Aj da malo produžim pa neću više - nije li istina da su mnogi za održat vezu koja im znači prelazili kilometre i radili s tuđe postaje? Vjerojatno nisu za to platili, ali pitanje etike se ne poteže, valjda smo na to potvrdili. Da ne spominjem neke s juga koji su telefonom moljakali neke na sjeveru da im popune DXCC na nekom bandu koji tog dana nije imao milosti za nas doli...Ili one redalice na nekakvoj ekspediciji s klupske postaje u izvedbi jednog operatora.
Goran da neće više ? Naučna fantastika. Šta bi moja pokojna punica rekla : Na guzicu bi progovorija, ako ne može na usta !
Samo, ovakav pledoaje se u nauci zovi upiranje prstom u imaginarnog krivca. Imena, datumi, okolnosti, okvir... ?
Moj problem (ne osobni) s njime je što mi svi svjedoci njegovih nelegalnosti - umiru !
Tako npr. sam pitao pokojnog predsjednika RK Marjan što znači sintagma da su on i Rolando otišli iz kluba "pod nerazjašnjenim hardverskim okolnostima" ? On mi reče da su na odlasku dobili, u znak sjećanja, simboličan poklon, kojega nisu uzeli, nego su neovlašteno uzeli nešto što nisu smjeli !
Moj prvi susjed u Splitu, kap. I klase KOS-a, isto umro.
Zgodno, nema ko svjedočit ako zatreba.
Evo sad se umuča, ka dite na tuti, kad su neki drugi (ne ja) počeli vaditi pravomoćne sudske presude, proglašavajući njegovog ahbaba krivim u sudskom postupku.
Drug Goran se brine, jer ga je ovaj uveo na mala vrata u HRS, čiji nije član, i koji je taj postupak obznanio i na svjetskoj tražilici.
Došli smo u situaciju da nečlanovi HRS-a pišu, bljuju žuč i laži, a članovi ne smiju !
Zašto ne smiju ? Zato jer je politika moćnika iz sjene, koji su i ustoličili Matu, da se ne dozvoli pisanje slobodoumnih, po svaku cijenu ! Mate poslušan, nema šta !
Prozor, ups, demokracija, mora pasti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja