Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat May 02, 2026 8:28 am

JBT,nikako da svrši taj drugi svj.rat :?: :roll: Int.,malo tko,oli jako rijetko se spominje prvi svj.rat u kojem sam izgubija člana šire obitelji.Ne samo ja,naravno.Nisu se baš mazili ni u tom ratu,samo je zahvatija manje država,pa je zato bilo manje žrtava.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 02, 2026 3:46 pm

Hebi ga, ne može završiti još ni prvi, a ti bi da završi drugi svjetski rat ! Bez šale. Pažljivo sam čitao skoro sve iz netom završene predizborne verbalne borbe u Mađarskoj.
Sve se vadi iz možđana, i otimanje dijelova zemlje, nakon 1. svj. rata, taksativno nabrajajući i koje, da bi došli do prekrajanja granica nakon 2. svj.rata.
S njihove točke gledišta, imaju osnova za ljutnju, ali gube onu glavnu činjenicu iz vida, da su u oba rata bili poražena strana ! Pobjednici, čitaj 4 velike sile, prekrajali kako njima paše, ne pitajući poražene za mišljenje. Mađari su u kampanji dobrano zagrabili u povijest još dalje, pa svojataju Rijeku, kao "svoju" izlaznu i izvoznu luku !
Dobro nisu počeli svojatati i nizinsku prugu do nje koje - nema !
Koliko bi se samo Hrvati trebali ljutiti. Trst hrvatski, u Portorožu nije bilo Slovenaca, Kopar, Piran i Izola, malo, dođe gospon Badinter i reže po sredini Savudrijske vale.
Hebe ga se, njemu ni u žep, ni iz žepa ! Prije 2. svj. rata nije bilo slovenskih ribara, jer nisu imali ni državu, ni more. Splošna plovidba u Piranu je politička firma, ustanovljena političkom odlukom SR Slovenije, da "potvrdi" svoju pripadnost Jadranskom moru. Poslije su to vadili kao "argument" ; baš isto kao i nove ribare.
Šta govoriti o Neumu, pa potez od Meljina do Boke, gdje je hrvatski puk bio starosjedilac. Ta pravoslavni svećenici su u Kotoru služili mise u katoličkoj crkvi, jer pravoslavne nije ni bilo !
Kažu Mađari : Dokaz više da ste nam ukrali dio zemlje je i to što ste joj ostavili ime, Baranya ! Je, šjor Mađar, samo ni ondašnje Jugoslavene nije nitko za ništa pita !
Odrezalo, pa kom opanci, kom obojci. I ja bi van rađe da Baranju, za naš teritorij Trsta, sve do Monfalconea... Ali, analogno, tko penzionera šta pita ? Laprdamo...

Da mi damo odgovore na pitanja. U prvom svj. ratu je poginulo između 15 i 20 miljuna ljudi, od toga 10 miljuna vojnika.
U drugom svj. ratu je poginulo između 30 i 40 miljuna ljudi, od toga na SSSR otpada između 20 i 27 miljuna, a od tog broja oko 10 miljuna civila. Najveći europski narodi , po gubicima, su Poljska, Njemačka i Jugoslavija. U Jugoslaviji je poginulo pola miljuna ljudi. Računaju da je bogalja bilo još toliko, a žrtava rata, ne zna im se broja.
PTSP tada nije bio stručni medicinski termin, ali podaci SUBNOR-a govore o par stotina tisuća ljudi sa poremećajima nervnog sistema. Civilne žrtve rata sistem nije puno mazio, pazio ni bilježio, tako da nema preciznih podataka.

Ajmo se vratit na predmet našeg pisanja. Kako mogu feštat Dan pobjede oni koji su do studenog 1944. bili naši glavni logističari, dobacivali nam granate kroz cijev ?
Baš kao i Crnogorci nama na Južnom bojištu, 91' i 92'.
Svaki dan se iznova čudim, jedna balkanska zemlja počela s jednim prigodnim znakom za Dan pobjede, sad su već dva ! Željno čekam sutra, možda se okoti još koji ?
A bili Hitlerova desna ruka.

Ništa mi više nije jasno.
Reka bi drug Laureat : PTSP.
Kojega, BTW, ne možeš dobiti, recimo, na radnoj obvezi.

P.S. Bitno je da automat radi FT8 9A60CBM. Količina veza. Ruski model, inspiriran američkim brojevima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 04, 2026 5:49 pm

Za rubriku "Vjerovali, ili ne..." ! Rus mi šalje e-QSL-ku za vezu, koju smo, navodno, napravili jučer, ali na FT8! U životu nisam napravio ni jednu vezu tom vrstom rada!
Ali, na žalost, to nije prvi put ! Već je bilo takvih šaljivčina, koji su radili , koristeći moju pozivnu oznaku, u par velikih svjetskih ekspedicija !
Bolesti glave su redovito teške, a najgore je što za njih nema lijeka.
Zato i postoji stara dalmatinska uzrečica, "da mu bog prosvitli pamet"!
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 17, 2026 10:16 pm

Gledam danas na ruskom RDA clusteru neke hrvatske znakove, zazvoni mi alarm u malom mozgu. Ja na HAKOM tražilicu, ništa, na 9A adresar HRS-a-ništa, a znam da ih nisam nikad čuo u eteru. Više puta sam pisao o tom problemu, za kojeg se HRS ne brine, a trebao bi, u suradnji s drugim državnim tijelima. Očito netko prima plaću, a ne odrađuje svoj dio posla. Ja znam tko, a vi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 31, 2026 6:02 am

Vrijedni ljudi iz Karlovca i Duge Rese napravili još jedan dobar posao, u tri dana ! Četiri 9AFF aktivacije, tri otoka, za svačiju dušu se našlo ponešto. Kapa dolje !
Interes hrvatskih postaja slab, da ne rečem nikakav. Hrvatske "lovce" može biti sram da ima više interesa i stvarnih poziva i veza iz susjedne Italije, nego iz Hrvatske !
Ponavlja se ono što ja govorim i pišem već 25 godina da od glave riba smrdi ! Čelništvo HRS-a daje desetljećima loš primjer, totalna nezainteresiranost, i nebriga !
Uzmite kompletni IO, NO, predsjednika, pa provjerite koliko su veza učinili s ovim aktivatorima u tri dana ? Koliko mi je poznato - nijednu !
E, ali ti isti vrše pritisak na članstvo kad su u pitanju bezvezni fildžan kontesti u trajanju od 4 puta pola sata. Zašto ? Jer ih organiziraju ONI ! To MORA uspjeti !
I, da završim, misle oni da članstvo to ne vidi, da smo mi bedasti, a oni pametni ...?

Na kraju, mala olakotna okolnost jest i što je u isto vrijeme i WPX, ali secirajući, postaju po postaju, to nisu afiniteti iste vrste, jedni isključuju druge, tako da bi rezultat bio isti, i da nije bilo WPX-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 06, 2026 5:03 am

Danas je D-day, ili početak Operacije Overlord, najvećeg desanta u povijesti ljudskog ratovanja, iskrcavanje u Normandiji, početak kraja nacizma i fašizma u pretežito okupiranoj Europi. Mnogi u Europi i Sjevernoj Americi obilježavaju ovaj dan radom prigodnih RA postaja na kratkom valu, uopće ne sumnjam da će tako biti i danas.
Sretan lov na SES postaje !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 21, 2026 5:20 am

Javija se pametni Martin. Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju ! Martin o WJST ! More bit i da ga plaćaju za to, a...? Jer, ne virujen da ostale pametnice iz HRS-a, koje se bave FT8 nisu sami prokljuvili šta je novoga na softverskom nebu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 28, 2026 11:00 am

9A/IK6PTH sa Velog Drvenika !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 12, 2026 3:43 pm

Odobreno je ponovno osnivanje RK u Sinju! Koliko tamo uopće ima operatora ?Asa je umra 01.05. ove godine,znači jedan op.manje.Jel ovo ideja ka i sa DMR repetitorima,svako selo po jedan repetitor? :?
Ovo je sve poludilo,išlo na kvasinu.Dobro je govorija Picaferaj u Velo Misto...."Ovo sve triba polit petrojem i užgat!"
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Aug 27, 2026 8:31 am

Sad će reći prilipci i sluge režima da skačem sam sebi u usta !
Kritizirao sam , ne samo ove godine, da ne uče dicu na Mosoru radit veze, i pisat QSL-ke.
Kad ono jučer, grom iz vedra neba, dica za mikrofonom postaje 9A0HRS. To znači samo jedno, da Branko redovito čita ovaj naš forum.

Šta ne valja ? Pa osnovno načelo, da ne može netko raditi u eteru bez položene klase, razreda, ili kaj god ! Tako je bilo u prošlom, onom, nenarodnom, režimu, tako je i sada. I dok su, u samo nekim, od prijašnjih godina, polaznici Zvjezdanog sela radili samo u SUBOTU, jer su u PETAK tek položili ispit, sada je to haj-raspašoj !

Ras, dva, tri ...

Kad stranac ima čitabu da je ovlaštena osoba za radioamaterske ispite u RH, onda je zaista sve moguće ! I nerotkinja može rodit, ako se tako naredi...

Hej, haj, Dunja ja, Dunja djevuška maja...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK