Mani pulite

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Mani pulite

Postby 9a2jg » Sun May 17, 2026 4:44 am

Nedilja je, božji dan, triba se uredit, obrijat, poć na misu, među ljude...
A triba, za sada, i zatvorit načetu temu, koja je u biti, vječna tema - operatori u 9A. Znači , od osmog, do 29. mista su jedan, dva ili tri operatora, koji tobože predstavljaju klub. Ne ide u moju glavu da netko piše da ima više od 100 članova, a momčad za HRK mu se sastoji od tri "malca", godišta 65++ ! Bija bi in se pridružija i onaj njihov član iz Južne Dakote, ali ga nisu mogli nać ! ;) Klub je bio samo sredstvo, jedne ogavne politike laži i falsificiranja, za doći do legalne dozvole za rad HAKOM-a. Ali, glavni protagonisti dobijaju priznanja, od HRS-a, HZTK, i sebi sličnih. Kupaju se u pjeni samozadovoljstva, u močvari koju su sami uzgojili u neovisnoj RH.

Gradski bratski radio klub Marjan obilježava 60 godina rada. Udarna trojka su operatori sa 65 i više godina. Kozmička pravda je da su to sve bivši AKL-ovi operatori, kod nas polagali klase, pa i kod mene osobno. Neki dan napisah da se ne gradi sreća na tuđoj nesreći. Oni koji su se samopostavili na čelo tog kluba to stalno rade ! Pišaju uz vitar.

Da mi živimo u jednoj normalnoj državi, doša bi netko iz Ministarstva, i pita ulupane novce natrag, lupom bi tražio te mlade operatore, na ime kojih su dobijali novce, priznanja i osobne novce ! HRS im sufinancirao DX ekspediciju, na razne načine, i modalitete, nikad nisu podnijeli javno prikazivanje izvora prihoda i rashoda.
Da ne spominjem šta su dali sponzori, kojima je HRS vraćao na drugi, mnogo suptilniji način, u konačnici, od društvenih sredstava. To nitko nije osporio.

A di su ti vrli zaslužni i nesebični operatori bili 1991' ?
Zar i u Svetom pismu ne piše da ne možeš požnijeti što nisi posijao ?
Žetva je velika, a žeteoca malo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 17, 2026 4:25 pm

Neki navigali po Svitu,neki nigdi,neki na radnoj obvezi,neko je i dnevnice tuka..
9a6r

Postby 9a2jg » Mon May 18, 2026 12:34 pm

Ti si Reni jedan naopaki čovik ! Ti ne bi da bidnim suprugama ni da ih obiđu, Rotterdam, Amsterdam, Hamburg, West coast, Japan... Kad bi vidile svita ?
Nisu muževi izbjegavali vojnu obvezu, i bijeli mob poziv, ma kakvi, to šire laži Jemenci, Kurdi, Huti i crnci sa Straduna, šta su palili autogume !
Ja san u Bolu ima "samo" taka 4 ! Rodila ih majka Rvatica. Drže ruku na srcu, kad svira himna, ali to su uvatili ruku tek nakon 1995.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 20, 2026 2:40 pm

https://www.hamradio.hr/zeljku-ulipu-ur ... tno-djelo/
Prvo nas je obasjalo sunce s HRS web naslovnice da je dobio nagradu. Ovo je drugi bljesak, da mu je uručena. Treći će bljesak, valjda, biti vješanje priznanja na zid, ili izlaganje u regalu ? Dobro nije i live stream... Ne bi me čudilo. Stvaranje kulta ličnosti je svojstveno svim zemljama koje su izašle iz socijalizma/komunizma.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 05, 2026 5:41 am

https://www.hamradio.hr/preostala-slobo ... adio-2026/
Dobri su, uče, u prvom redu osnove prodaje, i komercijalnog poslovanja, pohvalno.
Prvo su provalili onu fintu sa 10 zadnjih mjesta, a sada da ih je 8 otkazalo ! U naravi, od zadnje objave su se javili dvojica ! Mantaju nas, ka da smo mala dica.
Ali, dobro je, sve dok oni misle da su pametni, a mi budale...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 08, 2026 9:18 am

https://www.hamradio.hr/jos-malo-dojma-sa-68-nmt/
Narcis se ne prestaje samohvaliti. Samo takvi i dobijaju priznanja, nagrade i novce.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 30, 2026 8:37 am

Gledam fotke iz F-hafena, imali su vješta fotografa. Nigdje u kadru reklama za REMOTE, što ne znači nužno da je nije ni bilo ! Mala zemlja za veliki remote ! Možete riječ remote zamijeniti sa D-star, DMR, na isto vam ga dođe, sve to dela ista momčad. Kad te jednom kupe, uvijek si njihov. Samo, mi nismo bedaci, kak oni dumaju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 03, 2026 5:18 pm

https://www.hamradio.hr/posjetitelji-sa ... rad-hrs-a/

Aj ća ! Počeli su i skupljat milodare. Ka i ona dva umirovljena KuK pandura , isprid svetoga Frane, u Velom mistu !
Bez srama i stida. Ma kako to nisu pošli od onih koji su imali najviše benefita od HRS-a, i momčadi koja ga vodi, od 1992. , do danas ?
Što ne pitaju one kojima su prodali obiteljsko srebro, HRVATSKE pozivne oznake ? Znam zašto. Jer su oni platili bedacima iskličnu cijenu. Jer su ih kupili !
Što ne pitaju one što su im omogućili, na bazi krivotvorenih formulara, da dobiju dozvole za rad HAKOM-a ?
Što ne pitaju one koji su dobili na (vječni) revers materijalna sredstva Saveza, od KV uređaja, nadalje ?
Što ne pitaju one koji besramno koriste remote sustave, koji su pod kapom HRS-a i OiV-a, i što nam nabijaju komplekse manje vrijednosti ?
Što ne pitaju one kojima su poklonili jednoslovne i dvoslovne znakove bez ispunjenja osnovnih uvjeta ?
Što ne pitaju one što dobiše čitabu da imaju P ili A klasu, i znak, a ne znaju da su bili na ispitima ?

Mogao bih ovako do Sudnjeg dana, ali čemu, ili kome ? Jer, oni koji uživaju te nezaslužene benefite, nemaju obraza, časti i poštenja, baš kao i oni koji su im ih dali.
Reče Isus : Njiva je velika, a radnika malo ! Biće ih i manje. Jer odštancan operator je samo sredstvo za doći do "glavarine", jedan više na spisku za samohvalu, još jedna ruka u ariji kod glasovanja. Valjda ću dočekati dan kad će mali čovjek, ne Danac, nego Hrvat, reći da je car gol. A onda će biti trke, oko Bajne luke....
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 04, 2026 6:25 am

Odma su me sinoć zvali, i to iz metropole. Veli čovjek : Koki, zar nisi svojedobno ti sam pisao da više potroše na "hladni pogon" nego na programe ? Pa kako će onda bit love ?
Jesam, velju ja, i to je istina. I nisam pisao identične tekstove jednom, ili dvaput, nego godinama...
Radio sam u Vladi RH, od 1998 do 2001. Sve pomoćnice tajnica su bile sa SSS. Onda HRS ispada važniji i veći od Vlade koja ga preko proračuna hrani ?!!!
Ne atakiram ja na sadašnju pomoćnicu tajnice HRS-a, ona samo uživa u plodovima balkanske ujdurme koju su organizirali tadašnja HRS vlast, a sa ciljem da tadašnja pomoćnica, danas tajnica, ima veliku plaću.
Još dan danas nam je dužna prezentirati, urbi et orbi, svoje izviješće za rad od kuće, baš kao i bivša tajnica. Da ne pričam dalje, neki bi zli ljudi mogli pomisliti da je osobno ? A ja je vidio jednom, točno prije 10 godina, na skupštini HRS-a, kad nam je donijela suhu platu da se okrijepimo, ali, nije bilo kruha ! Zamolio sam je da ga negdje pronađe, jer ljudi to jedu s kruhom. I, bogami, našla ga je, i ja sam je bio pohvalio pred cijelim razredom.

Spremio sam ja prikladnu tablicu u excelu, za period od Perina pada, do danas, koliko je novaca išlo na HRS administraciju, koliko na programe ; samo, mislim se, kome je izlagat i prikazivat, kad 99% HRS članstva boli briga za te stvari. Ustvari , htio sam zorno predočiti da ova "besparica" za projekte ima svoju 20-godišnju povijest, i logičan je rezultat onoga što su drugovi delali. I za to okitili priznanjima i novcima sami sebe, u horizontalnoj ravnini.

Na kraju, ne mogu ja bez naše Istre. Onaj koji je prvi digao ruku na IO-u za promjenu sistematizacije radnog mjesta pomoćnice tajnice je bio moja i naša Uzdanica.
Tek da se zna.
Rekli su mu kad da digne ruku.
Ka i njegovim paesanima, poslije.
Tako to ide... Merry-go-round... Pleši, medo, pleši...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 05, 2026 5:24 am

Primih sinoć dva poziva, oba iz metropole.

Prvi čovik kaže : A kako to nisi spomenuo povjesničara - arhivara ?
Vrlo jednostavno, velju ja, ja sam ukazao na problem, ja ga sam ne mogu riješiti. Oni su to naumili, oni će naći načina da to ostvare. Imaju "svoje" ljude u IO, i zadnjih 25 godina su Istrijani bili sigurni u dizanje ručica, kad im se lijepo objasni kada i kako i za koga. Nema da omane. Osim toga, primjer s događajima oko verifikacije izbora za predsjednika druga Laureata je zoran ; mene su upućivali da ih tužim , odakle i s kojim novcima, a oni se mogu suditi do Sudnjeg dana, proračunskim sredstvima.

Drugi poziv je bio u vezi strukture angažiranih sredstava po grupama i pozicijama programa u tekućoj godini.
Lijepo sam objasnio sugovorniku, da aktuelni predsjednik namjerno stavi tu materiju na (tobožnju) javnu i klupsku raspravu, između Badnjeg dana i Stare godine. Doba kad su svi u prazničnom ozračju, zaokupljeni rekapitulacijom cijele godine, na profesionalnom i osobnom planu, i kad su okrenuti prema svojim obiteljima. Progura što hoće.

Ono što mnogima promakne, o čemu pišem godinama, jest posao koji je školski, i koji bi, da je boga, bio i obavljen u školama, a ne od strane samozvanih mentora, koje je, tobože obučio Ulip, i koji šetaju po školama, po zadatku, i glume prosvjetitelje u tehničkoj kulturi. No to je preduboka tema, da bi je ja opisao u nekoliko rečenica.
Nalazim se na raskrižju, i u dvojbi sam, kako RA puku u Hrvata otvoriti oči, kad su se ulijenili ? Svako malo dobivam poruke, i/ili pozive, s jednom jedinom rečenicom - da sam predugačak i preopširan ! A sam smatram da nisam svekolikom puku prenio ni 1% od onog što znam, a što bi i oni trebali znati, po mom skromnom mišljenju.

I tako, na papiru, sve po zakonu, a u naravi, zlo i naopako. Bitno je da oni imaju dovoljno ruku u ariji koje im omogućuju da vladaju , zaogrnuti plaštem zakonitosti.
Zato i služe mrtve duše, plaćanja članarina od donatorskih ili društvenih sredstava, samo da broj članova pređe 30, ili 60.
Sa, ili bez onog člana iz South Dakote, koji ima adresu sa P.O.Box-om, ali ne u Zagrebu, gdje ima dozvolu za rad, nego u South Dakoti. Svi spomenuti su umočeni u to.

Bujrum !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK