Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Sat Apr 04, 2026 9:17 pm

Govorija je nama naš zapovjednik brigade, Ante Čatlak : Vidićete, neće proć dugo, kad rat završi, nećete smit reć da ste bili dragovoljci !
Nema dana a da se ne sitin njegovih proročanskih riječi. Nisu zaludu teoretičari marksizma, u doba Lenjina i Trockog, izrekli najveću istinu : Revolucija jede svoju djecu.
Sad bi ovi, sa radne obveze, govorili nama, kako nan je bilo ?!!! Zemljo, profundaj se !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 16, 2026 4:30 pm

Šest branitelja u osmrtnicama današnje SD-e sve govori. Odlazimo, polako, tiho, kako smo i išli u rat. Neka im je laka hrvatska zemlja. PUMB
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 04, 2026 5:33 pm

Tužan i neslavan rekord, sedam osmrtnica hrvatskih branitelja u današnjoj SD-i ! Neka im je vječna slava i hvala ! PUMB
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 05, 2026 12:07 pm

Oša i Asa,9A2DS.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 10, 2026 9:41 pm

Neslavan rekord, u SD sedam osmrtnica hrvatskih branitelja. PUMB
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 23, 2026 7:21 am

Danas se, raznim prigodnim svečanostima, obilježava prvo postrojavanje Zbora narodne garde, njena 35-a obljetnica. Ne moram pisati, ili , možda, moram, da su svi gardisti bili dragovoljci ! Jer, izrasla je nova generacija, koja danas ima 35 godina, i koja, na žalost, nema pojma tko su bili dragovoljci, i Zbor narodne garde.

Već sam jednom pisao, da ne budem dosadan štiocima, pisat ću danas, na obljetnicu, ponovo.
114. br. HV se prvi put postrojila u dvorištu Centra za OiU u Splitu. Rame uz rame smo bili ja i sadašnji predsjednik AKL-a Mišo, 9A1MK. Pored nas, sve sami kriminalci, šverceri, razbijači, lopovi, i ubojice. Mnoge od njih sam osobno poznavao, neke dobro, neke površno, ukratko, nisu mi bili neznanci. Jedan od njih nam pristupi, i reče : Ja znam zašto sam ovdje, ali vi.... ?
Za neuke , da pojasnim : Kad je Tačerica išla u pohod na Islas Malvinas, ispraznila je sve engleske zatvore, i rekla svim kriminalcima da idu dolje, i, ako ga osvoje, i vrate se živi, da su im sva nedjela oproštena, dosjei izbrisani, i bit će obični građani.
Uopće ne sumnjam da je ovdje bio isti slučaj, jer sam ja s pojedincima iz tog miljea razgovarao i nakon 1995. , sve go uzorni građanin !

Ne mogu da se ne referiram na podcast Pavla Kalinića, koji je u kameru izjavio da su u metropoli, miljunskom Zagrebu, organizirali sakupljanju dragovoljaca za Vukovar.
Nakon tjedan dana, na upisnom mjestu, na ZV-u se upisalo nešto preko 300 ljudi. Naravno da su ih organizatori evidentirali, i raspustili, jer dalje nije imalo smisla.
Prvi su za Vukovar išli malobrojni HOS-ovci iz Zagreba, ali to nije predmet moje priče.

Sukus moje priče jest da su članovi AKL-a, u 98 % , bili dragovoljci, raspoređeni u pričuvnu policiju, Prvog hrvatskog redarstvenika, SZUP, ZNG, Narodnu zaštitu. Ali, to nije bilo sve. U one rijetke slobodne sate, skoro svi su radili u sistemu BLOK-a, kojeg se komanda VPO bojala ka vrag križa, jer smo znali njihov modus operandi, uvukli im se pod kožu, i nisu mogli mrdnuti ni centimetra, a da mi nismo opazili, i dojavili, tamo di triba ! Po javnim glasilima su oni davali izjave o "zloglasnom" BLOK-u !
Ljubomorno čuvam te isječke iz novina, da ne padnu u zaborav.

Za kraj, ono što nenarodnom vodstvu HRS-a bode srce i oči, sva tri člana predsjedništva AKL-a su dragovoljci DR-a! Nađite takav klub u Hrvatskoj! Nećete, jer ga nema.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 24, 2026 7:26 pm

Zaboravija ti na mene,druže Koki. :(
Na Lori,Dračevcu i onoj kasarni na Splitu 3,bija i JEDAN iz RK Marjan. ;)
Posli san dobija drugi raspored i zadaću.I vidija AKL-ce,živi san svjedok.
A pumparicu i rivol ima 1990,ne osobne, već na straži,po noći.I danas san sam po noći.Noćna ptica san uvik bija.Sova.Kako u škuribandi tako i ovo ostalo. ;)
Ja na straži ne spavam,da mogu čut tuđe korake u noći.Ko ne zna pasword,JBG. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 24, 2026 7:42 pm

Ja nikoga ne zaboravljam, samo sam ovima iz minkenske ili torinske bojne tija osvježit pamćenje, ko je ko, u ovoj modernoj tragediji. Fijukali su snajperski meci AKL-ovcima oko glave, dok smo držali Loru u okružju, a i među prvima smo ušli u vojarnu na Visokoj, nakon završetka pregovora. Žrnovnica, Dračevac, Kila, događaji koji se nemaju kome ispričat, jer sit gladnome ne viruje.
Mi pobijedili, oni uživaju plodove mlade hrvatske države.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 24, 2026 7:45 pm

Kad se drugi put zakuha,njih ćemo prve poslat. :lol: :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 24, 2026 7:49 pm

Kad se drugi put zakuha,njih ćemo prve poslat

Ilirijon za Italiju ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK