Znao sam ja da moj najvjerniji čitatelj neće omanuti ! Evo njegovih umotvorina :
Samo da podjetim - opet na izričit upit za očitovanjem u vezi remote rada HAKOM je jasno i nedvosmisleno napisao da takvo korištenje spektra u granicama 9A nije u neskadu sa zakonom, a o moraliziranju i ostalim pristupima nisu rekli ništa jer to i nije u njihovoj domeni. I bilo bi pristojno ne patronizirati HAKOM u smisli da oni ne prate ili ne znaju šta se događa, na takav način podcjenjivati te itekako stručne mlade ljude ne ide nam u prilog obzirom na njihovo više nego dobrohotno prihvaćanje našeg položaja.
Etika aka moral je dosta labilna kategorija i zavisi o tome kako je tko shvaća i interpretira.
Pa imamo likove koji histeriziraju oko svake qsl karte, ali kad rade u natjecanjima ne šalju dnevnike, one koji prigovaraju kome im padne na pamet da odlaze na dx-expedicije po svijetu, a ne idu po hrvatskim otocima, dok istovremeno sami kao rezidenti otoka čija se svaka veza za broji i za IOTU i ZA IOCU ne šalju svoj dnevnik voditeljima programa. Ili onima koji podržavaju FF programe, ali im ljudi iz udaljenosti od 300 km preko brda i dolina, pa i preko mora dolaze aktivirati nekakvu referencu do koje pješke stignu za 5 minuta itd.
U osnovi svega je - da li se poštuje zakon ili ne.
Kud će suza, neg na oko ! Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju. On ga nije imao, odslužio je pun rok na Muzilu.
Pođimo redom. On ništa ne laže, samo iskrivljuje činjenice do boli, odnosno svjesno ne piše okolnosti koje su dovele do činjenica. Da ne bi netko mislio da pišem u stilu kibi-dabi, evo objašnjenja.
Sve izmjene propisa, odluka i postupanja HAKOM-a su donesene na bazi svjesno krivih ulaznih podataka koje su im prezentirali tadašnji predsjednik (njegov klupski kolega), tajnica i drug Ulip. Svehrvatska RA javnost zna, do u zapetu, što su oni tamo govorili, prezentirali kao realno stanje, potreba i neophodnost hrvatskih RA.
Svi smo znali, i tada, i sada, da je to pogodovanje jednom čovjeku koji je to već sproveo u djelo, na komercijalnoj bazi.
Poslije toga su nikle remote stanice u Bujama i Ozlju, na bazi JPP, od kojih su najviše profitirali neki Istrijani, i neki iz Ozlja. Naravno, plus "odabrani" i "uzdanice" po mjeri samozvanih elitista. Kod ovoga moram napomenuti i dodatnu otegotnu okolnost, dobijanja dozvola stranaca s svjesno falsificiranim podacima, čitaj hrvatski, latinica, sindrom kućice u Vrgorcu iz koje glasa 70-ak vjernih glasača vladajuće stranke.
Tu se drug Goran ne poziva na poštovanje zakona ! Stranac nositelj ovlaštenja za ispitne komisije HRS-a ! Naravno da se ne buni, kad nije digao glas ni kad mu je član kluba, suradnik JNA do 1992. među prvima dobio ovlaštenje za ispitne komisije u neovisnoj Hrvatskoj ! Ide ga.
O postupanju HAKOM-a, ni onda , ni sada, nisam pisao ni komentirao, iz prostog razloga što je bespredmetno, oni samo rade svoj posao na bazi unešenih podataka.
Idemo dalje.
On piše da ja histeriziram oko svake QSL karte, ali kad rade u natjecanjima ne šalju dnevnike. Kao prvo, nije mi ravnopravan u dijalogu, jer ih on ne šalje nikako, ja svoju svaku.
Zatim kaže da ja "prigovaram" oko svake DX ekspedicije po svijetu. Laž. Jedino što sam tražio, a što nam nije naslijeđe socijalizma, nego normalno ponašanje građanskog civiliziranog društva, podnesak javnosti ako je u realizaciji iste bio uložen i jedan eurocent državnog, HRS-ovskog, ili klupskog novca. Ni manje, ni više ! Svjedočimo od Vanuatu-a do danas, da NIJEDAN javni račun nije obznanjen HRS članstvu, i hrvatskom društvu.
Idemo dalje v 2.0 .
Notorna je laž o načinu kako isti opisuje moj rad. Točno je da nikome ne šaljem svoj kompletan dnevnik rada. Ne radim u natjecanjima, pa ne trebam ikome išta slati. Istina jest da sam u dva navrata, na godišnjoj bazi, ponudio voditelju IOCA programa Neni da mu upišem ručno u program koji imam sve hrvatske stanice, plus one koje participiraju IOCA program, i da mu to pošaljem. Nikada nisam dobio odgovor. BTW, riječ je možda o dvadesetak veza na godinu. Što se tiče IOTA programa svaki moj sugovornik je DOBIO najmanje jednu QSL kartu od mene, za različiti band/vrstu rada !
Još jedna u nizu laži " ni voditelju FF programa " ! U životu nisam aktivirao NI JEDNO FF područje. Što ću, i kome išta slati ? Mozak radi ?
Idemo dalje v 3.0
ali im ljudi iz udaljenosti od 300 km preko brda i dolina, pa i preko mora dolaze aktivirati nekakvu referencu do koje pješke stignu za 5 minuta itd.
Kao prvo, vrijedni Karlovčani ne dolaze MENI, ni NJIMA, ni Dalmatincima, daj idemo govoriti hrvatski, kako spada. Ti vrijedni ljudi su dolazili dva puta, prvi put na prvu aktivaciju Vidove gore kao nove FF lokacije, i drugi put aktivaciju Zlatnog rata, kao nove FF lokacije, u naravi zaštićenog područja. Učinio sam ono što je normalno za domaćina (i opet ću ako se ostvari inicijativa za novu 9AFF Samostan i pustinja Blaca), makar sam im milimetar pomogao, ja sam intimno zadovoljan.
To o čemu ti pišeš, dragi Gorane, iz tebe izlazi samo manifestacija najgore (i neizlječive) ljudske bolesti , a to je zavist. Pomoći nema.
Idemo dalje v.4.0
Zaista si đon - obraz kad imaš muda napisati da je jedino bitno "da li se poštuje zakon, ili ne" ! Pa ti si jedan od zadnjih koji bi se morao propitkivati o tome, javno ili intimno. Čuvam materijalne dokaze, još iz socijalizma, kako si ga ti kršio, a ti tako !
Zaista, ko o čemu kurva o poštenju...
Govorila je moja pokojna mater da kurbi ne moraš reć da je kurba, ona to zna i sama....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja