Još kao nedonošćad smo zorno shvatili da mater ne vadi sisu, dokle dite ne počme plakat !
Dakle, jučer, poslije radnog vremena, dobih, kao zastupnik u skupštini HRS-a, radne materijale za konferenciju, i za skupštinu HRS-a.
Šta da vam kažem, dragi štioci, ne znam da li bi plaka, ili se smija ? Pođimo redom. To je, vjerovali, ili ne, 104 lista materijala ! Najveći prilog je izviješće o radu za 2025.g. koje sadrži 83 lista. Potpisano odgovorno lice HRS-a, tajnica. Ono što bode oči na kilometar, jest tajničina tvrdnja, u čiju istinitost ne sumnjam, da je napisan, i bio spreman još u veljači ! Šta se onda kiselio u nekoj ladici više od mjesec dana ? Bio na friziranju ? Lakirovka ?
Vratimo se brojkama. Sveukupno ima 104 lista, koje bi ja svaki put isprintao za sebe, i najmanje jedan primjerak za predsjednika kluba, i još ponekog zainteresiranog.
U zadnjih 25 godina, to je brdašce papira, tonera, izgubljenih sati... Vjerovali ili ne, a nema razloga da lažem, u tih 25 godina, JEDAN jedini put smo ih dobili, fizički, u ruke, na skupštini prije 10 godina u Zagrebu, velika dvorana, Dalmatinska 12.
U materijalima tvrde da imaju novaca, naših novaca, Saveza... Kad je izvješće bilo gotovo prije više od mjesec dana, što ga nisu poslali zastupnicima skupštine ?
Što nisu ispunili obećanje Matinog prethodnika o beneficiranoj kupnji uređaja ? Ta isti je bio predsjednik i tada, zna radnju... Da li zato nije nikada objavljen dokument-zapisnik o primopredaji dužnosti ?
Znate zašto je njima irelevantno da li smo, i kada dobili radne materijale ? Zato što se sada, na skupštini ne odlučuje NIŠTA ! Sve je odlučeno na ELEKTRONSKOJ skupštini, koju nam je Mate poturio lani, između blagdana svetog Stjepana, i Nove godine. I tako već dva puta ! Ne sumnjam da će mijenjati rutinu i unaprijed, ide ga.
Koliko drže do ovogodišnje skupštine, svjedoči i još jedan detalj ; koliko su vremena ostavili za nju. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
Izvještaj Nadzornog odbora, kao da gledam emisiju Monthy Pytona ! Osobe nekvalificirane za taj posao, odmjeravaju na svom kantaru što je dobro, ispravno i zakonito, a što nije ? Pričaju o inventuri, nitko ne spominje reverse, osnovna sredstva koja su "posuđena" na "dođem ti". Od navodnih krađa, do navodnih poplava, daljnji razvoj događanja je samo potvrdio moju tvrdnju da je to išlo stupovima vlasti, i da se neće nikada vratiti Savezu...
Kad sam ja , 2016. na skupštini pitao da vidim materijal inventurne komisije, onda su me "odgovorni i provereni" drugovi napali, da što ja to pitam, da je predsjednik komisije upravo došao sa operacije srca, da ja nisan čovik, udarali na falše sentimente, a ne na sadržaj predmeta, o kojemu sam govorio. Zato su i shebali i mene, i Ivu iz Zadra, jer je čovik bija pošten.
O sadržaju izviješća o radu bi mogao napisati esej, ali prerastao sam ja to. Osvrnuti ću se samo na par stvari. U materijalu se ponovo priča o desetinama i stotinama mladih. Kako su onda KV fildžan natjecanja u organizaciji HRS-a sa prosjekom godina 65+ ? Kako su jedva skupili, u Zimskom kupu TRI natjecatelja ispod 30 godina ?
Sad im je Kristina "utekla", ima 31, spala knjiga na dvoje omladinaca ! Kako su jedva skupili trojicu za sklepat kategoriju natjecanja u P razredu ? Kako su jedva našli TRI natjecatelja za Prvenstvo u HST ? To su ona pitanja, koja postavljaju zdravorazumski ljudi, od 1994. do današnjeg dana. i vi, dragi štioci, i ja znamo odgovor. Prenapuhivanje grandioznih rezultata, a iza toga - magla.
To se pitanje, nadostavlja na ono drugo, broj članova. I sam je Mate učestvovao u pumpanju broja članova, i isticanju momčadi, kojih - nema ! Od Vela luke, preko supetarskog, splitskog, dubrovačkog, do vukovarskog, ili nekog drugog kluba ? Shema ista, doživotni predsjednik, nepostojeći članovi, "mrtve duše", društveni novci, iz državne firme. Nismo mi, ostatak Hrvatske, bedasti, pa da ne znamo pravo stanje stvari, ta znamo u bobu, koliko je gdje ulupano novaca.
I onda autor izviješća ima obraza napisati , između ostalih nebuloza, da se čini "briga za ravnomjeran rad na otocima". Ako se pri tom misli na Matinu pomoć RK u Veloj luci, klubu gdje je jedan član uživo, onda nas zahebavate ! Ja točno znam koliko je i gdje ubačeno para, nigdje gdje HRS vlastodršci nemaju svoje ljude !
Ali, OZNA sve dozna. Zbog tih razloga, mi, kao Savez, nemamo PRAVI spisak članova, oznaku pripadnosti matičnom klubu, spisak prodanih znakova, i spisak onih koji se pojavljuju u dva, ili više kluba ! O "mrtvim dušama" neću pisati, ta znamo gdje su, i koji su. Za one, možebitno neuke, čitatelje, one nemaju veze s mrtvim osobama, nego samo "pumpanje" za još jednu ručicu u zraku, na skupštinskom, ili elektronskom, zasjedanju.
A i tu Mate ide na sigurno, jer se osiguro, opisanim metodom, na Balkanu zvano "para vrti gdje burgija ne može". Društvene pare, u društveni klub. Ima i otklona, ali neću sada o tome, duga je godina...
Kao i uvijek, zucker zu ende, QSL saobraćaj. V.d. QSL manager nas demagoški "uvjerava" da je QSL saobraćaj u opadanju. To znaju i ptice na grani. Onaj koji to prvi šapće tim pticamu u uho je - predsjednik Mate, svojim istupima i ponašanjem. Tragedija je što ga poznajemo i kad nije bio takav...
Dakle, Zlatko izbroja, u bobu, ulazne i izlazne QSL-ke u 2025. g. Kud izviješće koje tražimo, od njegovog stupanja na dužnost, svibnja 2020. do danas, o financijskim pokazateljima i troškovima ? Ili se put u F-hafen "pokrije" suludom tvrdnjom da je jeftinije tamo nositi karte u autu, ili autobusu, nego poslati redovnom poštom, kao sav normalan i civiliziran svijet ? Ušli smo u travanj 2026. ; zadnje QSL-ke iz Saveza smo dobili u listopadu 2025. Jesmo li u Hrvatskoj, ili u Burkini Faso ?
Šta je sa QSL-kama Saveza za veze rađene sa zadnje Konferencije na Sljemenu ? Odgovorna osoba Mate, i tajnica. Šta je sa QSL-kom 9A925T ? Stigla e-QSL-ka, gdje je papirnata ? Gdje su ostale QSL-ke, zadnjih 6 godina, za SES znakove gdje je odgovorna osoba - HRS !? I tu leže korijeni drastičnog pada ukupne količine : od glave riba smrdi. Nositelji tečaja im ih ne spominju, ta znam koliko mi QSL-ki "fali" od tih držitelja tečaja, a ja, naivac, sve uredno posla...
Da završim, za danas, dokle god bude autokratska i samovoljna vladavina u D-12/3, mi nećemo na zelenu granu. Ova konferencija u Sisku, baš kao i ona na Sljemenu, hoće prikazati rezultate i glamur, kojih - nema.
Za nevjerne Tome, današnji datum, prvi travnja, NEMA veze s mojim pisanjem, ne pijem, ne pušim, ne drogiram se.

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja