https://www.hamradio.hr/hfrobot/index.p ... 2026-04-25Gledam ove rezultate, odmah me asociraju na europsku nogometnu ligu prvaka. Po svoj prilici će i ove godine biti prvi PSG, na turbo pogon petro arapskih dolara.
Da mi je samo znati čime su vabili, i dovabili, puste goste-operatore, prvih sedam plasiranih. Iz dijametralno suprotnih krajeva Lijepe naše, do gastarbajtera !!!
I, da su moralni, etični, i čestiti ljudi, diskvalificirali bi prvih sedam, čist obraz, mirna Bosna, a i Ercegovina ! Jok ! Oni pokazuju omladini (u tragovima) kojim lopovskim putem treba ići, za ostvariti zapažen rezultat. Na spisku "gostujućih" ličnjaka su se našli i oni za koje bi, prije natjecanja, deboto ruku u vatru stavio da to neće nikad učiniti ! Para vrti, di burgija neće ! A ima i starih ljubavi, i bivših klubova ! A netko je mora jer je sada u IO ! Jeba te, to mu nije ni
paesano Uzdanica radija ! Pa tako njih 3 ! Istra, do sada, nije bila rasadnik radioamaterskih gastarbajtera. Kako sve dođe na naplatu, poimenice ! Vrati koko šta si pozobala.
A sve se vrti oko pojma matični klub. Namjerno ga potiraju i potvaraju, u cijelo vrijeme neovisne Hrvatske. Zašto ? Pa zbog ovakvih, i pun kufer drugih, malverzacija. U bivšoj državi nije nijednom ličnjaku moglo pasti na pamet da, recimo, u Kupu SRJ-a, ili Kupu narodne obrane SRH, ili Kupu Jadrana, radi za neki drugi klub, osim svog, matičnog.
Ima još jedan prevažan čimbenik. Da se objavi STVARNA lista članova HRS-a, s oznakom pripadnosti matičnom klubu, otkrilo bi se puno toga, od STVARNOG spiska prodanih hrvatskih znakova, do štele sa totalnim brojem članova, po pojedinom klubu. Pa onda ne bi bili klubovi tipa Vukovar, Dubrovnik, ili Kaštilac sa 30 + članova, a ja, koji sam satima dnevno na bandu, čujem jednu ili dvije pozivne oznake, osim u natjecanjima, od 2 do 3 !
Znači, sve je u funkciji konačnog rezultata, čast, poštenje, etika i kolegijalnost prema onima od osmog mjesta , nadolje, ne postoji. Postoji samo golema želja za rezultatom i "uspjehom" pod svaku cijenu. A cijena je, između ostaloga i - obraz.
Zato se ovaj topic i naziva MANI PULITE.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja