Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Sep 14, 2025 10:03 am

Stavio je 9A2B fotke na VHF forum. Slika i prilika stanja u Savezu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 15, 2025 12:26 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77814
Gerijatrija. Fotke pokazuju ono što ja pričam već 25 godina, Savez 65+ !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 18, 2025 2:32 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-m ... ajnovije_d
A omladina kojima je mama držala pišu, kad se ovo zbivalo, odlučila da je bez veze održavati Kup Jadrana na današnji dan ?!!!
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 22, 2025 2:13 am

https://www.hamradio.hr/predsjednik-hrs ... expo-2025/
Ma to je Mate iša pokupit QSL-ke za Hrvate, da bidni Japanci ne šalju 80 kila, ka i zadnji put ! ;)
Sudeći po fotkama, ovo su neki zaostali Japanci, u PPS-u nigdi remote opreme ? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 24, 2025 12:40 pm

https://www.hamradio.hr/mladi-u-eteru-icc/
Prvo su počeli bez mladih, pa ih je bilo malo. "Mladi" su im postali izlika za sufinanciranje u drugoj i trećoj godini, ali kriju broj tih "mladih" tada, ko zmija noge ! Nije nevažno i iz kojih su zemalja, bez da prebrojavamo krvna zrnca, kako to plastično i sarkastično napisa Mate ! Znači, ne znamo koliko je potrošeno za te "WW mlade", a koliko je ukupan bio doprinos HRS-a, po godinama ?! Ne sumnjam da nećemo znati, ni poslije ove godine.

Ono što meni bode oči je nepismenost ovog teksta. Autor prvo poziva sve, a u nastavku rečenice piše e-mail adresa za mlade !!!

Ali, to nije sve. Bode u oči, do nebesa, izraz "mladi do 30 godina, bez prihoda" ! Koji su to ? Zgubidani, lezilebovići, niškoristi na roditeljskim plećima, te se poziva ?
Prvo što mi pada na pamet je misao da su i autori (ili autor) ovakvog teksta bili kao i oni koje pozivaju, pa ih sukladno tome treba "nagraditi" ?

Sve u svemu, ne promovira se, ni ne nagrađuje, rad, marljivost, uspješnost i sposobnost, nego sve obrnuto.

Moram li ponoviti da sam sa 30 godina odavna radio, imao djecu, obitelj, jedan normalan put, za normalne ljude. Baškarenje i dokoličarenje to nisu. Usmjeravaju tu djecu i omladinu krivim putem.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 26, 2025 11:29 am

Pet dana prošlo od jednog od fildžan-natjecanja HRS-a, Kupa Jadrana. Nitko se ne hvali, nigdje fotki, reportaža, pa čak ni samohvale...
Očito je da nije zadovoljilo organizatore ? Kad smo već kod toga, pođem na stranicu KV HRS-a. Zadnji post je napisan 12.12.2023. Sve ostalo je u glavama komisije ?
Istina je blizu, iza kantuna. Ne donosi boljitak Savezu neprirodna, isforsirana masovnost. Od toga ništa. Treba raditi cijelu godinu, a ne od fildžana do fildžana !
Ali, to nije "bolest" od koje boluje HRS, to je zahvatilo sve pore našeg društva, pod američkim utjecajem, od otvaranja njihove Visoke škole za management u Dubrovniku, do danas. O tome sam, u više navrata, iscrpno pisao.
Jedna od manifestacija te bolesti je i povlačenje zaštitnog znaka, mladeži, na sve moguće situacije, kao da će to spasiti stvar ? Ni nakarada od dobne granice za mladež od 30 godina, njima ne pomaže ! Što je slijedeće ? 33, ili 40 ? Oba su biblijska broja, zgodno je, zar se ovaj narod nije izjasnio kao vjernički, u iznosu od 92% ?
Tu ne pomaže ni Majka božja od Kamenitih vrata, kojoj sam se nebrojeno puta utjecao !

Reka je jedan moj prika, citiram, "prajci su se prominili, ali korito je ostalo isto"! A sad još i svinjska kuga ! Ma di sve na bidne svinje...?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 01, 2025 9:52 am

You can also spot me as 9A/OK2SCR. I transmit a lot from the 9A youth remote station.

Vidim ga spotiranog, kako radi remote sa postaje u Hrvatskoj, i to nije prvi put. Jedan od bezbroj dokaza da su remote postaje, posijane po Hrvatskoj zato da služe TUĐOJ djeci i omladini, ne hrvatskoj !

U hrvatskim radio klubovima ima više ispravnih uređaja u klubu, na stolu u PPS-u i na policama, nego mladih operatora ! Znači, hrvatskim RA remote postaje u Hrvatskoj NISU potrebne ! Potrebne su nekom drugom, drugim narodima, nacijama, druge boje kože i drugih vjera, bez namjere da prebrojavam ičija krvna zrnca.
To je Mate spomenuo, u svom zadnjem dugačkom postu na HRS forumu, ali je pogodio u ništa, te imade nula punata ! Svi političari, kada nemaju odgovore, okrenu se krvnim zrncima, što je nefer, i neprimjereno normalnoj izmjeni mišljenja.

"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da strahuje za svoju budućnost!" Josip Broz Tito na legendarnom i povijesnom govoru u Splitu 1962.g. Ja slušo, uživo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 04, 2025 7:15 pm

https://www.hamradio.hr/poziv-na-hst-iz ... atjecanje/
Čitam tekst na priloženom linku, i ne mogu vjerovati očima.
Nama Stručna služba servira informaciju , danas, 4. listopada 2025. , da će izlučno natjecanje za HST, za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u HRS-u biti između 8. i 10. listopada, a da se prijave primaju do 7. (slovima , latinica : SEDMOG) listopada. Samo svjetsko prvenstvo je u Crnoj gori, od 15. do 19. listopada.

Kad meni moj Dane iz Like šalje vriću kumpira, obavijesti me tjedan dana prije ! Po mom skromnom sudu, ovo je sprdačina, a ne informacija o rokovima !

Koliko Stručna služba i vrhovnici HRS-a drže do HST-a, svjedoče i nemili događaji u Skoplju, kad su pokojnom Dakiju i natjecatelju, platili POLA vozne karte vlaka II razreda, U JEDNOM SMJERU ! Za samo izvlačenje njih dvoje iz uzavrele situacije, nisu mrdnuli malim prstom, nego je akciju pokrenuo pokojni Emir, a ja sam mu pomagao.
Puno poslije tog nemilog događaja me nazvala Dakijeva supruga koja ja zahvalila meni i Emiru, jer se osvjedočila u punu i jedinu istinu.

Kako isti "drmaju" HRS-om, najavljeni hodogram me uopće ne čudi, podsjeća me na IOCA i 9AFF program, kojim se diče, prema vani, a ustvari ne mrdaju malim prstom ; sve odrađuju Neno i Branko, i članovi FF kluba.

Sve će to riješiti remote-bači, ili UI, svejedno. :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 06, 2025 10:06 am

Onda, jesmo li saznali koji su to mladi do 30 godina i bez prihoda ? Oćemo li (bar jedan put) vidjeti spisak tih mladih ? Kad već plaćamo mi... ?
Deadline je bio prije 7 dana, kaj ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 07, 2025 4:35 pm

https://www.hamradio.hr/poziv-na-hst-iz ... atjecanje/
Ajmo iz početka. Službena HRS web stranica objavi 4.-og da će možda biti i hrvatskih predstavnika na HST prvenstvu u Crnoj gori, i da se pozivaju zainteresirani da se prijave do danas, 7.-i listopada, do 16 sati. Možda se tko i prijavio, možda i nije. Nije objavljeno ništa. Za sada.
Provjera znanja kažu da će biti uživo, ili preko platforme Google meet, znači, UI je umiješala svoje prste, i to u periodu između 8.-og i 10.-og listopada.
Imenovan je i sudac. Ne bojte se, nije onaj što je rekao "12 godina, u KPD-u Zenica" i nije "okružni".
Samo prvenstvo je od 15.-19.10. To je onaj isti rang za koji je bivši predsjednik javno izjavio da u RH nije mogao naći 3 potencijalna natjecatelja !
A sada će ih naći ? Jedna je stvar naći, druga njegovati HST, treća imati taj kult u klubu, četvrta - imati izlučna natjecanja po regijama, pa onda završno, negdje gdje je približno jednako daleko svakome u RH - Karlovcu.

U NO i IO su se ugurali neki ljudi koji su prvi glasali za ukidanje obvezne telegrafije, kao kompletne legitimacije top-operatora. Nije li sad sve ovo licemjerno ?
Možemo i drugačije, iz našeg kuta gledanja. Mi imamo nekoliko prvaka armijskih oblasti, još iz bivše države, čije je sposobnosti ona okupatorska JNA toliko cijenila, da su, nakon osvajanja prvih mjesta na svearmijskom prvenstvu, mogli birati garnizon ili zapovjedno mjesto, po želji, na cijelom ozemlju Jugoslavije.
Te ljude, vrhunske, bolje od mene u CW, nikad nitko nije kontaktirao u neovisnoj RH, za savjet, sugestiju, pomoć, korisnu ideju, stvaranje kulta operatora.
I sadašnji mi je predsjednik kluba jedan od takvih, samo je tih, samozatajan, ne ističe, i ne želi se isticati. A lijepa riječ, i gvozdena vrata otvara...

A naš predsjednik zdušno podupire ICC, samozvane elitne kontestere, koji su odavno zamijenili ručke tipkovnicom, i koji sa podsmijehom gledaju na HST.
Tako nam i treba, kad im sve plaćamo.
Štancaju u "elitnom" zagrebačkom klubu operatorke, koje rade samo SSB, i koje od prvog dana napućuju da isključivo rade preko "našeg" remote centra.

Quo vadis Croatia ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK