Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Thu Aug 21, 2025 6:22 am

Zovu me ljudi, pitaju me : Šta je sa Matom ? 4,5 mjeseca, ni riječi, objave, proglasa, priopćenja, cirkulara, nije dobro. Ne dao bog da nam se sprema scenario od zadnjeg puta ? Odgovaram svima koji me zovu : Trebate li njegov broj, dat ću vam ga, svi imate mobitele, pa ga zovite ! Svi bi tili da neko drugi zove ! Malo morgen !

BTW, ja sam jednako (ne)informiran kao i vi, vjerovali vi to, ili ne.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 22, 2025 4:47 am

Odma sam dobio jezikovu juhu, vele mi : Pođi na UKV portal, tamo ti Mate i Gogo pišu, i caruju ! Pođem tamo, zaista ljudi pišu. Samo, ima jedna druga stvar, a to je činjenica da je svaki predsjednik, od HRS-a, do zadnjeg krovnog saveza, predsjednik svih članova, ne samo ljubitelja UKV-a !
Mi, koji sve redovno i pomnjivo čitamo, smo sa zabrinutošću pratili njegove verbalne eskapade, od QSL-iranja, do financiranja "DX-ekspedicija u kojima učestvuju članovi HRS-a" Otvorio je Augijeve štale, i pustio marvu da pase ? Al' nema volje da svrne vodu na njih ?
Još nam u ušima zvoni poklič (parola) pod kojom je u ime HRS-a, a govoreći svoj osobni stav, išao u F-hafen. Od kolijevke, pa do groba, najljepše je remote doba !

Nego da se mi vratimo sukusu. Raspisali se na HRS UKV forumu njih dva, predsjednik i osobni ćata, koji nije ni član HRS-a ! Ili se, možda, u međuvremenu učlanio, oću reći plaćeno je na njegovo ime ? Donacija legne, članarina plaćena ? Hokus - pokus.

Osam mjeseci vladanja, na nijedno javno pitanje predsjednik nije dao ni jedan javni odgovor. Da li je to neki novi stil upravljanja i vladanja ? Obećao dati svoje viđenje budućnosti HRS-a u travnju ; 4 mjeseca poslije, ni slova !

Šta predsjednik i vrhuška oko njega čini da se smanji šteta Hrvatskoj, prodajom znakova, ilegalnim i komercijalnim remote radom iz Hrvatske ? Koliko mi je poznato - ništa.
Dobro je piva Gibonni : "ne moreš bit u isto vrime, i kurba, i svetica, sve po potribi" ! Nije moglo ni prije.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 25, 2025 1:05 pm

Prije 40+ godina sam vodio mlade AKL-ovce na ARG u Zagreb. Bili smo smješteni u Pionircu. Ponosni, jer smo prvi iz Dalmacije probili i taj led. Poslije su i moja djeca posjećivala Pionirac, po drugim osnovama. Uvijek je ta lijepa lokacija bila na raspolaganju djeci Hrvatske. Sada su tamo izbjeglice iz Ukrajine.Vlast im nije mogla dati neki drugi smještaj, nego baš onaj namijenjen našoj djeci ?
Izgubili smo Obonjan, Badiju, Fažanu, lokacije po Gorskom kotaru, gdje smo išli , kao izviđači, ili ispred organizacija Narodne tehnike. Kud da se vode djeca klubova ?
Upravo počelo Zvjezdano selo, gdje je više sati za plivanje od učenja radioamaterskih znanja. Da je malo propitati završene polaznike, ili ih čuti na bandu... ?
Magla, magla, svuda oko nas...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 27, 2025 5:54 am

Šta nan je sa dicon sa Mosora ? Jesu još na kraulu, ili je već leđno ? Znan, leptir je u petak ! Ka i u predratnoj Lori, bitno je samo da se niko (bože sačuvaj) ne utopi.
Tečaj i onako svi završe, reka je jedan moj prika "ka i studij bogoslovije, ne završe samo oni koji umru !"
I, ka boga vas molin, nemojte više kopirat druga Laureata, i mazat oči javnosti, koja nije glupa ; nije tečaj od nedilje do nedilje, nego od ponediljka do petka, u subotu je podjela diploma, i - tutanj.

Interesantno, svaka garnitura nas drži za bedake, a RA imaju nadprosječni IQ. Valjda tvorci tih krivotvorina misle da imaju još veći ? Davno je to bilo, kad smo, ka mala dica, ga vadili, i mirili čiji je veći...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 30, 2025 1:25 pm

Evo, čekam u busiji cijelo jutro, da ću čuti diplomante sa ZS-a, ništa se ne čuje ! Istina bog, nemam DMR, ni D-star, pa tamo nisam na S/BY. Ugostili novu RTV ekipu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 30, 2025 8:35 pm

Čeka san cili dan, niente, zero de nada, kakav tečaj, takvi rezultati. Osim kad ih ocjenjuju iz istog miljea, onda su vrhunaravni. Ali, svršit će kurbin pir. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 01, 2025 6:25 am

Sve čekam HRS naslovnicu da pročitam te nadnaravne uspjehe ZS-a, a ono - ni slova. Možda se organizatori nemaju čime podičiti ? Zakazo Agitprop ? Da gledam HTV ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 02, 2025 8:02 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77784
Blagodarim drugu Goranu što nas je prosvijetlio, i ukazao gdje ćemo naći članak u časopisu Radioamater br.1/1973. Sve piše, na tečnom srpskom jeziku, da te ceo svet razume. I niko se nije bunio. ni onda, ni sada, u tom miljeu.
Kad je pokojni Drago 2DV, obnašajući jednogodišnji mandat predsjednika u AKL-u, učinio isto u osamdesetima, u naravi izvješće predsjedavajućeg za godišnju skupštinu kluba, jedini smo se pokojni Jakša 9A2FH i ja pobunili, prvo na sjednici IO-a, a poslije i šire. Niko drugi. Pokojni i ja ispali posrani, od glave do pete, etiketirani kao hrvatski nacionalisti, i to je dovelo do nemilih događaja na Jakšinom radnom mjestu, u Centru za OiU u Splitu.
Sve ono što neki klub, udruga, ili krovni Savez napiše, izda, priopći, mora i treba biti napisano latinicom na hrvatskom književnom standardnom jeziku. Tako kaže zakon.
Kako će se netko ponašati, govoriti, i pisati, u svoje slobodno vrijeme, i u svakodnevnom životu, na volju mu, od urdu do svahili...

Možeš oboriti sistem, stvoriti novi, stari izlazi iz tebe tek kad pustiš dušu...
Karma is a bitch !

P.S. Druže Gorane, netočno pišeš, oni NISU izabrani, nego su se sami izabrali ! Golema razlika. Ne u semantici......
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 11, 2025 5:51 pm

https://www.hamradio.hr/zrf-2025/
Ovo je, baš kao i drug Goran, nepresušna tema. Višekratno sam razložno obrazlagao kako je ta manifestacija demode, passe, i protivno interesima amatera !
Kako i zašto ? Pa upravo kao što i svaka DX ekspedicija koja koristi i jedan euro društvenog, HRS-ovog, našeg, novca, treba javno prezentirati izvore financiranja, te mjesta troška, tako bi trebali i oni ! Ali, tamo je zid, viši od Berlinskog, zid netransparentnosti, odvajkada.
Gledam program, "udarna" im je tema "veze u kriznim situacijama", za koje je država još od devedesetih javno i službeno izjavila da je ne interesira, s amaterima kao akterima !
Ali, ista ekipa gura svoje, bez duha, bez sadržaja, i s skromnim posjetom. Naviklo još od doba stolovanja Bandića i Lovrića.
Prijašnjih godina im je Mark na svoj obraz čekirao karte za DXCC, pa su se time hvalisali.
Ponekad je i Vlado Pavlica čekirao za svoj program.
Nema niti najave da će se tamo dijeliti QSL-ke ! Jesu li to Mate & Zlatko već počeli demontirati QSL biro, po Matinoj najavi ? Od Mate čekam još od lani, pa je sve u duhu vremena.
Sve u svemu, jedan od Obrovaca u HRS-u, od naših novaca.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Sep 13, 2025 8:25 pm

Tražim, guglam, obilazim mreže i portale, nigdje ni slike ni tona sa ZRF2025
Da nije nestalo struje i goriva za agregate pa je silenzio stampa :mrgreen:
Kako ste posijali, tako i žanjete...
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK