Da li HRS zna da sam dobio nagradu za životno djelo R.Perešin? Nisam se reklamirao. Sad jesam.
Kao prvo. najljepše čestitke za priznanje za cijeloživotni rad. Drugo, pa zar si ti očekivao da će klika prenijeti tu vijest, za priznanje koje nije poteklo od njih, i išlo njihovim kanalima ? Malo morgen ! Reka je slipac : Da mi je to bilo vidit !
Moj Dino, ponašaš se ka tvoj imenjak, pokojni Dino, u epizodi Borbena ponoćka, Našeg malog mista! Mater ga uvjerava da je "napredno" dite, a on upra da bude "nazadno".
Ponašanje HRS-a je identično i sa objavama o nečijoj smrti, i ponašanjima oko toga. Nekome komemoracije, i live stream, a drugim velikanima niti spomena, niti da itko iz HRS-a nazoči sprovodu. Bilo je tu i obnašatelja dužnosti predsjednika HRS-a, i SRJ-a, ništa njima nije sveto, ponašaju se kao da se to nije ni dogodilo, samo zato jer nije ih njihovog kruga.
I još jedna crtica, jutros, prije mise. Spomenuo si pomoć klubovima. Prevažna tema, u isti čas preslojevita, a baš na toj temi se vidi kome je HRS majka, a kome maćeha.
Ima 25 godina da nismo u klubu dobili pismeno od voljenog nam Saveza !
U tih 25 godina, JEDAN JEDINI PUT smo tražili verbalnu podršku Saveza, u vidu pisma, koje je trebalo biti upućeno pročelniku grada Splita za gospodarenje društvenim prostorima u vlasništvu Grada. Tadašnjeg predsjednika Peru, ni HRS, ne bi koštalo ama baš ništa, do tinte na papiru, a mi ne bismo bili deložirani iz svog prostora !
Ni tu mrvicu nisu htjeli učiniti !
To nije spriječilo , besramnog Peru, da, nakon šta ga je pokojni Jozo Šimundža, predsjednik RK Marjan odbio, zatraži od nas da budemo domaćini najvećeg poslijeratnog sastanka RA u Dalmaciji. Pristali smo, bez vode, struje i kanalizacije, ne zbog njega, nego zbog radioamaterizma. I on i Savez su se ponijeli kao govno, ali, na njihovu dušu !
Kakav je odnos, i koliko znaju u Zagrebu tko smo i što smo, svjedoči i ova crtica. U 10 godina koliko tamo radi, sadašnja tajnica me samo JEDNOM kontaktirala mailom, da joj napišem tko je još živ, a tko je umro od naših članova ! Groteskno, jer oni pojma nemaju, mi smo za njih samo teret, i bankomat, mi koji smo ih osnovali !
Dvadeset i pet godina tražimo stvarni 9A adresar, s imenom i prezimenom, pozivnom oznakom, i oznakom pripadnosti matičnom klubu. Ne obadaju nas, ne zarezuju...
Zašto ? Zato jer bi se objavom toga došlo do svih prodanih znakova, falsificiranih dozvola za rad, mrtvih duša, što ih u nekim sredinama kontaju da bi vladajući imali sigurne dvije ruke kod glasanja, sve čine, samo da bi opstali na vlasti ! Ne prezaju od ničega.
Neću više, iako ima materijala za dobar esej, ipak je nedilja, triba se uredit, obuć nediljno ruho, i poć na misu, pomirit se s bogom, i ljudima, nakon nje, među ljude.
I na zemlji mir ljudima dobre volje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja