Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue Oct 28, 2025 6:31 am

https://www.index.hr/sport/clanak/je-li ... ajnovije_d
Je li se opet pojavila reinkarnacija Maksimovića ? Opet ćemo gledat 20-godišnju krađu, i natezanje za režimski klub ? To vidimo na Arenasportu, kad gledamo Reala, Lazija, Benficu, ne treba nam (više) u Hrvatskoj !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 31, 2025 7:03 am

Danas je u onom , "nenarodnom", režimu bio dostojno obilježen Dan štednje. Banke su se utrkivale koja će svoje štediše obasuti sa više praktičnih poklona. Bilo je tu svega, od rokovnika, penkala, kemijskih i običnih olovaka, do držala za stvari na pisaćem stolu, kišnih kabanica, kišobrana s logom banke itd. Ono što je meni naročito ostalo u sjećanju jest dijeljenje kućnih kasica prasica, koje bi se na otvaranje, i pohranjivanje sadržaja, nosilo u banku, i na taj način, dodatno, stvaralo jednu nevidljivu vezu između banke i štediše.
Kalendari, zidni i stolni, bi se počeli dijeliti iza svetoga Nikole, pa bi se to proteglo do iza sveta Tri kralja.
Mi školarci bi išli žicat rokovnike i penkale u svoju, i u druge banke, i mogu reći, iz osobnog iskustva, da su banke bile široke ruke. Znam, poneki pogani jezik će reći, to je sve, u konačnici, drage štediše, od vaših novaca, ali neka, lijepa gesta, i lijepa riječ, i gvozdena vrata otvaraju.

Zašto ovo sve pišem ? Zato što su sve banke u Hrvatskoj, osim Hrvatske poštanske banke, u stranom vlasništvu. Oni ne daju ništa, samo uzimaju. A ni HPB ne daje ništa, jer su jedini hrvatski, pa valjda misle da nam je čast koristiti njihove usluge ?

Paralele radi, korisnik sam auto osiguranja kod Euroherca, vlasnika iz Hercegovine. Svake godine mi čestitaju rođendan, Božić i Novu godinu. Lijepa gesta, njih ne košta ništa, a odaje lijep dojam. Usput ruši mit o priprostim i nekulturnim Hercegovcima. Može bit i da im je netko, iz PR momčadi, prišapnuo da bi to bilo lijepo raditi, no to ne mijenja konačni utisak, i kapu do poda. Svaka čast.

Ne čini li vam se, dragi štioci, da i HRS prelazi u tuđe ruke ? Ne formalno, ali stvarno ? Zna li lijeva, što radi desna ? Zna li predsjednik i vrhuška tko im sve radi po Hrvatskoj ? Sa ozemlja, i remote ? Tko sve koristi remote lokacije ? Da li je istina da se neke (ne privatne) plaćaju ? Ne vjerujem da Ameri lažu na svojim qrz.com profilima ? Ako je to točno, onda smo se pretvorili u trgovinu mješovite robe ! Od prodaje znakova, dozvola za rad na bazi svjesno krivotvorenih podataka, do nezakonitog iznajmljivanja društvenih remote lokacija ? Sve su to krivična djela, ne prekršaji ! Nije to pregorila žarulja pozicionog svjetla na autu, nego ozbiljan kvar na ovjesu !

Tuđe poštuj, a svojim se diči !

Skromno bi dodao : I čuvaj ! Mrtvi su ugradili živote, a mi, živi, zdravlje, za ovo što imamo ! Onaj koji to ne razumije, nema što raditi na društvenoj funkciji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 02, 2025 5:25 am

https://www.index.hr/sport/clanak/dinam ... ort_prva_d
Nakon ovog realno napisanog članka, nemam ništa dodati, što već prije nisam mnogo puta napisao, svaki sistem ima svoj režimski klub, kojemu, ne da se gleda kroz prste i povlađuje, nego koji mora pobjeđivati, bez obzira što njegovi igrači rade na terenu, Ovakvom sucu nije mjesto među sucima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 06, 2025 5:32 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/slo ... 27820.aspx
Slovenija je doslovce uvela ono što je zastupnik Bulj tražio u Saboru, i u javnim istupima ; veću ovlast policiji, i vojsku na granicu. Bez toga ne ide.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 10, 2025 9:52 am

Kako Jutarnji piše, u slučaju da Dinamo smjeni Kovačevića, bit će mu isplaćeno šest mjesečnih plaća. Jutarnji navodi da Kovačević zarađuje 40 tisuća eura mjesečno pa bi stoga u slučaju otkaza dobio 240 tisuća eura.
Preneseno iz SD-e.
Dokle god nogometaši i njihovi treneri zarađuju goleme novce, za njihov angažman, šalje se pogrešna poruka mladim ljudima.
Još je u Dinamu posebna situacija, jer su skoro promijenili tri trenera, svaki je otišao s otpremninom. Još jedna pogrešna poruka, ali obični ljudi mogu samo komentirati. ne i promijeniti nešto...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 13, 2025 8:00 am

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zu ... er-1517228
Ono što je započeo pokojni Račan, to sada dovršava HDZ, preko svojih pulena - konačni pokop privatnih iznajmljivača, pod pritiskom vlasnika hotela i krupnog kapitala.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 16, 2025 7:35 pm

Oće li poskupit i ministru na Klisu? Ahh,i ja svašta bucam.To nije Split. :?
Onda možemo očekivat nakon izbora i u Supetru 8 po metru2? Sad je 5.
BTW,bija adeze,crveni kmeri,nemožemovci ili centar,,sve je to iz iste kace.
Hrvatima bi bolje bilo da Talibani dođu na vlast!
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 28, 2025 3:31 pm

Penzionerima nije do politike. Ne zbog toga što ne bi znali, nego ne mogu to financijski podnijeti. Iskusio sam to na svojoj koži. pod 4 predsjednika HRS-a. Zaludu ti je šta si u pravu, kad nemaš novaca za sudovanje. Ne moreš ispravit krivu Drinu bez fiškala i eura.

Nije jučer ni objavljena odluka o smijenjivanju Mate s čelnog mjesta u OiV-u, meni zvoni telefon. Spominju ljudi neke pravomoćne presude Suda, koje su javno objavljene u siječnju ove godine.
Kad je javno, što da ne pročitam. Odmah moram reći da sam nikakav stručnjak za pravo, na faksu u Hrvatskoj smo imali samo Pravo I, Pravo II i Privredno pravo.
Gledam laički, čini mi se pravomoćna presuda, dosuđena ovrha nad osobnim dohotkom, znači, imenovani u svojoj tužbi nije u pravu ? Po meni laiku, onda je kriv.
A ako je kriv, nije se smio ni kandidirati za mjesto predsjednika HRS-a, jer u spisku dokumenata koje trebaš priložiti je i potvrda da nisi pod istragom, i/ili potvrda o nekažnjavanju. Za sve funkcije u sustavu HZTK se to traži, od klubova, do krovnih Saveza. Moraš bit čist, ka suza didova .
Čudi me, imamo Stručnu službu, pravnu službu HZTK na usluzi, da nitko nije to primjetio, od veljače 2024. , do danas. Ne bi ni danas, nego ima ovih šta čitaju po cijele noći, pa iščeprkaju, ka ćorava kokoš zrno.

Ako je ovo sve skupa točno, za moralnu i časnu osobu je ostavka prirodan čin. Ako ovo sve nije točno, ja ću mu se prvi ispričati za moje pisanje, koje se samo bazira na javnim dokumentima RH.

Ipak je on bio i moj kandidat, i nije mi drago što ovo ide u tom smjeru. Kao legalist, ponovit ću riječi Luke Bebića kad su ga novinari pitali, nakon događaja s Sanaderom, kako to je on jedini u RH izjavio da će dat kuću u zalog za jamčevinu : Citiram : "On je moj prijatelj, u dobru, i u zlu!"

Nisam gimnazijski đak, nisam učio ni grčki. ni latinski, ali često upotrebljavam poslovicu : U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 28, 2025 7:06 pm

Neću se ponavljat.Sve san napisa u postu poviše tvog,16.11.2025
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 28, 2025 8:05 pm

Pozdrav Saša,
Slažem se s tobom. Uostalom, ne vidim razlog zašto bi se HRS trebao baviti profesionalnim ili privatnim životom svojih članova.
73 Zvonko
Do sada sam se slagao 100% s tobom, ali sa ovom tvrdnjom dibidus ne ! Ne bavi se HRS, nego članovi razgovaraju. Razgovaraju da li je moralno i etički da prekršitelj zakona bude kandidat, i izabran za predsjednika HRS-a. Sudeći po nadnevcima s presude, on je sve to znao više od godine dana prije kandidature. Presuda je postala javna, dok još nije bio potvrđen za predsjednika. A i da jest, ako je učinjen tako fatalan propust, onda je izbor nelegalan, odnosno nevažeći !
Ako je to sve tako, ima samo jedan ljudski, etični i moralni potez - ostavka.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK