Davno rekoh da nama, slobodomislećima, ne trebaju detektivi, i privatni istražitelji, samo treba pravilno iščitavati dokumente koje Stručna služba okači na HRS web.
https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/Lijepo se vidi da u popisu članova nedostaje datum, ima samo godina. E, to su godine muljanja s uplatom članarine, 2020, 2022, 2023, i 2024. 2021. su naknadno dopisivali.
Zašto ? Da se stekne privid zakonitosti ! Zašto 2020 ? Da (samo) izgleda da su klubovi platili u prethodnoj godini, a nisu ! Jer da je objavljen spisak datuma uplata, mnogim bi bio zapriječen pristup procesu glasanja ! To, u kombinaciji s znatnim klubovima koji NISU imali usklađene akte, hrvatskim jezikom , bili su nelegalni, je isto trebalo biti zapriječeno glasanje. Nije. Svjesno i namjerno. Zato je meni, nakon uvida, službenica u Uredu za udruge rekla , citiram, "tužite, ne možete izgubiti, poništit će izbore".
Lijepo je ona rekla, ka Sveto pismo, a mi goli ka crkveni miš, to je tragikomika s kojom su vladajući računali.
Danas je 15. travnja, dan do kojeg je IO produžio rok s manjim iznosom članarine. Odluka nerazumljiva svima s kojima sam o tome pričao, a riječ je o 20-ak klubova !
Citiraću sebe, koji to klub NEMA tu crkavicu 31. ožujka, a IMA je danas ? Nijedan ! Ili, samo onaj koji čeka novce od mecene, donatora, ili javnog poduzeća, da tim novcem plaća članarine ? I amoralno, i protuzakonito !
Pokojni Vincek mi je, i usmeno i pismeno obrazložio kako su ga Pilat i HRS prevarili za plaćanje klupske članarine. Umro je ojađen na njih i takve nehumane i amoralne postupke. On umro, a Pilat sjedi u NO HRS-a. Zaključak izvucite sami.
Jedan od dvadesetorice s kojima sam o ovome pričao mi reče : Daj Koki , ne budi naivan, pa odgovorne osobe klubova koji plaćaju članarine između 31.3. i zadnjeg radnog dana u godini boli neka stvar za datum i iznos, kad ga ionako ne daju iz svog džepa !
Na kraju, za danas, ponoviću svoje pisanje iz 2020. , jer ništa se promijenilo nije, citiram : "jedino normalno je da se nakon 31.3. , datuma do kojeg uplati golemi postotak članova, objavi lista članova, s plaćenom članarinom, datumom uplate, pozivnom oznakom, i oznake matičnog kluba. Tako bi se izgubila i svaka primisao normalnih članova na muljanje".
Znam ja što vladajuće "boli" ! Boli ih što sam im onda i sada ukazao na ponašanje saveza u susjedstvu, koji to godinama rade, a oni na njih gledaju s visoka.
Susjedi, ne samo što to rade, kao rutinu, nego tu listu osvježuju svaka tri mjeseca !
Još ih nešto "boli". Objava bi zaprepastila članstvo jer bi se vidjelo koliko je znakova prodano strancima, iako golema većina nije član nijednog kluba. Još jedan dokaz kako su HRS i zadnja dva predsjednika, svojski radili protiv interesa HRS-a i hrvatskih radioamatera.
Članovi mrmljaju da su neki, za takvu rabotu, za "nagradu" dobili sufinanciranje DX ekspedicija ? Uvijek aktuelnih Judinih 30 srebrenjaka ?
Vederemo........
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja