Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a4db » Sat Apr 19, 2025 9:46 am

Hvala.
Sretan Uskrs tebi i tvojima.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Apr 21, 2025 6:28 am

Neki dan me drug Goran javno prozva, u stilu "neki DX-er".
Na HRS forumu povedoše diskusiju oko DXCC liste. Da na njoj ne stoji znak 9A2AA, radio klub Marjan , iz kojeg je drug Goran potekao, ne bi imao svog reprezentanta.
A i on je napola "njihov", jer je, ustvari prebjeg iz mog radio kluba, povod za transfer nije bio radioamaterski, nego osobni.

Koliko je sredina, gdje dođu drugovi Goran i Rolando, "plodonosna", svjedoči i činjenica da CIG-a nema nigdje, CBM je skoro update-irao svoje podatke, a treći im pajdaš, doživotni predsjednik CFN-a, je tek prije par godina stavio svoj klub na listu, i to sa onih minimalnih 120 zemalja, koje "pokriva" najminimalniji iznos uplate.
Moram li pisati da ni sadašnjeg matičnog kluba druga Gorana nema nigdje ?
Da nije nikad pomogao CKL-u, čijim se korijenima diči ? Njemu i Alenu samo služi za samospotiranje...

Mogu se složiti i sa mišljenjem da ARRL nije bogom dan ; dokaz za to su i osobni RA koji imaju sve potvrđene entitete kod kuće, a nisu nikad podnijeli ikakav zahtjev ARRL-u. Netko zbog škrtosti, netko zbog nepriznavanja isključive jurisdikcije, niz ide do beskraja...

Za kraj, ponavljam, zaista se sjećam vremena u kojemu je drug Goran bio normalan, kad je postojala zdrava muška utakmica, brže, jače, bolje, AKL-a, CBM-a, BHI-a , CKL-a, BST-a, ARS-a, ACD-a... Those were the days, my friend . To se izgubilo onog trena kad se počela laškavat cima mladeži, da im "bude lakše" ! Ko je to radio ? Upravo oni "stari" koji su mislili da će ih s time zadržati u klubu ! Moš mislit ! Tropa ! Krepo Velež !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 22, 2025 11:51 am

Kako ja shvaćam stvar - forum i nije mjesto za objavu vijesti, nego za raspravu o nečem, po mogućnosti uljuđenu, kako to mi već znamo.

Zatvorenih ste očiju, dragi štioci, mogli predvidjeti tko će nastaviti "šuplju" diskusiju, ili monolog, pametnog Martina ! A tko nego drug Goran. Oba ražalovana, a da to još nisu shvatili, igraju se parlaonice, ili pričaonice (po hrvatski), samo da bi ostali u žiži (nečije ?) pažnje ?

Zna Goran napisati i koju pametnu, ali u svom jubilarnom postu (bez članarine HRS-u) je promašio ceo fudbal ! On piše, ali ne živi RA život na bandu, i medijima, pa onda, neizbježno, nabada... Da je imalo stvarno involviran u band, vidio bi da većina aktivatora objavi, ili ne, svoju FF ili IOCA aktivnost, na Fejsu, i drugim medijima, a ne na HRS forumu. I on to pokušava "opravdati" brzinom i ažurnošću HRS foruma !!! Pa taj je forum onoliko ažuran koliko su mu učesnici ažurni i brzi ! Ja za sve zadnje aktivacije saznam od frenda koji "visi" na Fejsu ! Većinom ni slova na HRS forumu !

Zašto onda HRS vrhuška, bez obzira na činjenicu tko je mandatar, grčevito ne da slobodomislećima na HRS forum ? Jer se boji slobodne i istinite riječi !
Za kraj ću citirati tog istog Gorana , citat iz 2009. , : Ubi ga jaka reč !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 23, 2025 6:20 am

I jučer mi prika posla screenshot sa Fejsa , sa najavom vrijednih Karlovčana za 9AFF aktivnosti, danas i sutra. Klasika. Na HRS forumu ništa. Mi koji ne koristimo Fejs ovisimo o dobroti kolega. Nije mi lakše što sam vidio da je za danas i sutra najavljena kiša, skoro u cijeloj Hrvatskoj ; ja njima želim lijepo vrijeme i puno veza...

Ja sam na putu, pa ako šta uradim iz kojeg tuđeg PPS-a, biće možebitni bonus ! ;)

Drugovi po hobiju su načeli zahvalnu temu, koja bi se mogla nazvati : Čemu HRS forum zaista služi ? Ja sam još pisao, u sezoni 2009/2010, da služi da bi bio privid demokracije ! Zašto ? Zato jer su već onda, iz prostorija D-12 pustili glas da taj i takav forum nije "službeni", hoće reći da ne haju što neki tamo nadobudni pišu.
Za minimum demokracije, i komunikacije na relaciji klub-članica - Stručna služba, bi bio svrsishodniji i učinkovitiji live chat u realnom vremenu, nego ovakav forum.
E, ali onda ne bi bilo vrdanja, svako pitanje bi zahtijevalo odgovor, i to odmah ! To oni nisu realizirali nikad,od 1992. do danas ! To te ja pitam.
Moram se vratiti malo u prošlost, pokojni tajnik Žika, me nikada nije zakinuo za odgovor, ili ga uskratio ! Toliko o funkciji tajnika, između ostalog.

Ali, mene druga pitanja muče...Mate obeća prezentirati svoju viziju rada HRS-a u ovom mandatu, OVOGA travnja. 23.-i je tog travnja, ne vidjesmo (još) ništa !
Živimo u nadi, jer kažu da ona umire posljednja...
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Apr 23, 2025 8:40 am

A mora si bit tamo, ko ti je kriv :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Apr 23, 2025 10:32 pm

Zahvalio sam se na pozivu, tih dana sam imao dva zakazana termina kod različitih specijalista, udeverano misecima prije, zaista nisam smio to otkazati.
Druga stvar je moje osobno mišljenje o sastavu posjetitelja, no to nije za komentirati, svi su bili pozvani, i ne paše svakome svak, to je šuplja i neproduktivna diskusija.

Nema zapisnika, isto kao i da nije bila skupština...
Mate i ne objavljuje dokument o primopredaji, 4 mjeseca poslije događaja, to ne miriše na dobro.
Ima još 7 dana za javnu objavu svoje vizije razvoja i rada HRS-a u naredne 4 godine !
Nema spiska plaćenih članarina sa 15.4. !
Nema spiska članova ? Ima umrlih.
Nema spiska prodanih znakova !
Koji klubovi naplaćuju usluge remote uređaja ? Da li klubovi služe hrvatskom narodu, ili strancima ?
S koliko novaca je HRS, zadnja dva puta, sufinancirao dokolicu u istarskom hotelu ?
Da li je HRS sufinancirao ekspediciju na Austral islands ?
Koji klubovi NE plaćaju članarinu HRS-u, i zašto ?
Zašto su radio stanice, vlasništvo HRS-a na reversima ?
Zašto se privatnim osobama daje da vode SES pozivne oznake državnog značenja ? Ne prvi put !

Ima još, puna RABA, ovo puštam na kapaljku, da smisle odgovore...
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Apr 24, 2025 5:43 pm

Ti bi starog konja, ovaj stručnu službu, učio novim trikovima?
Ne'š, a nisi ni prije :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Apr 24, 2025 6:04 pm

Ja sam učenik staroga kova. I prije nego što su sudili Blaškiću, Gotovini, Ademiju i ostalima, na bazi zapovjedne odgovornosti, mi smo za to znali, ravnali se po tome, samo nismo to nazivali tim imenom.
Do Pilata i Laureata je samo predsjednik bio odgovorna osoba Saveza. Onda je čelnik HRS-ove Vlade u sjeni, insistirao da to bude i tajnica, i onda su to izmijenili.
Nisu oni to napravili da bude raspoređena odgovornost, nego da Hazjajin radi šta hoće, preko tajnice.
Ali, kad je riječ o stvarnoj odgovornosti, što god je , u ime HRS-a, učinjeno krivo, krive su OBJE odgovorne osobe, ne solidarno, nego individualno.

Za nerad, aljkavost, neažurnost, neposlovnost, netransparentnost, i za svo nepoštivanje zakona, NIJE kriva Stručna služba, nego odgovorne osobe saveza.
Igrom okolnosti, tajnica igra u obje role, no profesionalizam, za kojeg dobiva plaću, nije ispred osobne odgovornosti, koja je upisana u državni registar.

I za rad, i za nerad, uvijek je prvo kriv predsjednik, jer je primus inter pares, no to ne umanjuje pravnu odgovornost druge osobe, dapače.

Za kraj, i za ne-čestitanje najvećeg kršćanskog blagdana, po oba kalendara, jednako su krive obje odgovorne osobe HRS-a.

A taman smo (u)mislili da smo ih građanski uljudili. Ima stara dalmatinska poslovica : " Moš me ugnat na silu u crkvu, ali me ne moš prisilit da boga molin !"
Ili, Hugov teorem : Jabuka uvijek pada pod stablo, ako je stablo jabukovo.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 25, 2025 2:16 pm

U ovom slučaju iver ispod klade.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 28, 2025 5:03 am

Čitam onaj sterilni forum, drug Goran ga je definitivno pretvorio u vlastitu ispovjedaonicu, ili kroniku zaseoka Grubišići. To je tako kad ti predsjednik da placet da radiš što hočeš. Već smo imali takav slučaj, za Perinog predsjednikovanja, kada je on bio oruđe u rukama moćnika iz sjene, za penaliziranje i izbacivanje nepoćudnih elemenata.
Što ne izvadi novce iz džepa, zakupi prostor, plaća najam, i sve ostale troškove, pa ne prosipa svoju pamet. Taj mu blog ne bi čitala ni svojta.

Jer, dopizdija je bogu i čoviku na VHF forumu, sad se prebacija ovdje, misli da smo mi zaboravili njegove prljave i pokvarene rabote ? Oprostili da, zaboravili nismo.

Ali, nije on kriv ; ta bija je i osta samo sredstvo, krivi su oni koji su ga instalirali, i koji ga drže, da bi bio gromobran, u Makartijevskom stilu i nakani.
Ne držite nas za glupe, pametniji smo od vas...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK