Mani pulite

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Mani pulite

Postby 9a2jg » Sat Jul 05, 2025 12:52 pm

Moj problem je što sve ponuđeno pozorno pročitam. Tako sam bio pročitao da će u F-hafenu biti, citiram, "9A QSL manager". Šta on ima njega spominjati, ako nije dio službene delegacije ? Na fotkama smo vidjeli i njega i Marka, s akreditacijom oko vrata. A sami se snalazili za put ? Tu nekaj ne štima. Ili jesi in, ili nisi ?!
Podsjetilo me na više objava za jarunski skup, gdje bi HRS (ZARS) reklamirali uslugu Marka ili Vlade Pavlice, za čekiranje diploma, iako je to njihova osobna ingerencija, a ne HRS-ovska ?!!!
Ne vjerujem da će Mate nešto reklamirati, ako nema argumente ? Znači, "to zna svako dete, kvadrat nad hipotenuzom je zbroj kvadrata nad obe katete" ?
Ko boga vas molim, nemojte nas držati za bedake...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 05, 2025 6:47 pm

Ni jedan a ni drugi nikad nisu bili u F.Hafenu o svom trošku.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 06, 2025 3:28 pm

Vidiš, a ja san mislija da samo drug Goran ima uvid u dokumentaciju HRS-a ?! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 08, 2025 6:07 am

Jedan, ili dva puta godišnje, predočimo malo statistike, vjernim čitateljima. Podaci su za zadnjih 10 godina, prvih 5 je bilo pod drugim naslovom.
Dakle, čitanost (pregledanje) napisanog je kako slijedi :
1. Novosti s opsega 912 K pregleda
2. Kuku lele 878 K
3. Politika na Balkanu 722 K
4. QSL 593 K
5. Pozdravi i želje 592 K
6.Ko je jamija, jamija 589 K
7. Arkadija 484 K, itd.....
Ono K označava kilo, jedinicu za tisuću.
Dakle za 10 godina, top topic pogledan preko 900.000 puta, sukladno modelu, za ovih 15 godina, oko 1.350.000 puta !
U ovih 15 godina, NIJEDAN dionik VLASTI u HRS-u nije našao za shodno da preispita svoje poslanje i djelovanje, da se upita kako su oni tamo "marginalci" uspješni i čitani, a mi nismo ? Odgovor je jednostavan ; utapaju se u samozadovoljstvu, sami sebi pljeskaju nad dostignućima, po kriterijima koje su sami postavili, sami sebi pišu priznanja, dijele plakete i novce.
Ima tamo i pametnih ljudi, ali, kupili su kartu za taj brod, koji se debelo otisnuo od obale, nema povratka.

Situacija sve više podsjeća na Istočnu Njemačku, netom prije pada Zida. U glavi mi je još slika onog čupavog studenta, koji se popeo na vrh zida, nije mu smetala srča koja je virila iz cementa, on je sa čekićem od 250 gr. kuckao cijeli dan da izvadi JEDNU ciglu iz tog Zida, i izvadio je.

Pametnima, od Bosne do Beča, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 09, 2025 6:25 am

Ali, to nije sve ! Bolji smo i od brojke koliko maksimalno čitatelja čita određeni topic u danu ! I sve to oni znaju, ali neće sebi priznati da ne znaju, i da rade protiv hobija.
Zašto ne priznaju ? Zašto se ne mijenjaju ? Odgovor je jednostavan, i leži u činjenici da novu kvalitetu, nikad u povijesti, nisu stvarali podobnici, nego znalci !
Ali, ja ih razumijem ; njima HRS forum ne služi kao moćna poluga transparentnosti, širenja informacija i ideja, nego samo kao reprezentant navodne demokratičnosti.
Forme radi. Ukinite i to, ta većina europskih saveza na svojim stranicama nema ni to, pa funkcioniraju bolje od nas ! Drugi savezi ne kažnjavaju svoje članove izgonima, to nisu radili ni nacisti, ni staljinisti ! Čudi me da, sukladno ponašanju, bar jednom godišnje ne organiziraju IOCA aktivaciju Golog i Grgura, tekst bi odgovarao koricama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 18, 2025 5:24 pm

Danas je sedam mjeseci od predaje vlasti u HRS-u, i urađenog komisijskog zapisnika. Kojeg nitko nije vidio nego potpisnici, drug Laureat i Mate. A možda i ne postoji ?
Ne mogu vjerovati da nešto ne postoji, ako je Mate rekao da postoji ! A ako postoji, ta nije to onaj famozni "štapski dokument" iz zadnjeg zasjedanja skupštine SFRJ !
Što on sadrži a da zastupnici Skupštine HRS-a ne smiju vidjeti, ni znati ? Podsjeća me na epizodu kada je vlast pozivala građane da mogu doći vidjeti svoje dosijee, u Hrvatski državni arhiv, bez snimanja i bilješki. Ne bi ni mi sada snimali, ni bilježili, možđani nan još uvik rade, bogu dragome fala !
Skupština je iznad predsjednika HRS-a, i Izvršnog odbora.
1990 je na zgradi Sabora osvanula parola : NAD SABOROM SAMO NEBO ! Treba li obnašateljima HRS vlasti nacrtat šta to znači ?
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Jul 19, 2025 9:47 am

A šta san ti ja reka(napisa).
To što je drug Goran "postavljen" za agitprop govori sve.
Ovih 7 miseci je samo jalov pokušaj, da se spasi što se spasit da, putem rukopolaganja malo jačeg aduta.
To jak, je samo u njihovom mini svemiru, razumije se.

Ti si se nada sistemskom resetu. Realni su se odavno ostavili svake nade :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Jul 19, 2025 3:16 pm

Pratri govore : Daj mi dite do 12-e godine, onda ti ga vraćan ! (on je uvik moj, odnosno "naš"). Ti govoriš razumno, ali ne možeš "uvjeriti" jednog 73-godišnjaka.
Nepopravljivi romantik, optimist, volonter, s vizijom.

Uvijek mantramo istu priču, da se roditelji ne odriču sina drogaša (naročito mater!), i kada je izgledan i predvidiv kraj. Tako ti je i s mojom generacijom ; ne mogu i neću prekrižiti organizaciju koju je osnovao moj matični radio klub. Sve šta si reka i napisa, si u pravu, ali, ponavljam šta san pisa prije 15 godina, nisan onaj koji će zabit zadnje brokve u pokrov kapsila, onog tijela, hobija, pokreta, načina života, za kojeg smo živili , ostavili svoju mladost, i najbolje godine života, nauštrb familije.

Za dva mjeseca se puni 60 godina meni, i 80 godina klubu. Dobro ih nosimo. Uspravno, ponosno, čestito i časno. Bili smo bard, i prije Domovinskog rata, i u njemu.
To nam je, zadnjih 25 godina, otegotna okolnost. Jer igru vode neki novi klinci, s "radne obveze", trećepozivci, i minkenska bojna. Nismo mi u tom ešalonu.

Od 2003. do danas nam nije pomogao ni jedan predsjednik HRS-a. Ni materijalno, ni novcem, ni pisanom riječju. Neki, ne samo što nisu pomogli, a ne bi ih koštalo ništa, su otvoreno radili na pokušaju uništenja našeg kluba. Za tu Judinu rabotu su bili nagrađivani i pohvaljivani. Nisam sudac da ih sudim, za to je zadužen onaj "gori".

Kurir II dalmatinske je na Sutjeski podnio raport Titu : Druže maršale, nema nas dvije trećine, ali računaj na nas, kao da smo u punom sastavu. I mater mi je tamo bila.
Pametnim, dosta.
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Jul 20, 2025 2:31 pm

Moram još dva reda na "remote" temu.
Remote koristim osobno za interne potrebe više od 10 godina, SDR prijemnici čuda rade
na tu temu. Dakle nemam ništa protiv.
U RA svijetu remote ima smisla u smislu ispitivanja propagacija ili kada čovjek ima grunt
a na stan mu ne stane ili iz formalno pravnih razloga ne može postaviti antenu i uređaje.
Sve ostalo je prodavanje magle... uz lov u mutnom vizavi legalnosti i naplate.
Kako je ta magla postala u ovih 7 mjeseci "main stream" onda mi se stvari još manje sviđaju.
Te za kraj...
Mislim da HAKOM mora preuzeti upravljanje dodjelom pozivnih znakova, jer
je to nažalost nešto što HRS odavno nije u stanju raditi.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Jul 20, 2025 5:06 pm

Sve pišeš ka Sveto pismo, ali mnogi neće razumit, jer nisu u toku, pa ću dodati par činjenica.
Višekratno sam pisao da osobno znam nekoliko amatera u RH koji imaju remote, i koriste ga za svoje operatorske RA potrebe ; nikad ih nisam uzeo u usta, niti ću !
Prodavanje te usluge , osobno smatram, nije lov u mutnom, nego balkanska ujdurma, na žalost su akteri bili dva bivša predsjednika, a pogodovalo se privatnoj tvrtki.
Poslije su to nastojali zaogrnuti plaštem zakonitosti, lažima, falsifikatima, i podmetanjima, te obmanjivanjem HAKOM-a, i čini se da su uspjeli u svom naumu .
Ne moram ni pisati da se pojam "mladi" od prvog početka tog kriminalnog nauma, zlorabi, kao izgovor za komercijalizaciju, a glavni "aduti" su im lažni ; čak i oni "mladi" koji to koriste, preko, za tu svrhu organizirane skupine, su SVI iz inozemstva gdje se to neštedimice reklamira. Zašto ? Jer, kad taj mladac, ili mladica, iz inozemstva, postane adult, on će i dalje raditi remote, kod iste tvrtke, samo ovaj put u komercijalnoj grani. Dokaze o tome nam pružaju sami Ameri, koji to sami napišu na qrz.com.

Da živimo u normalnoj i pravnoj državi, ovo preko Ozlja i Buje remote se ne bi moglo događati. I sada, imamo predsjednika Matu, koji je čelni čovjek OiV-a. On odlazi u F-hafen tvrdeći, u ime hrvatskih radioamatera, i članova HRS-a, da je budućnost operatorstva u remote radu ! Kao prvo, to nema pravo tvrditi, jer od skupštine HRS-a nema taj mandat. I slijepac vidi da je u back stage-u interesna skupina koja progovara iz njegovih usta. Ona ista koja je inicijator okupljanja samozvanih vrhunskih kontestera u istarskom hotelu, što mi plaćamo, protekle tri godine, a ne znamo koliko, samo znamo da je to bila autokratska odluka druga Laureata. Ne sumnjam da će se to isto dogoditi i ove godine, ta autokratska vladavina individualnih odluka se nastavlja.
Da sam zločest, ka šta nisam, skrenuo bih pažnju čitatelja na sastav grupe koja je išla na ekspediciju na Austral islands, pretežito iz Istre. Napominjem, da je predsjednik Mate stavio u svoja razmišljanja da će HRS sufinancirati ekspedicije u kojima rade Hrvati. Problem je u tome što je to napisano POSLIJE njihovog odlaska ! To njih neće smetati da se sufinancira retroaktivno ?! Također nije problem šta je to njegovo MIŠLJENJE, a ne odluka skupštine, niti ugrađeni planski dokument.

Na kraju, samo par riječi o pozivnim oznakama. U socijalizmu se dobivala pozivna oznaka onda kada si zatražio dozvolu za postavljanje ARS-e, i to je bilo u redu.
U neovisnoj RH, od 1995. , nadalje, od kada je počela hiperprodukcija operatora, i onih koji jesu, i onih koji nisu, pozivna oznaka se izdaje čim se položi P razred !

Tako imamo dvije skupine. Prva, pametnice nazionale, to su tajnice, pomoćnice, suradnice u nastavi, kvazi mentorice, pčelice, i ine, koje u životu nisu napravile niti jednu vezu, niti će. Formalna diploma im je bila ispunjavanje samo jednog od formalnih uvjeta za dobiti posao, ugovor, ili angažman sa HRS-om.

Druga skupina su (najčešće) klinci koji polože P razred, i od kojih 90% nikad ne uradi ni jednu jedinu vezu na taj svoj osobni znak. Tako, samo u dva bračka kluba, tom metodom, ima izdato 40-ak znakova, a čuje se u eteru 2 ili 3 znaka, i to rijetko.
Ima i političara, mecena, koje su "častili" radioamaterskom pozivnom oznakom ; jedna više, ili manje, u toj hiperprodukciji, ne znači ništa.
Da zaključim, slažem se da se izdavanje znakova vrati u HAKOM, s malim dodatkom ; da iz HRS-a ide "prijedlog pozivne oznake" kako je to bilo prije rata, i perfektno funkcioniralo, na zadovoljstvo sviju.

Ima još, ali me i tako špotaju da sam predugačak. Z generaciji se ne čita, a mojim vršnjacima je mrsko čitati istinu, šta su napravili od nekad uzornog Saveza.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK