by 9a2jg » Fri Jul 04, 2025 6:58 am
Davno je to bilo kad je MPT dobio velike novce da - NE pjeva ! Čudom se Hrvatska čudila, ali, svakog čuda za tri dana dosta.
Tako je Istrijan dobio priznanje šta je od dobrog i renomiranog CW natjecanja učinio obični multi-multi. Šta nije kaznio predsjednika, jer je kršio propozicije...
U predmetu povijesti smo učili da je podanik morao imati, ili prihvatiti, vjeru koju je imao vladar, feudalac, onaj iznad njega. Milom ili silom. Tako su pokrštena golema prostranstva na zemlji, od cijele Južne Amerike, preko Kube i Meksika do Filipina. ko se nije prekrstio, zna se, ognjem i mačem, ima da ih nema. Prednjačili Španjolci, a ni ostali nisu zaostajali...
Sadašnja rukovodna garnitura nas hoće uvjeriti da je budućnost amaterskog radija remote. A mi i oni znamo da nije ! To se zove demagogija. Ima vic, šta je to demagogija. Kad starkelja uvjerava mladu pucu, da je najbolji mehk ko duša, jer da se od tvrdoga dobije rak na maternici...
Ali, ja ih ne sudim, niti osuđujem. Njih, jadne, podsjećaju svakodnevno, veži konja gdje aga kaže, pa makar krepali konj i aga !
To je onaj (najskuplji) besplatni američki ručak.
Pričam sinoć s jednim dobrim poznanikom, iz našeg hobija. Veli on meni : Zaista Koki, ti i još neki niste išli ukorak s vremenom, zaostali ste u vremenu i prostoru, izumrijet ćete ka dinosauri...
Šta god se on više zalaufao, to ja vidim riječi, rečenice, i pasusi iz Laureatovih izričaja zadnjih 5 godina. Prekinu ga ja, pitam ga s koliko je završio osnovnu i srednju školu. Kaže on sa solidnom četvorkom. Jesi kad prepisivao pismene uratke, nastavim ja. A jesam, prizna on. E vidiš, zaključi ja, od tada ti je ostalo da slijediš pametnije, ili snalažljivije, da ocjenjuješ ljude oko sebe po tuđim mjerilima, ne po svojima.
Da sam ja , i ostali slobodomisleći, odmah i javno poduprli suludi zaključak da je budućnost radioperatorstva remote, bili bismo dobri, potapšalo bi nas se po ramenu.
Ovako, bili i ostali enfant terrible, ilitiga po Nušiću Sumnjivo lice, a hrvatskim jezikom, latinica, nepoćudni element. Samo zato jer svjedočimo istini.
Bili bi im puno draži da, sukladno trenutku, pozdravljamo sa : Za remote, spremni !
Ne buš jela, Gabrijela.
No passaran !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja