Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Sep 01, 2025 4:43 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sir ... ostalo_d_0
Svatko pokaže svoje pravo lice i namjere, kad - tad. Mi njih kruhom, oni nas kamenom ! Pomoćna metoda u svrhu naturene zamjene stanovništva ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 02, 2025 4:44 am

Otiša ja jučer na šentadu, intrat moje penzionere, čut šta oni govore o svjetskim događajima, Svi, ka navijeni, pričaju kako su se europski mediji "naglo" sjetili citirati puste parole Angele Merkel iz 2014. i 2015. glede tzv. migranata, i njihovog primanja u Europu.
Jedan penzić mudro primjetio da naš predsjednik Sabora upotrebljava iste riječi za te skupine kao i Merkelica ! Od šuplje fraze da su nam "nasušno potrebni", do laži da su to sve "inžinjeri, profesori i likari" !
Istina je jedna, tužna i opora. Ovo ljeto malo vidimo Nijemaca na hrvatskim plažama. Kriza koja je počela prije par godina još nije došla do svog vrhunca ! Svjedočimo procesu vraćanja hrvatskih radnika iz Njemačke, jer, citiram,"tamo više nije dobro"! Nitko ne spominje plaću, nego sveukupni dojam. Od "nije sigurno" do "nije to više to".
Doba jeftinih ruskih energenata je prošlo, isto kao i jeftine radne snage.
No, takva njemačka i dijelom zapadnoeuropska politika ostavile su težak mulj na putu tih migranata u njihove zemlje. Taj mulj je kamen oko vrata svim zemljama kroz koje su ti migranti prošli. Ali, to nije sve. Njemačka i ostale zemlje vraćaju migrante u one zemlje odakle su, i kroz koje su prošli, pa tako i u Hrvatsku ! Zasuti smo "profesorima, inžinjerima i doktorima", ne znamo šta ćemo s njima ! :(

Napadi na građane, i na službena lica su nam postali svakodnevica. Najgore u svemu je činjenica da je narod postao apatičan, umjesto da preko svojih zastupnika u Saboru pritisne Vladu na korijenite promjene, kako u zakonodavstvu, tako i promjenu ponašanja državnih i represivnih tijela, u sklopu postojećih zakona !
Sva hrvatska javnost je jednodušna u stavu da se i sa postojećim zakonima može i mora puno više učiniti, nego što vlast čini ! U prvom redu, poslušati Bulja, narodnog zastupnika u Saboru RH, i staviti hrvatskog vojnika na hrvatske granice. Zar nam je tako teško svrnuti pogled u susjedno, mađarsko, dvorište ? Tamo nemaju taj problem, a isto su na migrantskoj ruti ! Zašto ? Jer je mađarski vojnik na mađarskoj granici ! Baš onako kako bi svaka uređena zemlja trebala postupati, štiteći mir, sigurnost i integritet SVOJIH građana, a ne slijepo slušati Brisel, i dozvoljavati da se domicilno stanovništvo, s pravom, osjeća građanima drugog reda, u SVOJOJ državi !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 03, 2025 12:04 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/eko ... ostalo_d_0
Pravo pitanje.
Naravno, svaki stanovnik Hrvatske zna odgovor.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 03, 2025 5:44 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/spl ... ajnovije_d
Već prije 15-ak godina je Splitom kružila pričica da je građevinski lobi blizak HDZ-u na putu da ugasi i sahrani škver, jer je to ostao najatraktivniji dio Splita za gradnju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 04, 2025 6:26 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gla ... 06305.aspx

Dobar članak, još bolji komentari. Stalno pišem da je atak na privatne iznajmljivače počeo 2001. pod vladom Račana, HDZ-ove vlade to objeručke prihvatile, da bi ove godine učinili sve da zatru LEGALNE privatne iznajmljivače. Prije toga je bila bjesomučna neviđena kampanja po medijima, kako su privatni iznajmljivači kulaci, koji se strašno bogate, na uštrb ostatka Hrvatske !

Priča neodoljivo podsjeća na period 1945-1946, kad su partijski aktivisti proglašavali male, marljive, ljude za kulake i narodne neprijatelje ! U sklopu toga, mom pokojnom tastu je oduzet hotel u Bolu, kao očitom državnom neprijatelju, a on se upravo vratio iz kampanje NOV za oslobađanje Trsta, i među prvima ušao u nj !
Znači, kapetan VJ = državni neprijatelj, samo zato jer su mu preci imali prvi i jedini pansion-hotel u Bolu.

Povijest se ponavlja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 17, 2025 6:23 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/aus ... ostalo_d_0
Znači, nama Austrija vraća osuđene kriminalce iz Afghanistana ! Ja, ka stari čovik, penzioner, k tome i laik, se pitam, kako su oni došli do Austrije ? Pretpostavljam , preko Hrvatske, jer ih nama vraćaju ? Sad bi trebalo malo propitati predsjednika Sabora, koji nas je sa svog visokog mjesta uvjeravao da budemo spokojni, sve sami doktori, inžinjeri i profesori ! Kako se u životu svaka laž vrati tvorcu u lice !
Ovo sam ja čitao, prije cca mjesec dana na jednom njemačkom portalu, da je normalno da ih vraćaju u Hrvatsku, prvu državu u EU u koju su ušli !!! Navodno je takav dogovor na vrhu ? Tko u to priči išta pita Hrvate ? U Danskoj je svojedobno letio ministar iz Vlade za sličnu stvar.
A da in mi otvorimo Goli i Grgur ? Ionako su već u Afghanistanu pravomoćno osuđeni !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 18, 2025 11:06 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ft- ... ostalo_d_0
Oni su ih zvali, neka ih kod njih, neka nas zaobiđe ova čaša...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 19, 2025 1:19 pm

Slušan jutros penzionerske ćakule na šentadi, naprežen uši, da proniknen koja je tema, čega su se jutros uvatili ? Stanogradnja ! Po njima, već gotova stvar, rade se (ili će se skoro radit) stanovi za Afghanistance, a još ni izdaleka nisu (početi) ni završeni POS-ovi stanovi, namijenjeni prvenstveno mladim hrvatskim bračnim parovima.
Sluša san jedno po ure, infotalo me, iša san ća, osnovni moto govornika je da Afghanistanci imaju prednost u izgradnji, nauštrb završetka programa obnove od potresa, i POS-ovih stanova ! Još san ih ja malo požga, pitan naivno : A jesu li to stanovi za ove pravomoćno osuđene kriminalce, ili je to za profesore, inžinjere i doktore ? Aj ća !
Skoro me nisu kamenovali. :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 21, 2025 6:01 am

https://www.index.hr/magazin/clanak/moz ... zin_prva_d
Odličan, realan članak, s tim, da sam ga ja pisao samo bi stavio početak ovakvog tipa mladeži na 1989/1990 , znači odnosilo bi se na sve koji imaju danas 35 godina, i manje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 23, 2025 6:46 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bom ... 12366.aspx
A oni ga tetošili u zatvoru otvorenog tipa, pustili na slobodu puno prije... Šetao po Hrvatskoj.kao i još neki poznati osuđenici...
Sjećamo se da je na suđenju nosio štap, govorio da je teško bolestan... Nije li tako govorio i Opara ? Stići će ih božja kazna, to je jedino sigurno...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK