Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Jan 22, 2026 12:40 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bul ... ostalo_d_0

Pa kako se ne bi gazilo kad nas vode ljudi poput Plenkovića, Jandrokovića i Grlića Radmana, ljudi koji glume hrvatstvo, a dok je Hrvatska krvarila oni su mlatili kroasane po Francuskoj.

Kaže narodni zastupnik Bulj. A ima je i uzor, pokojnog Vicu Buljana, prvoborca, narodnog heroja, čovjeka koji je učinio mnogo za cijeli cetinski kraj, po kojemu je snimljen i film, Čovik i po. Izgradija usrid Sinja olimpijski bazen, a počeja i završija cestu od Sinja do Knina. Malo ih se sjeća, da je po tom događaju snimljen i koprodukcijski film , 1958.g. , Cesta duga godinu dana, prva koprodukcija poslije drugog svjetskog rata u Jugoslaviji. Uradak je scenarista i režisera Giussepe-a de Santisa, vrsnog talijanskog režisera.
Zasluga je Vice i sinjska Dalmatinka, gdje se bila zaposlila sva ženska čeljad u cetinskoj krajini.

Bulj govori, braniteljske udruge šute. Nešto je tu nejasno u prostoj jednadžbi sa dvije nepoznanice ? Ja znam koji je zajednički faktor, a vi ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 22, 2026 2:51 pm

Kad te se kupi,onda si sluga do groba! Jezik za zube i glava doli.Čovik bez svoga JA i nije čovik!
Nas koje se ne može kupit,ne može se ni ušutkat .
Ko to more platit a?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 25, 2026 7:54 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/vid ... omentari_d
Ovo, i isticanje cijene izleta je prst u oko svim hrvatskim državljanima koji jedva preživljavaju, a posebno onima koji imaju mizerne (NHF!) plaće !

Jale, izdrži !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 14, 2026 3:21 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-z ... ostalo_d_0
Kad sam bio mali, pročitao sam sva sabrana djela Ive Andrića. tad sam se prvi put susreo (u literaturi) sa odsjecanjem glava, i nabijanjem na kolac. Poslije je toga još nešto bilo u Smrt Smail-age Čengijića, ali to smo bili uvjereni da smo pospremili u arhivu mozga.
Sada ovi profesori, inžinjeri, i doktori, tako ih zovu naši političari, siluju, lupaju policajkama glavom u zid, ubijaju, a evo došlo je i do glave !

Govorija je jedan moj prijatelj da ne možeš jabuku divljaku navrnit, sve da si Mičurin !

Naši političari nas hoće, primitivnim demagoškim sredstvima, uvjeriti da su to sve mirni, radišni bogobojazni ljudi, koji samo traže bolji život !
Kao da smo mi ebete, pa ne znamo čitati Wikipediju, tamo je stranačko opredjeljenje, i društveni sistem zasnovan i prakticiran na maoizmu. Zar nisu tenkovima gazili studente, gle paradoksa, na Trgu nebeskog MIRA !!!

Koliko god vlast dovela stranaca, ko fol potrebne radne snage, toliko mi gubimo od narodnosti, vjere, i nacionalnog identiteta. A sad neka pivaju borbene !
Može počet sa Kud narodna vojska prođe, sretna će se zemlja zvat...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 16, 2026 6:11 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/afp ... ostalo_d_0
Čista iznuda. U osnovi, vi ste njihovi robovi", dodaje 26-godišnjak koji je morao raditi dvanaest sati dnevno, sedam dana u tjednu.

Šta, i Indijac čita ovaj forum ? Odavno napisano...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 17, 2026 8:14 am

U zadnjih 25 godina san dvaput javno pisa o mom pokojnom prijatelju Marku Žižiću, dragovoljcu Domovinskog rata, koji je poginuo na Svilaji, od minobacačke granate.
Čovik je bio, i po, veseljak, volija je malo i popit, ka i svi veseljaci iz Otoka. Kad bi u sinjskoj krčmi već bio malo "pod gasom", uvik bi se tu naša dežurni UDBA-š, koji bi mu zva još jedno piće, i onako, ka da neće, ga upita : Jel' Markane, kako ide ona naša ? A on bi, bez razmišljanja, seljačko dite, zapiva : Druže Tito kupit ću ti fiću, a mercedes Anti Paveliću ! Narodna milicija već imala vaspitne palice u ruci, pa udri po kostima ! Viče jadni Markan : Stanite ljudi, što me tučete, fićo je dobar auto, samo ga triba održavat ! Na to bi NM još žešće po Markiši.

Svega toga se sitin, kad čitan ovu Sagu o Dabri po portalima. Njega nema ko tabačit, kad su, prema piscima, dva policajca bili uz njega dok je piva U Madridu grobnica od zlata, u njoj leži vođa svi Rvata...
Koji je to civilizacijski iskorak, u samo 40-ak godina, oni koji su te prije tukli, za istu vrstu pisme, sad te čuvaju. Tako i treba, Briga za ljude, na prvome mistu.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 18, 2026 9:09 pm

Ovima koji se bune su ljubomorni jer se u njoj spominje ime Hrvat što oni nisu,već crveni jugosloveni.I da su sad na vlasti,oni bi zbog pisme zatvarali ljude i slali na robiju,isto ka ća su to radili njihovi didovi i očevi.Ne postoji lik za partizansku bolest.Jer je NASLJEDNA.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 20, 2026 1:30 pm

Vozin se tako, prin pol ure auton, i naravno, slušan Radio Split. Mladi voditelj i voditeljica otišli u Jelsu, intervjuirat mištane, kako se prije slavilo za poklade, i u krnjevala. Lipo, naš domaći čovik, Jelšanin, objašnjava, kako se i u staro vrime, i danas, organiziradu bali, tonci, ili po modernu, ples, koji počme u 20:00 i svira se, piva i bala, do manjarole ! I voditelj i voditeljica nisu znali šta je to ! Čovik in lipo objasni, da u ponoć bati zvono na mjesnu crikvu, gase se pojačala, muzikaši pakiraju instrumente, plesači gredu, u tišini doma ! Jer, počela je Korizma.
Ovi se našli malo uvriđeni, jer kod njih u Splitu se gre na bale tek u 22:00. Neću glumit ministra ćudoređa, ali tamo se slavi hedonizam, i raspašoj, a ne skrušenost, poniznost i smjernost, kako i priliči prvemu danu korizme.

Okrenija voditelj temu, pita : Koga ste ove godine užgali ? Ovi odgovaraju : A Plenkovića, ko je za sve kriv ? A oće se on jidit, upire voditelj. Neće, odgovaraju oni, on to zna, a i naš je rođo !
Eto, svima je prigoda poć, bez pompe na Križni put, danas uvečer. Ne triba ić na križne puteve di TV snima, ka u Mariju Bistricu, i slično, nego tiho, bezimeno, i skromno.

I Isukrst je reka : Čuvajte se onih koji mole na raskršćima, di ih svako vidi, ta primili su svoju plaću !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 23, 2026 6:57 am

Jučer san, poslin više dana, posjetija penzionere na šentadu. Lipo vrime, razveza in se jezik, a i prvi od miseca je blizu, kapniće penzija...

Naćulija ja uši, da razaznan koja je tema, nisan moga falit, Željava, migranti, Bulj , solarne elektrane, zajednički nazivnik, nije dobro. Slušan jednoga govornika, on kaže : Ovima u zapadnu Europu i Skandinaviju je došlo, nakon 11 godina eksperimenata, iz guzice u glavu da su pritirali s uvozon migranata, i da nisu dobili radnike, nego socijalne slučajeve, a i oni koji hoće radit, su malobrojni, i sa drugačijim (ne)radnim navikama. E, nastavlja govornik, sad bi ta zapadna Europa negdi smistila neradnike i probleme, i odredila da to bude Hrvatska !I onda, te nesretnike koje ni matične zemlje neće da prime, triba smistit u sabirne centre. Ka da smo mi kloaka Europe ? A i sama riječ, sabirni centar, logor, ili kaj god, "miriše" na neka vremena pred 2.svj. rat, i događaje i strahote u njemu.
Mala zemlja, za rješavanje problema velikih zemalja, što ih sami prouzročiše.

Dotakli se penzići i Bulja, daju mu potpuno pravo, jer ovo je, ako se sjećate, pokušaj Br.2! Prvi je bija prije nekoliko godina u Hrvacama, jedino je bija drugi investitor.
I svaki put Bulj u sridu, ka i sa prijedlogom da hrvatska vojska patrolira Dinarom, na svojim granicama. U Saboru su ga neki ismijavali, a čovik dobro govori, kao domoljub, i hrvatski dragovoljac !

Tisuće tone opasnog otpada u Lici više nitko i ne spominje...

Ne znan šta je sa grobnicama, u zemlji, betonu, kamenu, ili zlatu... ? :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 04, 2026 11:05 am

https://www.index.hr/sport/clanak/jug-n ... ajnovije_d
Bravo za Jugaše, da se znade da ljudi opraštaju, a zaboraviti neće nikada ! Zločinci iz Morinja nisu nikad kažnjeni ! I šta bi sad, Jugaši trebali plivati u bazenu koji nosi ime stražara i zlostavljača iz tog logora ? No pasaran !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK