o nju ogriješiš, za tebe nema mjesta na Zemlji. Jer nema svaka država na svijetu Grnčarevu njivu, kupljenu za onih 30 Judinih srebrnjaka, gdje se ukopavaju neznanci.

Mi smo imali razvijen taj osjećaj, jer smo tako bili odgajani, u svom domu, vrtiću, školi, fakultetu, na radnom mjestu. I da, odgojio nas je socijalizam, sa svim svojim pozitivnim i negativnim sastojcima.

Ti ljudi su ustali 1991, da obrane Domovinu, jer im je bilo kristalno jasno da nemaju rezervnu ! Ako je ne obrane, nemaju ništa ! Onda bi i sami bili niko i ništa, i ne bi mogli za ostatak života pogledati u oči svojoj ženi i djeci.

Tako stvorena monolitnost se dogodi jednom u sto godina, i to je bilo ono na čemu je počivala obrana Hrvatske.
Oluja je bila samo logična točka na i.
Svak je dao koliko je htio, i mogao. Ni ja, ni itko drugi ne možemo procjenjivati ni suditi koliko je ko dao. Čovjek je sam sebi najstroži sudac.

Stoga, svatko tko je imalo doprinio obrani Hrvatske ima puno pravo danas se radovati, dostojanstveno, časno i s ponosom.

Suborci, kolege, prijatelji, na dobro Vam došao Vaš i naš dan, Dan Domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja. Hvala Vam.

Bože, čuvaj Hrvatsku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 07, 2026 2:34 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto ... -container
Ovlaš pogledam tekst, jer unaprijed znam što piše. Čitam komentare ; bogu hvala, golema većina pravih branitelja tvrdi isto što i ja, da ih je više od pola braniteljskih i invalidskih mirovina lažno. E sad, zamislite koliko ih godina nezasluženo primaju ? Koliko godina bi stvarni borci mogli imati zasluženo veću, pristojnu mirovinu ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 07, 2026 7:33 pm

Od samog starta je sve postavljeno naopako.Puno gore nego iza 2 svj.rata sa borcima NOB-a.
Moja oba nonota su bili cili rat i kad su se vratili(jedan i teško ranjen),NASTAVILI SU RADIT KAKO BI ZARADILI SVOJU MIROVINU!!
A mi nakon DR-a mlade ljude od 20 i koju godinu umirovili?! :roll: Mnogi nisu imali ni dana radnog staža.Ako su bili mentalno i fizički jaki,država im je MORALA osigurati adekvatne poslove sa prednošću pred svima nama,naravno.
Ovako smo dobili cilu armiju praktički invalida,a zapravo većina to nije bila.Svaka čast onima koji su teško stradali u DR-u,oni nisu ni dio ove priče.
Ja imam 2 godine rata,neborbeni sektor i veliku ništicu.Ka da i nisam učesnik.Imam 60 godina,1991 ima 25.Pišem 07.08.2026 sa radnog mista.Pa ću tako još barem 5 godina a onda MOŽDA u ZASLUŽENU mirovinu,uz uvjet da budem živ,2031.Nije isključeno da ću i nastavit sa rađom jer će mirovina bit za režiju i papar. :roll: Sad su umirovljenici jako cijenjena roba. :? E,to je nama naša borba dala.Nekome mirovinu,kafić,veća-manja a nekome rad da bi ZASLUŽILI punu mirovinu.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Aug 13, 2026 4:59 pm

Četiri hrvatska branitelja u osmrtnicama današnje SD-e. Laka im hrvatska zemlja. PUMB
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 15, 2026 11:34 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ono ... ostalo_d_0
Je li ovo onaj lik koji je rekao da je bio u 114.br.HV-e ?
9a2jg

Previous

Return to PHRK